Obmedzenie kapacít, zákaz vychádzania či zatvorené hranice stále komplikujú fungovanie podnikov. Straty sa nepodarí dohnať najbližšie dva roky.
„Zákvas k haluškám alebo poctivý ležiak chutia zo skla úplne inak ako z plastu. Tešíme sa, najmä zamestnanci, ktorí gastronómiu neopustili a robia ju s radosťou,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu.
Podnikatelia, ktorí vytrvali, od skorého rána pripravovali terasy svojich prevádzok. Naťahovali meter, aby dodržali dvojmetrové rozstupy medzi stolmi, a vykladali dezinfekciu. Viac ako 200 dní čakali, kým usadia prvých tohtoročných zákazníkov.
Terasy sa síce vracajú k životu, ale prvý nádych je opatrný. Ľudia prichádzajú s rešpektom, po dlhom čase si listujú v menu a zároveň s...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-03-31 08:39:46 - Feat.: - Title: Na Slovensku vlani zomrelo takmer 60 000 ľudí, úmrtnosť medziročne klesla
02 - Modified: 2023-03-30 09:16:55 - Feat.: - Title: Hotelom a reštauráciám chýbajú tisíce ľudí. Lepšie platy núkajú aj amatérom
03 - Modified: 2023-03-31 07:07:06 - Feat.: - Title: Marek Fašiang a Vlado Kobielsky si majú čo povedať aj mimo seriálu. TOTO riešia, keď sa stretnú!
04 - Modified: 2023-03-28 05:30:00 - Feat.: - Title: Najlepšie reštaurácie a kaviarne v Banskej Bystrici? Tieto by ste rozhodne nemali minúť
05 - Modified: 2023-03-27 09:00:04 - Feat.: - Title: Zatvorenie maloobchodu v nedele vážne ohrozí gastroprevádzky