Terasy v BratislaveTASR/M. Baumann
StoryEditorOtvorené terasy reštaurácie nespasia. Ich majitelia bijú na poplach, apelujú na Hegerovu vládu
Obmedzenie kapacít, zákaz vychádzania či zatvorené hranice stále komplikujú fungovanie podnikov. Straty sa nepodarí dohnať najbližšie dva roky.
„Zákvas k haluškám alebo poctivý ležiak chutia zo skla úplne inak ako z plastu. Tešíme sa, najmä zamestnanci, ktorí gastronómiu neopustili a robia ju s radosťou,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu.
Podnikatelia, ktorí vytrvali, od skorého rána pripravovali terasy svojich prevádzok. Naťahovali meter, aby dodržali dvojmetrové rozstupy medzi stolmi, a vykladali dezinfekciu. Viac ako 200 dní čakali, kým usadia prvých tohtoročných zákazníkov.
Terasy sa síce vracajú k životu, ale prvý nádych je opatrný. Ľudia prichádzajú s rešpektom, po dlhom čase si listujú v menu a zároveň s...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-28 23:00:00 - Feat.: - Title: Epidemiológ: Naposledy vírus mutoval tak, aby nakazil čo najviac ľudí, ale neusmrtil veľa svojich hostiteľov
02 - Modified: 2025-11-21 15:00:00 - Feat.: - Title: Čo môže za obezitu? Nedostatok pohybu nie je vinníkom, vyvracia mýty rozsiahla štúdia
03 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom
04 - Modified: 2025-11-12 14:30:00 - Feat.: - Title: Tajomný cintorín v Spojených štátoch. Pod zemou ležia stovky tiel Slovákov, žiadne z nich však nemá meno
05 - Modified: 2025-11-04 15:47:21 - Feat.: - Title: Nemecká vláda počas pandémie stanovila pravidlá triáže. Podľa súdu sú protiústavné