StoryEditor

Fico vrátil úder: Matovič spáchal trestný čin a podávame trestné oznámenie

14.08.2015, 15:07
Premiér Robert Fico pripravil trestné oznámenie na Igora Matoviča a podáva ho na generálnu prokuratúru.

Ešte pred pár hodinami premiér Robert Fico pôsobil pokojne a s úsmevom na tvári reagoval na status Igora Matoviča o tom, že má mať účty na Belize a na nich 674 miliónov dolárov. „Viete si vôbec predstaviť túto sumu? Mám pocit, že tu niekomu tečie do topánok. Nerád by som sa takýmito vecami zaoberal. To je nezmysel, ktorý nie je vhodný žiadneho komentára,“ reagoval premiér Fico.


Prečítajte si aj: Matovič: Ak sa potvrdia účty z Belize, tak Slovensko zažije Hirošimu a Nagasaki


Dnes poobede však zvážnel a spoločne s manželkou Svetlanou usporiadal na Úrade vlády tlačovú konferencii ako reakciu na obvinenia zo strany šéfa OĽaNO Igora Matoviča.

To, čo dnes predviedol Igor Matovič ide mimo akýchkoľvek hraníc politického súboja. Nie je možné len tak niekoho opľuť a čakať, že si bude sliny sám utierať. Spoločne s manželkou som presvedčený, že poslanec Igor Matovič spáchal trestný čin krivého obvinenia. Preto som pripravil trestné oznámenie a podávam ho na Generálnu prokuratúru,“ vyhlásil Fico. 

Premiér verí, že v tomto prípade bude vynesená nielen zodpovednosť právna, ale aj politického charakteru.

Očakával by som od pána Matoviča, že ak nebude schopný predložiť ani len jedno promile z toho, čo povedal, že bude zvažovať svoje ďalšie pôsobenie na slovenskej politickej scéne, pretože tak sa politika robiť nedá,“ doplnil Fico.

Po chvíli na to na trestné oznámenie zo strany premiéra a jeho manželky reagoval pred Úradom vlády samotný Matovič. „Evidentne sa ho dotklo to anonymné obvinenie. Chcem mu dať z toho miesta otázku, prečo sa necíti nepríjemne aj vtedy keď jeho armáda nezákonne obviní nevinných ľudí,“ vyhlásil Matovič. 

Podľa neho sú do prípadu zainteresovaní aj ďalší ľudia zo Smeru. „Tá kauza, ktorú predložím najneskôr začiatkom septembra, mohli ju spáchať jedine vysokopostavení ľudia v exekutíve, čiže ľudia zo Smeru," dodal. 

Matovič dnes na svojom facebookovskom profile uviedol, že spoločne s manželkou si v roku 2008 založili schránkovú firmu na Belize.

Podľa Matoviča si v deň vzniku tejto schránkovej spoločnosti predseda vlády založil dva bankové účty v Belize Bank Internacional (BBIL). Šéf OĽaNO ďalej napísal, že stav týchto účtov k 21. júlu 2015 je 674.546.004,42 dolárov.

Je to cca 30 rôznych dokumentov - kópií zmlúv, faktúr..., ktoré vyzerajú vcelku hodnoverne. Potrebujem pár dní, maximálne týždňov, aby som si informácie na nich uvedené pospájal, overil ich hodnovernosť ... a keď sa ukáže, že sú naozaj hodnoverné - idem na to ... a uvidíme, ako potom bude Špeciálna prokuratúra v rukách osobného priateľa Roberta Fica konať.

Každopádne, ak sa ukáže, že pravdivé boli, slovenská politika zažije Hirošimu a Nagasaki zároveň. Som presvedčený, že na 99% to pravda všetko bude, uvidíme,“ napísal Matovič v statuse na Facebooku.

 

 

 

01 - Modified: 2007-08-21 20:02:47 - Feat.: 0 - Title: Pre Francúzov sme nezaujímaví
01 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 02 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 03 - Modified: 2024-04-26 14:30:00 - Feat.: - Title: Bitka o justíciu sa rozbehla naplno, na novej zápletke sú zaujímavé dve veci (komentár) 04 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 05 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 00:54