Radoslav Procházka a Miroslav BeblavýTASR
StoryEditor

Procházka zaútočil na Beblavého: Tí, ktorí túžili po rýchlom úžitku, sú sklamaní

09.03.2016, 13:16
Poslancovi Miroslavovi Beblavému prekážajú medializované informácie o stretnutí s predstaviteľom Smeru.

"Práve som sa vzdal funkcie podpredsedu strany Sieť," informuje na sociálnej sieti Facebook Miroslav Beblavý. Zároveň však zostáva poslancom NR SR za Sieť.

Ako dôvod uvádza vážne narušenie dôvery v predsedu Siete Radoslava Procházku. Beblavému prekážajú jednak medializované informácie o stretnutí s predstaviteľom Smeru a tiež ako píše "priebeh pondelkového predsedníctva strany". Ak by Sieť išla do vlády so Smerom, prehodnotil by Beblavý aj svoj poslanecký mandát.

Podpredseda strany Andrej Hrnčiar je sklamaný, že Beblavý oznámil odstúpenie prostredníctvom médií, a nie na straníckej pôde. Prekvapil ho aj dôvod, ktorým Beblavý vysvetlil svoje rozhodnutie.

"Bol to práve Radoslav Procházka, kto navrhol uznesenie, aby sme odmietli ísť rokovať so Smerom-SD," povedal pre TASR Hrnčiar. Poprel, že by Procházka presviedčal predsedníctvo o zostavení vlády so Smerom-SD. Zdôraznil, že jeho dôveru Procházka má.

„Sieť nie je kŕdeľ vrabcov, ktorý sa rozpŕchne pri prvom výstrele zo vzduchovky. Naopak, všetky svoje vnútorné témy si vyriešime v súlade s našimi pravidlami a procesmi. Tí, ktorí túžili po rýchlom úspechu a úžitku, sú sklamaní, ale jadrom Siete sú a zostanú ľudia, ktorí z nej urobia dlhý a dobrý príbeh.“ Takto znie reakcia Radoslava Procházku na to, že sa Beblavý vzdal funkcie podpredsedu strany. 

Procházka sa najprv vykrúcal

Radoslav Procházka bol dnes na neformálnom stretnutí u šéfa SaS Richarda Sulíka. Novinárov však najviac zaujímalo, či bol šéf Siete na rokovaniach na Úrade vlády.

Procházka sa najprv z odpovede vykrúcal, potom však mierne vybuchol a prezradil, že sa stretol so súčasným ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. „Išlo o neformálne stretnutie a na to nepotrebujem súhlas strán, pretože neformálne sa môžem stretávať s hocikým,“ odpovedal Procházka.

Šéf Siete dodal, že jeho voličov taktiež nezaujíma s kým sa on neformálne stretáva.

Keď v pondelok odchádzal Procházka zo stretnutia s prezidentom Andrejom Kiskom novinárom oznámil, že do vlády so Smerom jeho strana Sieť nepôjde. Nasledovala otázka, či už s Ficom stihol rokovať. S prekvapeným pohľadom odpovedal: "Nie".

Fotografie Procházku

Fotografie zverejnené Novým časom ukazovali Procházku, ako opúšťa Úrad vlády. Jedna snímka z nedele 6. marca o 18 19 ukazuje vládne auto odchádzajúce od Úradu vlády.

Ďalšia ukazuje ako o pár minút kráča Procházka s Andrejom Hrnčiarom po tom, čo zo spomínaného auta vystúpili. Posledná fotka z 19 05 zachytila, ako od Úradu vlády odchádza auto, v ktorom sedí Robert Fico.

Podpredseda Siete Miroslav Beblavý včera vyhlásil, že ak sa potvrdí, že Radoslav Procházka a Andrej Hrnčiar boli rokovať na Úrade vlády, tak by to považoval za vážne narušenie vzájomnej dôvery.

Nie, Radoslav Procházka ani Andrej Hrnčiar neinformovali ani mňa, ani predsedníctvo o tom, že by k stretnutiu s kýmkoľvek so Smerom došlo. Radoslav Procházka ma ale informoval, že je to celé lož a tvrdí, že k ničomu takému nedošlo,“ povedal v reakcii pre HN Beblavý.

01 - Modified: 2024-04-11 09:20:07 - Feat.: - Title: Gröhling predstavil nových podpredsedov SaS. Vybral si štyri známe tváre 02 - Modified: 2024-04-02 10:01:32 - Feat.: - Title: Priznajte sa, čo chcete po voľbách zdaniť, vyzýva SaS Pellegriniho. Vy ste rozvrátili financie, reaguje Hlas 03 - Modified: 2024-03-19 10:31:03 - Feat.: - Title: Pod pripomienku k zmenám v RTVS sa podpísalo 11-tisíc ľudí. Sme pripravení argumentovať, avizuje SaS 04 - Modified: 2024-03-14 23:00:00 - Feat.: - Title: SaS si zvolí nového lídra, Gröhling smeruje do vedenia strany. Podľa Cigánikovej je odstúpenie Sulíka chybou 05 - Modified: 2024-02-16 14:06:14 - Feat.: - Title: Sneh je výhovorkou rezortu na nevyplácanie platieb farmárom, tvrdí Hlina. Pred PPA-čku priniesol snehové delo
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 11:49