Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Vláda nemôže padnúť pre osobné spory, je to nezodpovedné, myslí si Naď. Obhajuje odloženie hlasovania

09.12.2022, 14:53
Autor:
TASRTASR

Termín hlasovania pred Vianocami považuje za zlý. Treba sa podľa neho rozprávať o scenároch ďalšieho vládnutia ešte pred tým, ako dôjde k pádu vlády.

Vláda nemôže padnúť pre osobné spory. Týždeň pred Vianocami je zlý termín na hlasovanie. Vláda potrebuje pokračovať v zodpovednej zahraničnej a obrannej politike. Vyhlásil to minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v diskusii v Národnej rade o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde. Je ochotný skončiť vo funkcii, ak ostane v krajine slušná vláda. Vystúpením Naďa a ministra školstva Jána Horeckého ukončili poslanci piatkové rokovanie. Parlament bude v diskusii pokračovať opäť v pondelok  od deviatej hodiny.

Naď spomenul aj možný posun hlasovania o páde vlády na január, na ktorý vyzvali niektorí koaliční poslanci. "Vláda nemôže padnúť pre osobnú animozitu, je to nezodpovedné, diskutujme. Využime možno aj tú prestávku do januára, spoločne prejdime veci, dohodnime si postup, ako dovládnuť," vyzval poslancov.

image

Kanada uvalila sankcie na Rusko, Irán a Mjanmarsko za porušovanie ľudských práv

Obrátil sa aj na nezaradených poslancov, ktorí už odišli z pôvodnej koalície. Termín hlasovania pred Vianocami považuje za zlý. Treba sa podľa neho rozprávať o scenároch ďalšieho vládnutia ešte pred tým, ako dôjde k pádu vlády. "Aj z praktického hľadiska je to veľmi zlý termín bez schváleného rozpočtu. Nie je to premyslené," dodal.

Apeluje na dohodu, aby mohli spoločne pokračovať v zahraničnej politike a v politike v oblasti obrany. "Som ochotný sa s vami rozprávať. Som ochotný zajtra skončiť ako minister obrany, ak v tejto krajine ostane slušná vláda, ale nemôže tu byť vláda z toho, že tu po sérii kríz populisti, mafiáni a extrémisti preberú moc. A my im v tom pomáhame?" dodal.

image

Rezort finančných služieb v Británii čakajú najväčšie zmeny za viac ako 30 rokov, odstraňujú pravidlá Únie

Vláda sa podľa ministra v náročných momentoch postavila na správnu stranu a správa sa zodpovedne. Spomenul koronakrízu či vypuknutie vojny na Ukrajine. Slovensko je podľa neho mimoriadne rešpektovaným partnerom v zahraničí aj vďaka zahraničnopolitickému postoju troch najvyšších ústavných činiteľov. Pripomenul, že táto vláda dokáže robiť modernizáciu bez kradnutia a nezneužíva Vojenské spravodajstvo.

Poslanec Peter Cmorej (SaS) Naďovi odkázal, že zrekonštruovať vládu sa dá veľmi jednoducho. "Tvoj premiér Edo môže ísť pokojne pešo do Prezidentského paláca a povedať, že odvoláva jedného zlého ministra, ktorý robil celý čas len zlobu," povedal s tým, že si nemyslí, že Heger je dobrý premiér.

01 - Modified: 2022-12-09 13:44:53 - Feat.: 1 - Title: Jašin po vynesení rozsudku vyjadril presvedčenie, že zmeny v Rusku nie sú ďaleko 02 - Modified: 2022-12-09 13:15:59 - Feat.: 1 - Title: Pustina pri Sibíri (ne)mieri do hry. USA myslia na územie obsadené Ruskom 03 - Modified: 2022-12-09 12:55:27 - Feat.: 1 - Title: Sme rodina presadzuje ďalšiu novinku pri stavbách, verejnosť by ostala za dverami
01 - Modified: 2024-04-18 17:35:42 - Feat.: - Title: Splnomocnenec vlády si posvietil na odberové miesta. Finančná správa preverí ako zárabali počas pandémie 02 - Modified: 2024-04-18 15:45:32 - Feat.: - Title: Novela Zákonníka práce má zmeniť povinnosti dodávateľa služby vyplatiť nevyplatenú mzdu 03 - Modified: 2024-04-14 09:10:00 - Feat.: - Title: Poslancov čaká stobodový program vrátane odstrelu medveďov a odvolania Šimkovičovej. O čom budú rokovať? 04 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 05 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:43