Predseda vlády Ľudovít Ódor. FOTO: TASR/Ján Krošlák
StoryEditor

Parlament neberie do úvahy potreby občanov, vyhlásil Ódor. Vláda podľa neho vyčerpala svoje možnosti

08.09.2023, 12:33
Autor:
TASRTASR

Parlament podľa Ódora odkázal ľuďom, že im nemajú prekážať psychopati behajúci po uliciach, keďže to nie sú medvede, a pediatri ich nemajú otravovať, vzhľadom na volebnú kampaň.

Parlament neberie do úvahy potreby občanov, pre väčšinu poslancov sú na poslednom mieste. Vláda vyčerpala všetky možnosti, keďže schváliť legislatívne zmeny môže len národná rada. Skonštatoval to premiér Ľudovít Ódor po tom, ako parlament v piatok neotvoril mimoriadne schôdze, na ktorých sa malo rokovať o vládnych návrhoch týkajúcich sa nelegálnej migrácie, situácie s pediatrami a novelou Trestného zákona.

image

Migračná kríza by nebola, keby sme rok nemali nekompetentné vlády, tvrdí Saková

"Bohužiaľ, každý deň počúvame na tlačovkách, čo všetko by táto vláda mala urobiť, aby sa občanom žilo lepšie, a keď parlament má možnosť niečo urobiť pre týchto ľudí, tak ani len pracovať sa im nechce," skritizoval premiér poslancov. Dodal, že nehovorí o všetkých poslancoch, no parlament ako celok nebol uznášaniaschopný, aby mohol diskutovať o zmenách.

Parlament podľa Ódora odkázal ľuďom, že im nemajú prekážať psychopati behajúci po uliciach, keďže to nie sú medvede, a pediatri ich nemajú otravovať, vzhľadom na volebnú kampaň. Migračnú krízu využívajú podľa neho politici na strašenie pred voľbami. Narážal tak na obsah vládnych návrhov, o ktorých parlament nerokoval. Premiér dúfa, že poslanci zmenia názor a v pondelok sa bude môcť rokovať o novele zákona o pobyte cudzincov.

image

Poslanci nemajú záujem riešiť migráciu, vládny návrh nič nevyrieši, vyhlásil Fico

Premiér zdôraznil, že už v piatok by mali občania vidieť v akcii prvých vojakov, ktorí majú pomáhať so situáciou na hraniciach. "Všetky ostatné opatrenia, kde nepotrebujeme parlament, riešime," odkázal s tým, že na legislatívne zmeny je potrebný súhlas poslancov.

01 - Modified: 2024-05-07 06:54:11 - Feat.: - Title: Saske sa do odvolávania Dolinkovej nechce. Opozíciu však v jednej veci podporí 02 - Modified: 2024-04-30 17:41:22 - Feat.: - Title: Poslanci sa v závere dňa venovali problematike medveďov 03 - Modified: 2024-04-29 22:13:25 - Feat.: - Title: Splní sa Ficovi želanie? Časové okná sú tesné, no mimoriadnu schôdzu chce koalícia stihnúť 04 - Modified: 2024-04-27 05:40:12 - Feat.: - Title: KĽDR odmieta americkú správu o stave ľudských práv vo svete 05 - Modified: 2024-04-25 11:14:44 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
07. máj 2024 15:06