Poslankyňa Jana Bittó Cigániková. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

"Ja si to s Matovičom vybavím". Cigániková žaluje šéfa OĽANO, ktorý o nej tvrdí, že pomáha Pente

22.10.2023, 13:46

Jana Bittó Cigániková oznámila, že bude právne postupovať proti komukoľvek, kto bude o nej šíriť lži.

Poslankyňa zo strany SaS Jana Bittó Cigániková dnes v relácii V Politike na TA3 oznámila, že podala žalobu na lídra Obyčajných ľudí Igora Matoviča. "S trestnými oznámeniami nemám dobrú skúsenosť, polícia väčšinou nekoná. Preto som sa rozhodla ísť cestou žaloby," povedala.  

Matovič už niekoľko mesiacov obviňuje stranu SaS a najmä jej šéfa Richarda Sulíka zo vzťahov s jedným z partnerov Penty Jaroslavom Haščákom. Šéfa liberálov nazval "súkromným priateľom" Haščáka ešte v lete. 

Články v médiach Penty

„Nemôže jeden človek chodiť a kydať niekomu na hlavu bez akýchkoľvek dôkazov," reagovala na Matovičove tvrdenia, ktoré Šipoš citoval. Ukázal aj titulky článkov o poslankyni, ktoré vyšli v médiach vlastnených finančnou skupinou. 

Richard Sulík tvrdí, že od Jaroslava Haščáka chcel argumenty pre tvrdenie, prečo je zlé dať peniaze iba jedným poistencom, a nie všetkým. Údajný prepis komunikácie, ktorý zverejnil Igor Matovič, je podľa šéfa SaS na 100 percent zmanipulovaný.

image

Víkendové diskusie o vymenovaní vlády i nominácii Rudolfa Huliaka do envirorezortu

V diskusií člen predsedníctva OĽANO Michal Šipoš spomenul Matovičove argumenty, kedy tvrdil, že o Cigánikovej písali médiá vlastnené Pentou "oslavné články". "Vychádzali články o tom, aká je najkrajšia v parlamente a tak ďalej," povedal. 

Cigániková oznámila, že bude právne postupovať proti komukoľvek, kto bude o nej šíriť lži. V diskusii ju Šipoš viac krát prerušil. "Budem vás prerušovať, keď klamete," povedal. 

Cigániková pomoc skupine vylučuje

Matovič tvrdí, že Haščák inštruoval Sulíka. Dokázať to mala komunikácia medzi nimi, ktorú zverejnil. Šéf SaS ho vtedy nazval klamárom. 

Obvinil aj Cigánikovú, pričom podľa neho mala navrhnúť zákon o zdravotných poisťovniach, ktorý mal pomôcť Pente za čo jej finančná skupina zabezpečila pozitívne články. 

image

Podľa Matoviča mal Haščák inštruovať Sulíka a zverejnil ich správy. Pomstychtivý klamár, reaguje šéf SaS

Poslankyňa Slobody a Solidarity tieto tvrdenia odmieta a vylúčila, že by kedykoľvek konala v záujme Penty. "Bol to návrh Hegerovej vlády, aj keď som ho podávala," povedala. 

Návrh vtedy mal umožniť vyšší zisk zdravotných poisťovní, čo malo podľa Cigánikovej zlepšiť zdravotnú starostlivosť pre pacienta. OĽANO vtedy návrh hneď kritizovalo. 

Interupcie opäť témou

Michal Šipoš spomenul aj svoje možné ďalšie kroky v strane OĽANO: "Každý je nahraditeľný, Igor Matovič obzvlášť," povedal v relácii V Politike. "Ak by to členovia navrhli, nebudem sa báť zodpovednosti," povedal ohľadom toho, či by na predsedu kandidoval.

image

Politická fraška. Demokrati kritizujú SaS za hlasovanie o pediatroch

Objavuje sa aj téma potratov, ktorá sa môže do parlamentu vrátiť. Jana Bittó Cigániková z SaS v televízii TA3 vyzvala člena predsedníctva KDH Mariána Čaučíka, aby sa v strane "prihovoril za práva žien", čím narážala na umožnenie interrupcie medikamentami.

"Myslíme aj na nenarodené deti, majú právo sa narodiť," povedal. "Nezabudni na narodené ženy," oponovala Cigániková.

Cigániková kritizuje aj nomináciu Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia.  "Pán Danko ho ponúka v prvom kole," povedala. "Určite to nemyslí vážne, má náhradníka," povedala. Nazvala ho "ešte väčším exotom, ako je Danko".

01 - Modified: 2023-10-02 15:17:14 - Feat.: 1 - Title: Nové zloženie parlamentu: Koho Slováci vybrali za poslancov? Pozrite si zoznam 150 mien 02 - Modified: 2023-09-24 18:13:00 - Feat.: 1 - Title: Podľa Matoviča mal Haščák inštruovať Sulíka a zverejnil ich správy. Pomstychtivý klamár, reaguje šéf SaS
01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:30 - Feat.: - Title: SaS kritizuje zrušenie zubných benefitov. Musíme sa zamyslieť, ako situáciu využiť, hovorí Szalay 04 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 05 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 17:25