Minister dopravy a výstavby Jozef Ráž ml. FOTO: TASR/Jaroslav Novák FOTO: Jaroslav Novák
StoryEditor

Zintenzívnime kontroly všetkých kamionistov bez rozdielu, vyhlásil minister Ráž

05.12.2023, 20:05
Autor:
TASRTASR

Šéf rezortu dopravy tak na protesty, súvisiace so zrušením povoleniek pre ukrajinských dopravcov.

Minister dopravy Jozef Ráž informoval, že vláda zintenzívni kontroly všetkých kamionistov bez rozdielu. Reagoval tak na protesty, súvisiace so zrušením povoleniek pre ukrajinských dopravcov. "Budeme sledovať dodržiavanie pravidiel počas prepravy tovaru, aj počas čakania v kolóne na hraniciach," uviedol v utorok na sociálnej sieti.

"Na rokovaniach v Bruseli zazneli všetky pripomienky našich autodopravcov. Pri výhradách sme sa pripojili k Poľsku a podporilo nás Maďarsko, Litva či Lotyšsko, ale krajiny zo západnej Európy súčasný stav nevnímajú ako problém. Preto sa k našej požiadavke znovuzavedenia povoleniek postavili negatívne. Ak však niekto nazýva výsledok týchto rokovaní neúspechom, tak s tým zásadne nesúhlasíme," dodal Ráž.

image

Dopravcovia prerušili blokádu hraničného priechodu Vyšné Nemecké, zostávajú v štrajkovej pohotovosti

"Budeme aktívne hľadať také riešenia, ktoré budú hájiť záujmy našich dopravcov a zároveň budú postojmi našich európskych partnerov. Túto tému budeme pravidelne otvárať aj na rokovaniach s Európskou komisiou alebo zástupcami jednotlivých krajín," doplnil.

Únia autodopravcov Slovenska v utorok prerušila štrajk s čiastočnou blokádou hraničného priechodu Vyšné Nemecké - Užhorod a zostáva v štrajkovej pohotovosti. Informovala o tom na sociálnej sieti po pondelkovom rokovaní európskych ministrov dopravy v Bruseli. UNAS nesúhlasí so zrušením povoleniek pre ukrajinských dopravcov v EÚ a pridala sa k protestu ich poľských kolegov na hraniciach s Ukrajinou. Hraničný priechod zablokovala v piatok od 15.00 h.

01 - Modified: 2024-04-30 07:46:35 - Feat.: - Title: V tomto roku pribudne málo diaľnic, aj tie sú ohrozené. Na severe sú termíny neisté, množia sa problémy 02 - Modified: 2024-04-19 12:29:02 - Feat.: - Title: Višňové chce Ráž otvoriť skôr, bude to však niečo stáť. V hre je spustenie tunela ako jednosmerky 03 - Modified: 2024-04-19 10:39:11 - Feat.: - Title: Ráž hovorí o aktuálnej situácii pod Strečnom. Črtá sa aj urýchlenie výstavby tunela Višňové 04 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 05 - Modified: 2024-04-24 09:26:34 - Feat.: - Title: Strategických investícií pribudne. Parlament zmenil Rážov zákon, investorom budú aj energetické firmy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
30. apríl 2024 12:45