StoryEditor

Viedeň náhradou za Svetový pohár

26.04.2005, 00:00
Rozhovor so slovenským hokejovým reprezentantom Ivanom Majeským: "Všetci vnímame fakt, že niektorí z nás zostanú doma alebo sa dostanú do pozície náhradníkov. Ale túto situáciu poznám a viem, že ani to, že som účinkoval v NHL, mi nič automaticky nezaručuje."

Ocitli ste sa v nominácii na záverečný kemp a zápas so Švédskom. Tréner Hossa však bude reprezentačný káder na MS do Rakúska ešte zužovať...
- To si uvedomujem, hoci v obrane nie je taká konkurencia ako v útočných formáciách. Všetci vnímame fakt, že niektorí z nás zostanú doma alebo sa dostanú do pozície náhradníkov. Ale túto situáciu poznám a viem, že ani to, že som účinkoval v NHL, mi nič automaticky nezaručuje. Veď niektorí chlapci, čo hrali za morom, sa už s nami rozlúčili.
Začiatok prípravy nevyzeral pre vás sľubne, keď ste pre zdravotné problémy museli opustiť sústredenie v Nitre. Už je váš stav lepší?
- Mal som bolesti chrbta, ktoré má prenasledovali dlhší čas. Postupne sa stav stabilizoval, uvidím, čo bude v priebehu ďalších dní. Dávam si pozor na niektoré činnosti, aby som zbytočne neriskoval.
Niet pochýb, že šampionát by ste chceli absolvovať, zvlášť preto, že vám vlani unikol Svetový pohár...
- Veď práve o to ide, nerád by som premárnil ďalšiu šancu. Pred Svetovým pohárom som mal smolu, keď som sa zranil na tréningu v zámorí. Tak som si povedal, že si to vynahradím na majstrovstvách sveta.
Previerky vo Švédsku aj v Dánsku priniesli niekoľko poznatkov. Ako ste strávili prehru s tímom, ktorý predsa len výkonnostne zaostáva za Slovenskom?
- Dáni boli húževnatí, bojovne naladení, hrali fyzicky náročný hokej a nešetrili nás. Nechali sme sa vytočiť niektorými zákrokmi a nemali sme pokoj v koncovke, kde nás vychytal brankár. Verím, že na šampionáte to bude z našej strany celkom iné.
V obrannej dvojici ste dosiaľ nastupovali s mladým Stehlíkom, už ste sa zohrali?
- V súhre sme nemali žiadny problém. Richard je už vyspelý obranca a má prehľad. Pravdaže, ja ako skúsenejší sa mu snažím niekedy poradiť.
Počas lockoutu ste sa ocitli v Sparte Praha, splnila česká extraliga vaše očakávania?
- Určite, bola to kvalitná súťaž s množstvom skvelých hráčov. Preto som rád, že som tam pôsobil. Boli aj iné ponuky, ja som si povedal, že vyskúšam túto.
Ale celkové umiestnenie vás asi nenaplnilo spokojnosťou?
- Je pravda, že sme mali vysoké ambície, ale v play off to bolo už o šťastí. Vo štvrťfinále sme nedokázali prejsť cez Vítkovice. Proti tomuto súperovi sa nám stále hralo zle. Nevyšla nám taktika a zaostali sme aj v kolektívnom prejave.
Čo očakávate od MS?
- Že budú veľmi zaujímavé a silne obsadené. Množstvo hráčov, čo inak toto podujatie muselo vynechať, má tentoraz zelenú. Určite Slovensku prospeje, že do hľadiska zavíta množstvo našich fanúšikov. V perfektnej kulise sa lepšie hrá.

01 - Modified: 2003-01-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Namaľovaný román 02 - Modified: 2003-01-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kto dnes neumrie, zajtra zarobí 03 - Modified: 2003-01-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V anketách o knihu roka sa najviac darilo minulosti
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 21:23