StoryEditor

Argentína tak zlého Messiho ešte nevidela, fanúšikovia aj médiá prežívajú veľké sklamanie

22.06.2018, 14:41
Autor:
minmin
Pre Argentínu bola prehra s Chorvátskom najvyššia v skupinách MS od roku 1958, keď prehrali s Československom 1:6.

Hanba, katastrofa. "Zlomili nám dušu, znovu zlyhali," hlásia argentínske médiá po štvrtkovej prehre na futbalových majstrovstvách sveta 2018 proti Chorvátsku (0: 3). Sú to slová plné veľkého sklamania.

Reakcie argentínskych fanúšikov v Buenos Aires na prehru s Chorvátskom:

Sergio Agüero, jeden z najlepších útočníkov planéty, po vystriedaní tridsať minút sledoval márny boj spoluhráčov z lavičky. V tvári mal nešťastný výraz, bolo z neho cítiť obrovský smútok. 

Keď mu jeden z novinárov, hoci prekrútene, tlmočil slová trénera Jorgeho Sampaoliho z tlačovky o tom, že hráči nepochopili jeho taktiku, strelec z Manchestru City sa urazil. "Tréner si môže hovoriť, čo chce," odpovedal Agüero.

Musíme si to vypiť až do dna

Scénka z mixzóny, z útrob štadióna, kde sa hráči stretávajú s novinármi, len dokresľuje, aká atmosféra panuje v argentínskom národnom mužstve.

V mužstve geniálneho Lionela Messiho, ktorý však svojou genialitu na šampionáte zatiaľ neukázal.

"Fanúšikom trhá srdce, akého zlého Messiho vidia. Ako nedokáže reagovať na dianie v tíme, ako mu nepomôže. Vyzerá, že je zmätený. Nie je to ten Messi, ktorého poznáme z Barcelony a ktorý nás hetrikom v poslednom zápase v Ekvádore dostal na šampionát. Je pravda, že ostatní mu nepomáhajú," napísal komentátor denníka Olé.

O debakli vychádzajú v Argentíne emotívne články, ako by futbalisti zlomili srdce i novinárom. Reprezentanti uviazli v záplave hanby.

"Musíme si to vypiť až do dna, výsledok aj hra hovoria za všetko," opísal rozpoloženie v tíme záložník Javier Mascherano.

Najtvrdšia kritika padá na hlavu chybujúceho brankára Caballera a trénera Sampaoliho. Na minulom šampionáte viedol Čile, vyhral s ním majstrovstvá Južnej Ameriky, naposledy pôsobil v Seville. K argentínskemu výberu prišiel presne pred rokom na záver kvalifikácie, ktorú tím na poslednú chvíľu zachránil.

Messi? Takého zlého som ho ešte nevidel

"Proti Chorvátsku sme prepadli takticky," poznamenal vo svojom stĺpčeku pre denník Clarín bývalý argentínsky útočník a neskôr úspešný tréner Carlos Bianchi. "A Messi? Takto zlého a bez šťavy som ho ešte nevidel."

Messi sa strácal v dave. Kým v úvodnom zápase na majstrovstvách sveta proti Islandu (1: 1) bol aktívny, vyslal jedenásť striel a nepremenil penaltu, proti Chorvátsku nepredviedol vôbec nič.

"Brzdí ho psychika," myslí si útočník Sergio Agüero.

Pretože Argentína na neho ohromne spolieha. Spolieha na to, že ju z ťažkostí vyvedie sám. Že sám vyhrá zápas. Možno je to pre Messiho príliš veľká porcia na strávenie.

Má na to ešte posledný zápas s Nigériou, ale ani víťazstvo na postup do osemfinále stačiť nemusí.

01 - Modified: 2018-07-27 08:16:44 - Feat.: - Title: Obľúbený český komentátor čelí útokom kvôli kritike Ruska. Nemám problém to povedať, reaguje 02 - Modified: 2018-07-23 09:55:50 - Feat.: - Title: Sledovanosť futbalu u nás rástla 03 - Modified: 2018-07-17 06:24:47 - Feat.: - Title: Tajomstvo úspechu: Ako si Francúzi povedali, že budú najlepší na svete 04 - Modified: 2018-07-16 16:01:13 - Feat.: - Title: Chorvátska prezidentka mokne, Putin je suchý. Je to hanba ochranky, hovorí expert 05 - Modified: 2018-07-16 09:20:34 - Feat.: - Title: Ako oslavovalo Francúzsko: eufória, ale aj bitky rabovanie a smrteľné úrazy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 22:43