StoryEditor

"Sme cirkusoví klauni. Svet nám ukázal vztýčený prostredník." Na Poliakov sa zniesla drsná kritika

25.06.2018, 12:25
Autor:
minmin
Najväčšia porcia kritiky padá na hlavu trénera Adama Nawalku, ktorý je pri tíme takmer päť rokov.

Sú prvým vyradeným európskym tímom na majstrovstvách sveta. "Z čiernych koňov šampionáte sme sa stali cirkusovými klaunami," píše o vystúpení poľských futbalistov komentátor denníka Przeglad Sportowy.

Poľsko je najväčším sklamaním turnaja. Dve prehry, jeden strelený gól, päť inkasovaných, mizerné výkony jednotlivcov, chabá hra mužstva. Poľsko už pred záverečnými zápasmi v skupine má istotu, že do vyraďovacej fázy nepostúpi. A to sa v konkurencii Japonska, Senegalu (1: 2) a Kolumbie (0:3) nečakalo.

Drsná kritika

Obvykle vďační fanúšikovia plakali od sklamania, iní neskrývali rozhorčenie, na hráčov pískali. Známy popevok "Nič sa nestalo, Poliaci, nič sa nestalo," ste v hľadisku štadióna v Kazani nepočuli. "Ale stalo sa. Svet nás vyhodil z dverí a ešte nám ukázal vztýčený prostredník," tvrdo kritizuje autor komentára.

"Naši hráči zo seba vydali všetko, ale prehrali sme s veľmi silným tímom. Od prvých minút sme chceli útočiť a dať gól, potom hrať z obrany. Než sme prvýkrát inkasovali po rohu, bol zápas vyrovnaný. Potom sme museli náš systém zmeniť a súper využíval brejky," zhodnotil tréner Adam Nawalka debakel 0:3 s Kolumbiou.

Poliaci majú výnimočnú generáciu, reprezentanti pôsobia v Juventuse, v Bayerne, v Neapole či v niekoľkých kluboch Premier League. Pred dvoma rokmi na Eure po nadšených výkonoch z toho bolo štvrťfinále, teraz prišlo vyradenie už v základnej skupine.

Najväčšia porcia kritiky padá na hlavu trénera Adama Nawalku, ktorý je pri tíme takmer päť rokov. Očakáva sa, že po šampionáte skončí, ale predpokladalo sa, že to bude z jeho vôle. Nie preto, že médiá a fanúšikovia budú žiadať jeho hlavu.

Ruská katastrofa

Po vydarenej kvalifikácii, v ktorej Poliaci stratili len päť bodov po prehre v Dánsku a remíze v Kazachstane, mu po zápasoch v Rusku vyčítajú, že v hre bol chaos, že zle zvolil zostavu, rozostavenie, taktiku ....

"Naši hráči boli ako dieťa, pre ktoré si uprostred noci musíte dôjsť na policajnú stanicu, hoci ste ho dobre vychovali a nikdy s ním neboli problémy," prirovnáva Przeglad Sportowy.

"Počas 180 minút reprezentanti zničili to, na čom v posledných rokoch pracovali. Zničili dôveru fanúšikov. Je to ruská katastrofa. Premárnili ste svoju šancu napísať príbehy, ktoré by sa stali nesmrteľnými."

"Ľudia budú smutní, ale v pondelok pôjdu do práce. Nikto predsa nezomrel, nie? Ale sklamanie je také veľké, že je ťažké ho popísať zmysluplnými slovami," dodáva komentátor poľského denníka.

01 - Modified: 2018-07-27 08:16:44 - Feat.: - Title: Obľúbený český komentátor čelí útokom kvôli kritike Ruska. Nemám problém to povedať, reaguje 02 - Modified: 2018-07-23 09:55:50 - Feat.: - Title: Sledovanosť futbalu u nás rástla 03 - Modified: 2018-07-17 06:24:47 - Feat.: - Title: Tajomstvo úspechu: Ako si Francúzi povedali, že budú najlepší na svete 04 - Modified: 2018-07-16 16:01:13 - Feat.: - Title: Chorvátska prezidentka mokne, Putin je suchý. Je to hanba ochranky, hovorí expert 05 - Modified: 2018-07-16 09:20:34 - Feat.: - Title: Ako oslavovalo Francúzsko: eufória, ale aj bitky rabovanie a smrteľné úrazy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 13:44