StoryEditor

Liečil Suareza, ale sám bojoval o život. Príbeh, ktorý vás dojme

21.06.2014, 16:55

Liečil uruguajského kanoniera Luisa Suareza, aby po operácii kolena stihol majstrovstvá sveta. Pritom sám bojoval o život. Uruguajský fyzioterapeut Walter Ferreira ešte v máji podstupoval záverečnú fázu chemoterapie pri liečbe rakoviny lymfatických uzlín. Príbeh má šťastné pokračovanie.

Keď vo štvrtok v Sao Paulo proti Anglicku dal Suarez prvý gól, bežal sa o radosť podeliť k lavičke, kde objal svojho fyzioterapeuta. "To je on," ukazoval rukou, keď jeho gesto zachytili fotoreportéri aj televízne kamery.

V závere dvadsaťsedemročný útočník pridal aj druhý gól, Uruguaj vyhrala 2:1 a dojatý Suarez hovoril: "Bez Waltera by som v Brazílii nehral."

Najväčšie ofenzívne uruguajské eso sa 22. mája podrobilo operácii kolena, lekári mu čistili meniskus a ošetrili chrupavku. Do štartu šampionátu chýbali tri týždne. Nemožné, aby bol Suarez fit. Naozaj nemožné?

Prvý zápas proti Kostarike vynechal, Uruguajčania nečakane prehrali 1:3 a proti Anglicku museli bodovať, aby mali šancu na postup do osemfinále. Suarez dal dva góly (2:1) a Anglicko poslal domov. Bolo to presne 28 dní od operácie. Ten príbeh poznáte.

Teraz však uruguajské médiá priniesli aj životné story šesťdesiatdvaročného Ferreira. Keď Suarez druhý deň po májovej operácii začínal s rehabilitáciou, Ferreira ešte podstupoval chemoterapiu.

"Nemohol som ho liečiť v tréningovom stredisku, takže jazdil ku mne domov," povedal pre uruguajskú rozhlasovú stanicu Pasion Tricolor. Keďže Suarez nemohol šoférovať, vozila ho cez hlavné mesto Montevideo manželka Sofia.

Suarez tvrdo drel, aby stihol turnaj. Pri liečbe prežíval muky, trpel. "Sú ľudia, ktorí vedia, že pre mňa boli nesmierne dôležití. Prežíval ťažké časy. Veľa som pre neho plakal a Walter bol celý čas so mnou," hovorí Suarez.

"Moja žena i obaja synovia sú pre mňa tým najdôležitejším na svete. Teraz k nim patrí aj tento muž. To, že som tu, je z deväťdesiatich percent jeho zásluha."

Ferreira je teraz vo svojej krajine celebritou. Nielen vďaka svojej starostlivosti, ktorú venoval Suárezovi, ktorý ho po góle preslávil. Ale aj svojim statočným bojom proti zákernej chorobe. "Muž, ktorý vie zázraky," hovoria o ňom.

Pritom súhlas na ceste do Brazílie s národným mužstvom dostal od lekárov až tesne pred odletom do dejiska šampionátu. To agentúre AP prezradila Ferreirova manželka Carmen.

"Testy ukázali, že je všetko v poriadku, aj keď má stále nízky počet bielych krviniek," povedala Ferreirova žena. "Ale povedali mu, aby na šampionát letel. Že mu prospeje, keď bude robiť to, čo mu prináša najväčšiu radosť. Vďaka bohu za to, čo sa stalo proti Anglicku. Dosiahli to spoločne."

Sám Ferreira o sebe nehovorí. "Luis tvrdo pracoval a za tú drinu si zaslúžil, že môže v Brazílii hrať," povedal Ferreira.

"Keď dal dva góly, nemal som slov. V živote zažijete toľko pádov i vzostupov, ale musíte ísť ďalej. Ja budem ďalej bojovať," povedal stroho k svojej chorobe. "Ďakujem všetkým z uruguajskej reprezentácie, že mi verili a že môžem tímu pracovať."

zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2006-07-04 14:13:00 - Feat.: 0 - Title: ECTA súhlasí s posilnením konkurencie v telekomunikáciách
01 - Modified: 2023-11-23 06:58:09 - Feat.: - Title: Čína a Uruguaj posilnili vzťahy pri stretnutí svojich lídrov v Pekingu 02 - Modified: 2023-07-18 12:32:06 - Feat.: - Title: EÚ a Uruguaj sa dohodli na spolupráci pri prechode na čistú energiu 03 - Modified: 2023-06-12 05:18:26 - Feat.: - Title: Historický úspech. Uruguaj po prvýkrát získal titul na MS do 20 rokov 04 - Modified: 2022-12-27 21:54:02 - Feat.: - Title: Slováci nezvládli vstup do šampionátu. Prehrali s favorizovanými Fínmi 05 - Modified: 2022-10-30 18:04:34 - Feat.: - Title: Obrovský úspech. Majster sveta v hre Dota 2 je Slovák, jeho tím si odniesol výhru 8,5 milióna eur
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 10:36