StoryEditor

Topfavorit nás zničil, tréner Bokroš je aj tak spokojný

28.12.2013, 10:56
Zverenci trénera Ernesta Bokroša prehrali v druhom zápase na šampionáte do 20 rokov s rovesníkmi z USA 3:6. Stále sú však v hre o postup.

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom druhom vystúpení v základnej A-skupine juniorských MS vo švédskom Malmö s úradujúcimi majstrami sveta z USA po sympatickom výkone 3:6. Zverenci trénera Ernesta Bokroša tak majú po sobote na konte stále iba tri body za piatkové víťazstvo nad rovesníkmi z Nemecka (9:2), vďaka nim však majú reálnu šancu postúpiť do štvrťfinále.

Zámorský tím tak potvrdil svoju silu a po dvoch dueloch vedie A-skupinu s plným počtom šiestich bodov. Slováci naposledy zdolali Američanov na MS "20" 2. januára 2009, keď favorita šokujúco vyradili vo štvrťfinále najmä vďaka výbornému brankárovi Jaroslavovi Janusovi (5:3).

Tretí zápas na MS "20" čaká mladých Slovákov v pondelok 30. decembra o 17.30 hod., keď opäť v Malmö Isstadione narazia na ďalšieho veľkého favorita na zisk titulu Kanadu. Účinkovanie v základnej A-skupine ukončia o deň neskôr na Silvestra o 13.30 hod. súbojom s českými rovesníkmi.

Spokojný tréner

Ernest Bokroš, hlavný tréner SR (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Vzhľadom na kvalitu obhajcov titulu sme herne obstáli, výkon bol dobrý, ale výsledok sa nedostavil. Pripravili sme sa oň našou nedisciplinovanosťou v prvej tretine, keď Američania potrestali obe naše vylúčenia gólom a rovnako aj následnú presilovku v úvode druhej tretiny. Dvoma presilovkovými gólmi sme sa vrátili do zápasu, znížili na rozdiel jediného gólu, mali i šance, ale napokon sa prejavila väčšia herná kvalita hráčov USA. Po získaní puku dokázali kompletne piati prechádzať rýchlo do nášho pásma a vytvárať tlak pred Sabolom, nútiť nás k chybám a pohotovo ich trestať. Tím USA disponuje štyrmi veľmi vyrovnanými formáciami, toľkých my nemáme. Potešilo však, že chlapci zvládli zápas fyzicky bez najmenších problémov, ukázali statočné srdcia a určite nezaostávali v nekompromisných osobných súbojoch. Vôľa a obrovská chuť zabojovať aspoň o bod nechýbala. Mali sme však viac zdramatizovať zápas, držať výsledok 2:3 čo najviac k záveru a potom sa pokúsiť skórovať v power play. To nám prekazil štvrtý inkasovaný gól. V pondelok nás čaká ďalší veľký favorit Kanada. Očakávam rovnaký zápas i rovnakú kvalitu. Verím, že sa však tentoraz poučíme z chýb. Pokiaľ mužstvo zopakuje dnešný výkon, bude to dobrý signál do ďalších bojov na šampionáte."

USA - Slovensko 6:3 (2:0, 1:2, 3:1) - konečný výsledok
Góly: 17. Eichel (Hartman, Butcher), 20. O'Regan (Grzelcyk, Kerdiles), 24. Hartman (Butcher, Eichel), 50. Grzelcyk (Carrick, DiPauli), 55. Matteau (Copp, Fasching), 57. Barber (Copp, Kerdiles) - 32. Kolena (Cehlárik), 33. Réway (Gríger, Kolena), 58. Réway (Gríger, Gachulinec)


Online prenos:

Slovensko - USA   3:6

Koniec zápasu
Naši hokejisti sa veľkého favorita tohto duelu v§bec nezľakli a odohrali proti nemu veľmi dobrý zápas. Za stavu 2:3 mali viacero skvelých šancí, ale nedokázali ich využiť. Napokon inkasovali v závere tri góly a zverenci trénera Ernesta Bokroša tak prvýkrát prehrali.


58. minúta - 3:6
Slováci ešte dokázali znížiť. Druhý gól v tomto dueli strelil útočník Martin Réway.

57. minúta - 2:6
Ďalší úder pre náš tím. Šiesty gól Američanov strelil Riley Barber.



55. minúta - 2:5
Záver zápasu nezvládame. Po chybe v obrane prekonal brankára Richarda Sabola Stefan Matteau.

50. minúta - 2:4
Nešťastný moment. Strela Američanov sa od mantinelu odrazila pred bránu k Matovi Grzelcykovi, ktorý strelil poistný gól svojho tímu.

47. minúta
Útočník Pavol Skalický sa dostával do dobrej príležitosti, americký gólman ho však vychytal

43. minúta
Neuveriteľné momenty Slovákov. Marko Daňo mal v oslabení obrovskú šancu, išiel sám na brankára, ale nedal. Pred ním sme mali ďalšie dve šance.

40. minúta
Presilovku sme nevyužili no aj tak, ideme do tretej tretiny s tým, že stále máme veľkú šancu obrať obhajcu titulu o body. Po tom, ako sme prehrávali už 0:3, sme sa dvomi gólmi v presilovkách dostali do zápasu. Lenže tretiu tretinu začneme v oslabení, vylúčený je druhýkrát v zápase Erik Černák.

38. minúta
Zase hráme v početnej výhode. Usadili sme sa v útočnom pásme Američanov, ale gólmana nevieme prekonať.

34. minúta - 2:3
Vynikajúci moment zápasu. Druhú presilovku nášho tímu využil Martin Réway. Za necelé dve minúty sme strelili dva góly. Asistencie pri tomto presnom zásahu dosiahli Jakub Gríger a Milan Kolena.

33. minúta
A opäť máme možnosť na strelenie gólu. Vylúčený je Američan Ryan Hartman, ktorý strelil tretí gól svojho tímu.

32. minúta - 1:3
Konečne. Slováci strelili gól. Gólman USA vyrazil puk len pred seba a kapitán Milan Kolena využil presilovku. Asistenciu si pripísal Peter Cehlárik.

30. minúta
V polovici zápasu prehrávame o tri góly, Američania dosiahli všetky tri góly v presilových hrách. My sme naopak nevyužili ďalšiu hru v početnej výhode.

25. minúta - 0:3
V oslabení sme mali veľkú šancu na zníženie, ale Mário Lunter zblízka neprekonal brankára USA Jona Glliesa. Lenže hneď nato USA tento moment potrestali a využili tretiu presilovku v zápase zásluhou Ryana Hartmana.

23. minúta
Tretíkrát v tomto zápase hráme v oslabení. Na trestnú lavicu ide Erik Černák.

21. minúta
Druhá tretina sa začala. Úvodné dejstvo vyhrali mladíci z USA na strely 22:11.


20. minúta - 0:2
Obrovská smola pre Bokrošovcov. Američania využili aj druhú presilovku. Druhý gól nám však strelil Daniel O´Regan sekundu pred koncom prvej tretiny.

17. minúta - 0:1
Po necelých tridsiatich sekundách využil presilovku Američanov Jack Eichel.


17. minúta 
A presilovku bude hrať aj náš súper. Za narazenie na mantinel ide na dve minúty obranca Ľubomír Dinda.

14. minúta 
Prvá veľká šanca Američanov. Ale náš brankár Sabol skvele zasiahol proti strele Daniela O´Regana.

12. minúta
Hráme ďalšiu presilovku a môžeme tak otvoriť skóre. Vylúčený je Stefan Matteau.

11. minúta
Obrovská šanca Slovákov, ale ani Mário Lunter a ani Marko Daňo skóre zápasu neotvorili

11. minúta
Náš brankár Richard Sabol chytá zatiaľ veľmi spoľahlivo. Zneškodnil všetkých dvanásť streleckých pokusov súpera.

8. minúta
Hneď nato bol však v dobrej streleckej príležitosti líder nášho tímu a útočník Slovana Marko Daňo, tiež však brankára neprekonal.

7. minúta
Prvú presilovú hru sme nevyužili. Jedinú dobrú streleckú príležitosť mal Jakub Gríger.

5. minúta
Šanca pre našich. Hráme presilovú hru, vylúčený je center prvej formácie Američanov Daniel O´Regan.


2. minúta
Slováci mali prvú šancu. Martin Réway pripravil šancu pre Jakuba Grígera, ten ju však nepremenil.

1. minúta
Zápas mladých Slovákov proti obhajcovi titulu sa práve začal.

01 - Modified: 2005-11-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Komodity verzus akcie
01 - Modified: 2023-10-17 16:22:36 - Feat.: - Title: Mladí nemajú istotu v investovaní a sporení, ale uvedomujú si to, ukázal prieskum 02 - Modified: 2023-09-14 09:43:35 - Feat.: - Title: Tatar má konečne nový klub. Mohol by to byť preňho naozaj výborný angažmán, verí Slovákovi expert 03 - Modified: 2023-05-02 12:11:31 - Feat.: - Title: Slovensko sa na MS v hokeji musí zaobísť bez dvoch opôr z Třinca 04 - Modified: 2023-01-11 09:01:12 - Feat.: - Title: Keď českým strelcom vládne Slovák. Hokej si už viac užívam, teším sa na každý jeden zápas, vraví pre HN Daňo 05 - Modified: 2022-09-02 12:00:00 - Feat.: - Title: Desí ťa návrat do školy? Prinášame ti 6 jednoduchých tipov, ako sa učiť efektívnejšie
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 10:08