TASR/AP
StoryEditor

Ovečkin bol frustrovaný po neuznanom góle. "Hneváme sa na rozhodcov?" vtipkoval komentátor Markízy

19.09.2016, 17:08
Ruský bohatier Alexander Ovečkin sa radoval, ako to vie len on. So všetkou vervou slávil pri mantineli vyrovnávajúci gól v stretnutí Svetového pohára so Švédskom.

Zdalo sa, že v Air Canada Centre opäť predviedol svoje jedinečné strelecké umenie. Lenže potom mu rozhodcovia radosť pokazili.

Vyvalené oči. Hlas zosilnený na maximum. Salva nespisovných slov. Kamera zabudovaná v prilbe rozhodcu zblízka snímala divoké protesty ruského kapitána.

Ovečkin sa naštvane oháňal rukami a ukazoval na svoju hokejku. Trhal ním pocit krivdy.

"Hneváme sa na rozhodcov?"

Rozhorčenie ruského kapitána vtipne zhodnotil po zápase komentátor televízie Dajto Slavo Jurko. "Ak by tam Rusi mali svojho reportéra, neodporúčame sa pýtať Ovečkina "Hneváme sa na rozhodcov?" Rovnakou otázkou totiž nedávno rozhneval moderátor RTVS trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka.

Hoci sa Ovečkinovi v zápase so Švédmi dlho nedarilo, mohol sa stať jeho hrdinom. V tretej tretine za stavu 0: 2 napálil tyčku a následne skončil na kolenách pri zadnom mantineli.

V čase 59:33, kedy Rusi hrali bez brankára, vystrelil z diaľky švihom. Puk opäť zazvonil o bránkovú konštrukciu, lenže tentoraz zamieril dovnútra.

Kúzlo bolo blízko

O 24 sekúnd neskôr vyštartoval hneď po buly za odrazeným pukom. Potom, čo si ho rukou sklepol smerom za čiaru, pokúsil sa ho postrčiť hokejkou, aby mohol gól platiť.

Kým švédsky brankár Markström si okamžite sťažoval na porušenie pravidiel, Ovečkin jasal v rohu klziska, do náručia mu skočil parťák Tarasenko.

Vyzeralo to, že 31-ročný kanonier ukázal ďalšie zo svojich kúziel. Keď sa schyľovalo k preskúmaniu situácie na videu, prišiel za mužmi v pruhovanom a sebaisto im ukazoval, že sa idú pozrieť zbytočne. Že jednoznačne skóroval hokejkou.

Ruské útočné eso sa väčšinu partie márne snažilo vysporiadať so švédskou obranou. A zrazu Ovečkin a spol. mohli myslieť na triumf v predĺžení.

Záznam však nepreukázal, že krídlo s osmičkou na chrbte zasiahlo letiaci puk "palicou" či čepeľou. Nasledovalo osudové rozpaženie. Skóre 1:2 zostáva.

Zmorený kapitán

"Nevidel som záznam, ale bol som presvedčený, že som dal regulárny gól," tvrdil Ovečkin, štýlovo usadený pri stolíku pre rozhovory s číslom 8.

Prišiel z kabíny v trenírkach a podkolienkach. So zarastenou tvárou pôsobil strhaný ako drevorubač po šichte, na čele sa mu ligotali kropaje potu. Hovoril ticho, takže mu rozumeli iba najbližší reportéri z približne 20-hlavového davu, ktorý ho obliehal. "Určite som na svojej palici cítil ľahký náraz, myslel som, že sa jej puk dotkol," povedal.

Hrdý vlastenec a čerstvý ženáč nesršal energiou. Napriek tomu vyhlásil, že mu nevadí ďalší zápas hneď v pondelok proti severoamerickým mladíkom.

"Je začiatok sezóny, máme veľa síl. Môžeme hrať treba trebárs tri dni za sebou. "

Avšak keď sa zdvihol zo stoličky a presúval sa k výťahu, pripomínal skôr veterána po porážke v siedmej partii finále Stanley Cupu.

01 - Modified: 2024-01-29 11:24:44 - Feat.: - Title: Svetový pohár v Jasnej je skvelou reklamou pre Slovensko 02 - Modified: 2024-01-21 13:40:32 - Feat.: - Title: Keď sa zo sna stane nočná mora. Vlhová mohla atakovať métu troch miliónov eur, Jasná to celé zmenila 03 - Modified: 2024-01-20 15:39:42 - Feat.: - Title: Pre Petru Vlhovú sa po strašidelnom páde sezóna skončila. Vyšetrenie v nemocnici odhalilo poškodené väzy v kolene 04 - Modified: 2024-01-20 15:14:00 - Feat.: - Title: Petra Vlhová si poškodila väzy v kolene, sezóna sa pre ňu skončila. Pri páde si silno udrela aj hlavu a rameno 05 - Modified: 2024-01-20 13:30:44 - Feat.: - Title: Švédska lyžiarka Hectorová vyhrala obrovský slalom v Jasnej pred Shiffrinovou
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. jún 2024 18:29