StoryEditor

Spravte si zo spálne raj na Zemi. Tu je pár rád, ako na to

22.04.2015, 00:02
Autor:
stlstl
Obnovte si byt s HN. Štvrtá časť nášho seriálu ponúka pohľad za dvere spálne.

Rok 2015 prináša v oblasti trendov pre dizajn spální jasného favorita – sú ním retro 60. roky v kombinácii so súčasnými modernými prvkami. Retro prvky nájdu svoje uplatnenie najmä pri dizajnovaní menších spálňových kusov nábytku, akými sú napríklad nočné stolíky či odpočinkové kreslá. Avšak, čo je najdôležitejšie, vyhrať sa s nimi môžete do sýtosti najmä pri textíliách. Posteľná bielizeň s farebným geometrickým motívom rytmicky sa striedajúcich tvarov typických práve pre 60. roky sa razom stane dominantou celej vašej spálne.


Z moderných prvkov v spálňach tento rok dominujú súčasné technológie v podobe LED svietidiel, ktoré sú na našom trhu čoraz žiadanejšie. Ich hlavnou úlohou je vytvoriť v spálni jedinečnú atmosféru, čo sa im darí najmä vďaka možnosti zmeny farieb (RGB LED pás), ale tiež vďaka zmene intenzity osvetlenia prostredníctvom stmievačov.

Spálňa je vo všeobecnosti zrejme tou najosobnejšou a najintímnejšou miestnosťou v celom dome či byte, a práve preto je dôležité, aby sme sa v nej snažili čo najviac zohľadniť všetky svoje potreby, požiadavky aj predstavy.



Tu je päť vychytávok, ktoré váš spálňový luxus posunú na ďalší level. (Ďalšie praktické rady prinášame vo fotogalérii.)

1. Elektronicky polohovateľné rošty. Tie sú tým najväčším komfortom, ktorý si vo svojej spálni môžete dopriať.

2. Diaľkové ovládanie závesov a žalúzií priamo z vašej postele – viete si predstaviť niečo príjemnejšie?

3. Okrem centrálneho osvetlenia miestnosti a klasických nočných lámp je novinkou pre spálne tzv. orientačné osvetlenie. Pri ňom sa väčšinou využíva LED pás, ktorý podsvieti priestor pri posteli, a tak nielenže vykúzli jedinečnú atmosféru vo vašej spálni, ale tiež vám uľahčí orientáciu v priestore počas noci.

4. Radi pozorujete východ či západ slnka? Vďaka špeciálnym svetelným efektom vo vašej spálni si ich môžete vychutnať doslova kedykoľvek!

5. Nuž a v žiadnej kvalitnej spálni by určite nemal chýbať ani toaletný stolík s taburetkou, doplnený o zrkadlo nasvietené z obidvoch strán.
 

A na toto v spálni radšej zabudnite:

1. V prípade matracov sa určite nevyplatí šetriť na úkor kvality. Pri nekvalitných matracoch totižto veľmi skoro natrafíte na problémy, akými sú napr. rýchle preležanie ložnej plochy, nepriedušnosť či náročná starostlivosť o udržanie ich hygieny.

2. Takisto nekvalitná konštrukcia postele vám veľmi rýchlo prinesie nepríjemnosti v podobe vŕzgania či nepohodlných ostrých hrán.

3. V spálni by tiež úplným tabu mali byť príliš tmavé farby či ostré osvetlenie. Ideálne sú svetlé a príjemné farebné tóny, ktoré ešte zvýšia pocit priestrannosti. Zabudnúť by ste mali aj na elektroniku – TV či HiFi do spálne jednoducho nepatria.

Prečítajte si aj: Vytvorte dokonalú izbu. Dovoľte deťom kresliť po nábytku

Pripravené v spolupráci s:

www.cuinteriors.com

01 - Modified: 2007-05-15 21:09:42 - Feat.: 0 - Title: Prílev do fondov pokračuje
01 - Modified: 2024-04-23 18:30:25 - Feat.: - Title: Obnova Grécka po ničivých povodniach bude stáť viac ako tri miliardy eur 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 03 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 04 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst 05 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 16:03