StoryEditor

Taliansky výrobca nábytku vám zariadi byt. Ak ho ukážete iným

10.08.2015, 00:00
Dizajnové štúdiou má zaujímavú filozofiu - ich nábytok si môžete pozrieť priamo v domácnostiach reálnych ľudí.

Trojizbový byt v nájomnom dome z konca 19. storočia harmonicky kombinuje moderné vybavenie s dobovou, bielo omietnutou tehlovou klenbou. Napriek strednej veľkosti pôsobí domácnosť veľmi priestranne, a to aj vďaka šikovne rozmiestneným nábytkovým kusom, ktoré často zastanú viac funkcií. O zaujímavom koncepte píše magazín Pěkné bydlení.

Budova na ulici Via Massena má dôstojnú atmosféru, vysoká drevené vráta, vstup dláždený poriadnymi kamennými platňami. V byte potom vstúpite rovno do centra všetkého diania, takmer vpadnete do ostrovčeka kuchyne, ktorá sa otvára dvoma balkónmi do pokojného vnútrobloku.

Dom z roku 1881 hostí hudobne nadaný tvorivý pár, ktorý využíva obývačku aj na organizovanie menších koncertov. Permanentný koncert však prebieha pod taktovkou praktických riešení značky Lago.
Kuchyňa kombinuje čiernu a bielu farbu sklenených dvierok. Váha opticky spočíva na čiernom ostrovčeku, skriňa so vstavanými spotrebičmi a špajzová skriňa vsadené do stien sú biele, takmer s múrmi splývajú.

Farebné prevedenie kuchyne odkazuje tiež na čiernobielu schodiskovú mozaiku pred vstupom. Obývaciu zónu prehrieva malý krb, sme predsa len v severnom Taliansku. Medzi spoločenskú časť a pokojovú zónu je vsadený grafitovo vyfarbený kváder s hygienickým zázemím, malou kúpeľňou s toaletou. Zasahovalo sa tu odvážne do nosnej steny, váhu vyšších poschodí nesú priznané kovové preklady. Z priestorovo úsporných dôvodov je kúpeľňa uzavretá posuvnými dverami.

V pracovni rovnako ako v obývačke je nábytok radu 36e8 doplnený kolekciou Air, ktorá sa vznáša na pevných sklenených nohách. V spálni si majitelia zostavou vysokých skríň z kolekcie Now vytvorili oddelenú šatňu. Osobito zariadené turínskej bývanie ste ešte nedávno mohli navštíviť v rámci projektu Appartamento Lago.

Ako to funguje? Spoločensky založení majitelia s prispením značky rekonštruujú a vybavujú svoje byty zariadením spomínaného talianskeho nábytkového výrobcu výmenou za prísľub, že ponechajú dvere otvorené návštevám zvedavým, ako nábytkové programy fungujú v reálnom živote.

V súčasnej dobe existuje približne desať takých bytov v Taliansku a Španielsku. A teraz spozornite, ďalší záujemcovia o spoluprácu sa práve intenzívne hľadajú! 

01 - Modified: 2007-08-15 07:43:25 - Feat.: 0 - Title: Dražby bytov pomôžu vymáhať dlhy
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa vyvíja realitný trh u susedov? Česi majú lacnejšie hypotéky skôr ako my, odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 11:59