StoryEditor

Ohúrte v práci. Toto sú módne trendy, ktoré vás nezruinujú

21.03.2015, 23:00

Domnievate sa, že módne prehliadky ukazujú iba extravagantné a pre bežného človeka nenositeľné oblečenie a bláznivé kombinácie? Máme pre vás hneď deväť dôkazov, že sa mýlite. Inšpirovať sa odevmi modeliek v New Yorku, Londýne, Miláne aj Paríži je skutočne možné. A nemusíte ani minúť veľké množstvo peňazí.



S módnymi trendmi to občas nebýva jednoduché. Keďže väčšinu času trávime v práci, na módne výstrelky nie je priestor a mnohokrát ani nálada. A napriek tomu sa oplatí aktuálne trendy sledovať a nechať sa inšpirovať stylingom z módnych prehliadok na oboch brehoch Atlantiku. Pracovné garderóba vytvorená podľa slávnych návrhárov sa skutočne dajú nosiť, či už musíte dodržiavať prísne pravidlá obliekania alebo vám zamestnanie dovoľuje viac experimentovať.

Navyše nemusíte minúť veľa peňazí. Módne reťazce chrlia také obrovské množstvo odevov, že si ľahko zostavíte kompletný styling do práce, ktorý bude evokovať štýlové modelky v New Yorku či Paríža. Síce nebudete mať prírodný hodváb, luxusnú vlnu ani jemnú kožu, no môžete si užiť trendy, bez toho, aby výrazne utrpelo vášho bankové konto. Módne trendy sa netýkajú len oblečenia a doplnkov, tiež technika môže jednoducho držať krok s vašim šatníkom. Na trhu nájdete farebné notebooky, tablety, mobilné telefóny, fotoaparáty a ďalšie technológie, ktoré vám uľahčia a spríjemnia pracovný týždeň.


 
 

Červené sako
Červená farba sa stala veľkým hitom mnohých kolekcií. Nemusíte ju nosiť od hlavy k pätám, ideálne vyzerá jeden kus oblečenia v červenej spolu s neutrálnymi tónmi. Celkový vzhľad doladia zaujímavé doplnky v živých odtieňoch a rafinované textúry.

Čierna a biela
Čiernobiela kombinácia vždy patrila medzi tie najobľúbenejšie a nie inak tomu je aj tento rok. Pohrajte sa s textúrami, kontrastom lesku a matu a zapojte tiež výrazné vzory na blúzkach a košeliach. Najmä potom drobné kocky a prúžky túto sezónu oživí aj ten najkonzervatívnejší odev.

Tmavé džínsy s vysokým pásom
Sedemdesiate roky určujú aj túto sezónu celkový vzhľad, preto nechýba rad vintage prvkov vrátane vysokého pasu a rozšírených nohavíc. Tmavé džínsy ľahko nahradia čierne nohavice, spolu s vypasovaným jednoduchých sakom a bielym svetríkom vyzerajú dostatočne elegantne.

Nápadná sukne
Žiarivé farby by rozhodne nemali vo vašom jarnom šatníku chýbať. Zaobstarať si môžete výraznú sukňu, ktorú potom doplníte konzervatívnou modrou košeľou. Zvyšok odevu a doplnkov ponechajte v neutrálnych odtieňoch, či ladené tón v tóne k základným kúskom.

Vzorovaná kombinéza
Tiež overaly súvisia s obľubou návrhárov v estetike sedemdesiatych rokov. Osviežujúci kúsok šatníka uplatníte aj tento rok, navyše módne reťazce ich ponúkajú oveľa viac než v predchádzajúcich sezónach. Na jar si kúpte nápadne vzorovaný model s poriadne širokými nohavicami.

Džínsová bundička
Športový štýl do práce? Jednoduché šaty romantických farieb ľahko pretvoríte na odľahčený športovo ladený kúsok pomocou klasickej džínsovej bundičky a tenisiek. Ak vám to zamestnanie dovoľuje, inšpirujte sa týmto štýlom, je maximálne pohodlný a pritom stále šik.
   
Safari štýl
Ikonický safari štýl, ktorý presadil v dámskom šatníku Yves Saint Laurent už koncom 60. rokov, sa perfektne hodí do šatníka na každý deň. Športová khaki bunda spolu s bielymi nohavicami vyzerajú aktuálne aj tento rok. Doplnky v jasavých odtieňoch červenej, tehlovej a oranžovej celkový vzhľad perfektne oživia.

Dlhá denimová sukňa
Džínsovina nemusí znamenať len nohavice. Túto sezónu sa poobzerajte po dlhej prepínacej sukni z klasického modrého denimu, rozhodne ju znosíte. Ľahko sa kombinuje s košeľami. Nepracujete Ak v konzervatívnom prostredí, kde je potreba sako, siahnite po modrom úpletu a priestranné taške, do ktorej sa hravo zmestí aj notebook.

Vzorované nohavice
Konzervatívny biele blúzky ožívajú vďaka divokým vzorom, ktoré sa hojne uplatňujú na nohaviciach. Kvetinové, geometrické i abstraktné potlače vnesú do vášho pracovného šatníka trochu vzruchu. Nebojte sa ani lesklých doplnkov vrátane topánok, vyzerajú mimoriadne efektne.

iDnes.cz

01 - Modified: 2007-04-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Papierové právo
01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 03 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Takto sme mali fičať Bratislavou: Pozrite si archívne zábery a vizualizácie nepostaveného metra 04 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 05 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Rodinný elektromobil s brutálnym výkonom: potešil kvalitou i jazdou, no nie dojazdom
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 16:32