StoryEditor

Mladá dvojica opustila mesto. Ich dom za Prešovom je oáza pre myseľ

17.06.2016, 00:00
Autor:
(gri)(gri)

Mladý pár sa rozhodol opustiť mesto a našiel si bývanie v rodinnom dome blízko Prešova. K svojej novostavbe si prizvali štúdio CU Interiors, konkrétne dizajnérov Jaroslava Korima a Michala Špavelka. Vybrali si ich na základe predchádzajúcich návrhov interiérov.  Dôležité bolo zhmotniť víziu, ktorá sa črtala v hlavách majiteľov: tak, aby interiér pôsobil svetlo, príjemne a aby v ňom boli použité prírodné materiály a farby.

Už pri vstupnej hale pôsobí interiér sviežo a priestranne - vďaka použitiu svetlého dreva a kapučínovej farby na stenách. Veľké okná pri vstupe presvetľujú chodbu, pri otvorených prechodových dverách svetlo vstupuje až do obývačky a pozýva vás usadiť sa priamo do masívneho gauča v obývačke, ktorá má byť centrom domu: na oddych, či stretnutia s priateľmi a rodinou. Rovnako ako z kuchyne, aj z nej je možné vyjsť priamo na terasu.  



Keďže majiteľ domu je tenistom a taktiež trénerom, dôležitou súčasťou obývacej izby bolo nájsť dobré miesto pre vitrínu, v ktorej budú vystavené ocenenia zo súťaží. Vitrína nakoniec prevzala právoplatné miesto na pravej strane obývacej izby priamo oproti vstupu na terasu, kde police oddeľujú masívne sklenené posuvné tabule.

Kuchyňa je takisto svetlá, s dlhou pracovnou doskou a veľkým množstvom odkladacieho priestoru. Je dostatočne priestranná a počíta sa v nej aj s jedálenským stolom, ktorý je možné zväčšiť. Zaujímavým prvkom je vysunutá antracitová sadrokartónová stena, ktorá sa tiahne aj ponad jedálenský stôl, a dáva vyniknúť dizajnovému lustru.

Spálňa je vďaka  kombinácii svetlých a prírodných farieb ako stvorená pre regeneráciu. Za televíznou stenou sa nachádza šatník, ktorý od spálne oddeľujú posuvné sklenené dvere s matnou fóliou pre prístup svetla a dostatok súkromia.

Aj kúpeľňa a toaleta je navrhnutá vo svetlom prevedení, a to najmä vďaka veľkému oknu a svetlému obkladu na stenách. Jemnosť dotvára dubové drevo pod umývadlami a na policiach  nad vaňou. Tmavý obklad za toaletou umocňuje vyváženú kombináciu čistoty a surového prírodného kameňa.
Spolupráca prebiehala veľmi dobre a majitelia na konci zhodnotili: „Trafili ste sa presne do nášho vkusu.“

Pripravené v spolupráci so CU Interiors
www.cuinteriors.com/sk/

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 01:22