StoryEditor

Dinosaurí chvost je hitom internetu, vypredal sa len za niekoľko dní

02.09.2016, 06:00

Ak vám kvetinové vence, falošné tetovanie alebo podprsenky z retiazok pripadali veľmi extravagantné, nový trend určený nielen na hudobné festivaly nebude nič pre vás. Britská značka prišla s nevšedným módnym doplnkom - zvieracími chvostami, ktoré idú prekvapivo na dračku, píše idnes.cz.

Napodobeninu líščieho, mačacieho alebo napríklad dinosaurieho chvosta si zaobstaráte na stránkach britského e-shopu Asos. Internetový gigant je známy tým, že novinky ponúka ešte skôr, než sa z nich stanú skutočné trendy, a možno práve preto je o netradičné doplnky obrovský záujem. Najzapálenejší fanúšikovia módy ich totiž túžia "vynosiť" ako prví.

Vypchaté chvosty a chvosty, ktoré sa pripínajú pomocou elastickej pásky a stojí len niekoľko desiatok eur, vyrába firma TellTails. Tá sa síce pôvodne špecializovala na doplnky pre deti, ale pre veľký úspech pridala aj varianty pre dospelých. Dobre sa podľa tvorcov hodia na hudobné festivaly, ale aj na večierky a tematické oslavy. "Je ťažké vysvetliť radosť, ktorú budete mať z nosenia chvosta, kým to sami nevyskúšate," píše sa na webe značky.

Dvadsiatnici, ktorí tvoria väčšinu zákazníkov Asos a na ktorých šikovne cieli aj facebooková inzercia, to skutočne skúšať chcú - napovedá tomu aj fakt, že čierny dinosaurí variant bola v priebehu niekoľkých dní vypredaný. "Naša cieľová skupina miluje inovatívne a vtipné kúsky, ktoré vyzerajú dobre na sociálnych sieťach a zaujmú na festivaloch," zhrnul hovorca e-shopu pre britský denník Metro.

O úplnú novinku však nejde. V Japonsku nikoho neudivíte, keď na večierok vyrazíte v celom zvieracom kostýme - hovorí sa im kigurumi - a pred nejakými šiestimi rokmi medzi tokijskou mládežou frčali tiež jednotlivé doplnky zo zvieracej ríše, predovšetkým líščie chvostíky z umelej kožušiny. Na čas si ich obľúbili i západné blogerky a v podobe príveskov na opasok to dotiahli dokonca do kolekcií francúzskych značiek Louis Vuitton alebo Lanvin.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 02 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 03 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 04 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC 05 - Modified: 2024-04-06 22:00:00 - Feat.: - Title: Návrh inšpiratívneho interiéru v novostavbe v Záhorskej Bystrici: Architekti stavili na remeslo a čisté línie
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 07:02