StoryEditor

Nečakajte na sneh. Toto sú najlepšie dovolenky

28.12.2013, 23:00
Nadšená cestovateľka Beáta Kováčová z portálu cestovnahorucka.sk vyberá 4 miesta, kde môžete stráviť napríklad aj Silvester s nohami v piesku.

MAURÍCIUS


 Vhodný pre nadšencov vodných športov, golfu, ale aj turistiky. Maurícius nie sú len krásne pláže.

1. VODNÉ ŠPORTY: Klasický windsurfing, už aj u nás obľúbený wakeboarding či na Mauríciu rozšírené katamarány. Trochu adrenalínu bez väčšej námahy zažijete pri jazde na nafukovacích kolesách, plošinách či iných nafukovačkách rôznych tvarov. Vo väčšine dobrých hotelov máte mnoho možností, ako sa vyjašiť na vode, vo viacerých sú dokonca zahrnuté v cene ubytovania.
2. GOLF: Maurícius má ideálne počasie na golf takmer počas celého roka. Nachádza sa tu niekoľko kvalitných a veľmi pekných 18-jamkových ihrísk, ktoré potešia srdce každého golfistu. Napríklad ihriská Le Touessrok (na ostrove Ile aux Cerfs), Paradis, Belle Mare.
TIP: Pri lete s Emirates v cene letenky by mal byť zahrnutý aj golfový bag.


3. SPOZNÁVANIE: Na ostrove je naozaj čo vidieť. Môžete začať prechádzkou po botanickej záhrade v Pamplemousses, nevynechajte vulkanické jazero Grand Bassin, ktoré je zároveň posvätným hinduistickým miestom. Pre 1-dňový výlet je tiež vhodná návšteva krásneho ostrova Ile aux Cerfs, národného parku Black River Gorges, zvláštneho úkazu nazvaného Sedem farieb zeme (rôzne sfarbené pieskové duny) či vodopádu Chamarel uprostred tropickej vegetácie. Ozaj a vedeli ste, že na Mauríciu sa môžete právoplatne zosobášiť, dokonca aj priamo na pláži? 
TIP: Objednajte si taxík aj so šoférom, ktorý vás ochotne bude celý deň voziť po ostrove a bude váš osobný sprievodca

Čas letu: Asi  12 – 13 hodín, lety z Viedne s prestupom napr. cez Dubaj so spoločnosťou Emirates.
Cena silvestrovského pobytu od: 2 405 eur (3* hotel na 7 nocí s polpenziou).

 

MALDIVY

 
Ideálne pre tých, čo hľadajú pokoj.

1. ROMANTIKA: Maldivy sú ako stvorené pre zaľúbené páry, ktoré nepotrebujú k perfektnej dovolenke nič iné ako jeden druhého. Jemný biely piesok, tyrkysová voda a kokosové palmy priam nabádajú na romantickú večeru vo dvojici pri sviečkach priamo na pláži.
2. RELAX A ODPOČINOK: Ostrovy sú malé, väčšinou iba s jedným rezortom, takže takmer nikde nehrozia preplnené pláže. Môžete sa nechať rozmaznávať v luxusných hotelových kúpeľoch masážami a inými procedúrami.
3. POTÁPANIE: Je tu viac ako 1 200 ostrovov, ktoré sú obkolesené koralovými útesmi. Tieto spolu s priezračnou vodou s viditeľnosťou až do 60 metrov vytvárajú na Maldivách ideálne podmienky na šnorchlovanie a potápanie. Preto v hoteloch sú samozrejmosťou kurzy potápania, kde vás naučia všetko od základov a požičajú vám aj potrebný výstroj.
Vedeli ste, že Maldivy ležia iba 2 metre nad morom, a preto im hrozí zaplavenie v dôsledku postupného zvyšovania hladiny oceánov?


TIP: Stopover v Dubaji (1 alebo viac nocí na ceste na Maldivy, či už na nákupy alebo prehliadku mesta).
 
Čas letu: Asi 9 – 11 hodín, priame lety z Viedne s Austrian Airlines.
Cena silvestrovského pobytu od: 2 276 eur (4* hotel na 7 nocí s polpenziou).
  
OKRUŽNÁ PLAVBA v Karibiku

Poznávací zájazd trochu inak.

1. DESTINÁCIE: Najväčšou výhodou okružnej plavby je jednoznačne možnosť navštíviť hneď niekoľko krajín alebo miest v krátkom čase. Plavby fungujú na princípe – plavba v noci – cez deň kotvenie vždy na inom mieste. Takto môžete stihnúť počas týždňového pobytu na lodi spoznať aj 5 nových destinácií.
2. SLUŽBY: Lode sú takým malým samostatným mestom, kde sa stále niečo deje. Nájdete tu reštaurácie, bary, kaviarne, obchody, ale aj kasíno, solárium, wellness, bazény, tenisové a squashové kurty, minigolf,  kino a mnoho ďalších. K tomu  patrí aj bohatý animačný program nielen pre deti, ale aj dospelých, ako napríklad hudobné a divadelné vystúpenia.
3. STRAVA: V cene plavby je zahrnutá plná penzia počas celej plavby vrátane základných nápojov počas jedla. Jedálne a nápojové lístky sú tematicky zamerané, obsahujú pokrmy a nápoje krajín na trase plavby, takže aj prostredníctvom nich spoznávate kultúru danej krajiny.
 Cena silvestrovského pobytu: závisí od destinácie, orientačne: 8-dňová plavba po Karibiku s plnou penziou od 829 eur.

THAJSKO


Odporúčame tým, ktorí radi skúšajú a objavujú niečo nové.

1. JEDLO: Thajské jedlá sú známe po celom svete. Vyskúšajte napríklad tradičnú thajskú kuraciu polievku Tom Ka Gai s kokosovým mliekom. Že to neznie lákavo? Uvidíte sami. Ceny jedál sú v porovnaní s cenami u nás nižšie, takže sa nebojte objednať si hotel iba s raňajkami.
2. DOBRODRUŽSTVO: Jazda na slonoch naprieč bujnou vegetáciou či slonia škôlka sú skvelým zážitkom na celý život. Stáť totiž zoči-voči slonovi vo voľnom priestranstve, aj keď ide len o slonie mláďa, vo vás vyvolá rôzne pocity. Sloníky  naučili rôzne triky, na záver ich môžete pohladkať a odmeniť banánmi.
3. PRÍRODA: Neobyčajne krásne pláže a lagúny nájdete v Thajsku hlavne na maličkých ostrovoch. Určite všetci poznáte asi najznámejšiu thajskú pláž na svete z filmu Pláž. Tá sa nachádza na jednom z ostrovov Phi Phi. Miesto je to naozaj úžasné, ale takú oázu pokoja, ako ste videli vo filme, tu nehľadajte. Ak sa tam predsa len vyberiete, po ceste napäť sa zastavte na Bamboo Islande, malom ostrove s neskutočne bielym pieskom a priezračnou tyrkysovou vodou.
 


TIP: Odporúčame si privstať, požičať si loďku a na ostrov doraziť skoro ráno. Potom sa vám naskytne privilégium súkromnej pláže len pre vás.

4. BANGKOK: Návšteva hlavného mesta je kapitolou samou osebe. Mesto naozaj nikdy nespí, takže pri pobyte v hoteli v centre mesta sa možno zídu aj „štuple  do uší. Nenechajte si ujsť rušnú ulicu Khao San so stovkami obchodíkov, kde nájdete asi naozaj všetko, od klasických suvenírov po thajské maškrty, ako palacinky, ktoré sa jedia paličkami!

Čas letu: Približne 9,5 až 11,5 hodiny, priame lety sú z Viedne do Bangkoku s Austrian Airlines alebo Eva Air.
Cena silvestrovského pobytu od: 1 522 eur (3* hotel na 7 nocí bez stravy).


Pripravené v spolupráci s:

01 - Modified: 2005-11-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V čom problém Kosova a Metohije a ako ho riešiť
01 - Modified: 2024-04-25 11:16:48 - Feat.: - Title: Thajsko zažíva vlnu horúčav, od začiatku roka si vyžiadali už 30 životov 02 - Modified: 2024-04-11 07:28:27 - Feat.: - Title: Mjanmarskí povstalci obsadili mesto pri hraniciach s Thajskom 03 - Modified: 2024-04-09 13:19:16 - Feat.: - Title: Thajsko je pripravené dočasne ubytovať 100-tisíc utečencov z Mjanmarska 04 - Modified: 2024-03-27 09:57:33 - Feat.: - Title: Thajsko schválilo zákon o manželstve párov rovnakého pohlavia 05 - Modified: 2024-03-20 22:59:13 - Feat.: - Title: Cameron navštívil Thajsko s cieľom posilniť obranné a hospodárske väzby. Vidí ho ako "vplyvného hráča"
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 02:44