Každý vie, že ovsené vločky sú zdravou alternatívou stravovania. Problém je, že vločky by sme mali tepelne spracovávať iba po dobu dvoch až troch minút. Čím sú vločky menšie, tým boli viac podrobené tepelnému spracovaniu, čím sa zvýšil aj ich glykemický index, takže vám prinesú najmä kalórie. A samozrejme – alternatíva vo forme instantných ovsených vločiek s prísadami a sladidlami, je ešte horšia. Náhrada: Zvoľte hrubšie vločky. Síce zaberie viac času, aby ste ich uvarili, ale poskytnú vám všetko, čo očakávate od skutočných ovsených vločiek.Pixabay
StoryEditor

Bezgluténové pečivo či vločky. Každodenné jedlá, zradcovia zdravej stravy

27.09.2017, 00:01
Autor:
ipip
Prinášame vám zoznam potravín o ktorých sme si mysleli, že sú zdravé, no nie je to tak.

Je ťažké stravovať sa stopercentne zdravo. No za pokus to stojí. Väčšina z nás chce mať istotu, že už keď sa rozhodneme pre zdravšie alternatívy, budú tieto potraviny prínosom pre naše telo.

Bright Side predstavil takzvaných „zradcov“ zdravej výživy.

01 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 14:07