Každý vie, že ovsené vločky sú zdravou alternatívou stravovania. Problém je, že vločky by sme mali tepelne spracovávať iba po dobu dvoch až troch minút. Čím sú vločky menšie, tým boli viac podrobené tepelnému spracovaniu, čím sa zvýšil aj ich glykemický index, takže vám prinesú najmä kalórie. A samozrejme – alternatíva vo forme instantných ovsených vločiek s prísadami a sladidlami, je ešte horšia.
Náhrada: Zvoľte hrubšie vločky. Síce zaberie viac času, aby ste ich uvarili, ale poskytnú vám všetko, čo očakávate od skutočných ovsených vločiek.Pixabay
StoryEditorBezgluténové pečivo či vločky. Každodenné jedlá, zradcovia zdravej stravy
Prinášame vám zoznam potravín o ktorých sme si mysleli, že sú zdravé, no nie je to tak.
Je ťažké stravovať sa stopercentne zdravo. No za pokus to stojí. Väčšina z nás chce mať istotu, že už keď sa rozhodneme pre zdravšie alternatívy, budú tieto potraviny prínosom pre naše telo.
Bright Side predstavil takzvaných „zradcov“ zdravej výživy.
01 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie?
02 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
03 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne
04 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku
05 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete?