StoryEditor

Novinárčinu vymenila za gastro. Po jej džemoch si za volant určite nesadajte

21.10.2017, 08:00
Iveta Hrabovská bola novinárkou. No zistila, že táto cesta zrejme nie je pre ňu.

"Začala som uvažovať, že začnem podnikať. A od prvého momentu som vedela, že to bude v oblasti gastronómie a že to bude niečo, s čím zatiaľ nikto
neprišiel," začína opisovať svoj gastropríbeh Iveta Hrabovská. 

Napadlo jej, žeby mohla variť džemy a omáčky s alkoholom. Urobila si analýzu trhu a zistila, že na Slovensku ale ani za hranicami nik nič podobné nerobí: "Skrátka nikto neprišiel na trh s radom čisto alkoholických džemov a omáčok. A aké sú moje produkty? Chuťovo úplne jedinečné. Každý jeden druh džemu a omáčky je dôkladne spárovaný s prémiovým alkoholom. Alkohol pridávame v niekoľkých fázach výroby, vždy však aj v úplnom závere, kedy sa nevyparuje... v konečnom dôsledku je vo vnútri od 2-10% čistého alkoholu". 

A teda pozor, omáčky a džemy Gentle jam v žiadnom prípade nie sú vhodné pre deti či tehotné ženy. "Asi najobľúbenešie džemy u našich zákazníkov sú Medvedia túžba - Čučoriedkový džem s portksým vínom a Rozmarná Malina- Malinový džem s rozmarínom a kubánskym rumom. Z omáčok je to
jednoznačne Čertove pokušenie- Sladká čili paradajková s Cabernetom a Charlottina BBQ- BBQ omáčka so škótskou rašelinovou whiskey."

Gentle jam

​Všetky výrobky Gentle Jam sú Ivetine originálne receptúry, všetko si sami vymyslela, nikoho nekopíruje: "A ani nikdy nebudem. Receptúry šperkujem aj niekoľko týždňov a kombinujem rôzne koreniny, byliny, ovocie, zeleninu a delikátny alkohol. Čo je však dôležité, GentleJam receptúry som vytvárala tak aby sa hodili k sladným pokrmom ako prílohy."

Na Slovensku je už tradične zaužívané, že džem jednoducho patrí na chlieb či vianočku. No pri týchto jedinečných príchutiach je to inak. Kombinujú sa s mäsom alebo syrom. 

Gentle jam

"GentleJam je pre mňa plnohodnotný biznis, a to už dva roky. V momente ako mi napadlo vytvárať takéto produkty som vedela, že to nezostane len pri záľube ale reálne ma to raz bude živiť. Aktuálne máme výhradné zastúpenie v Českej republike  a budúci rok plánujeme vstúpiť na rakúsky a nemecký trh. Aj
napriek tomu, že GentleJam som pôvodne vytvárala viac pre zahraničný trh, som veľmi rada, že sa uchytil aj na Slovensku," dopĺňa Iveta. 

01 - Modified: 2020-07-08 12:09:24 - Feat.: - Title: Od medicíny po obsah špajze: Sladká história džemu 02 - Modified: 2019-11-14 15:05:55 - Feat.: - Title: Lejú do džemov alkohol a zarábajú na tom. Ich výrobkami sa pýšia aj politici 03 - Modified: 2019-11-15 04:57:51 - Feat.: - Title: Lejú do džemov alkohol a zarábajú na tom. Ich výrobkami sa pýšia aj politici 04 - Modified: 2019-07-22 11:25:26 - Feat.: - Title: Neviete čo s marhuľami? Takto si z nich pripravíte chutný domáci džem, ktorý si zamiluje každý 05 - Modified: 2016-08-01 15:51:29 - Feat.: - Title: Sezóna ovocia vrcholí. Toto je 5 dôvodov, prečo si džemy nekupujte, ale varte doma
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. december 2024 17:00