2018 bude rokom, keď prestanete vyhadzovať zvyšky jedla. Stonky a zelené časti potravín – všetko môžete zjesť. Vňať z mrkvy či inej zeleniny, ktorú sme doteraz považovali za odpad sa bude zaraďovať do bežného jedálnička. Namiesto toho, že ich vyhodíte ich radšej využite ako doplnok či koreninu.Instagram
StoryEditorViete, čo by ste mali jesť v roku 2018? Gastronómiu čakajú nové trendy
Ocenia ich najmä vegetariáni.
Rok 2018 bude (okrem iného) v znamení vplyvu kvetov, napríklad bazalky či levandule. Nájdeme ich v čajoch a limonádach a stále viac ľudí ich využíva v kozmetike, píše Time.
Nápoje sa postupne dostávajú aj u nás do bežných obchodných reťazcov. V potravinárskom svete smerujú na vrchol aj rôzne kreatívne možnosti. Predstavujeme vám pár najhorúcejších trendov potravín, ktoré vyplnia sny gastronomických labužníkov.
01 - Modified: 2017-10-16 10:07:16 - Feat.: 0 - Title: Gabo Kocák o gastronómii na Slovensku: Niektorí si len potrebujú pohladkať ego a kopnúť si
02 - Modified: 2017-10-18 12:41:10 - Feat.: 0 - Title: Novinárčinu vymenila za gastro. Po jej džemoch si za volant určite nesadajte
01 - Modified: 2025-06-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Nafukovanie, bolesti, pálenie záhy, nadmerná únava: Týmto bojkotujeme trávenie a škodíme žalúdku a črevám
02 - Modified: 2025-06-11 22:00:00 - Feat.: - Title: Namiesto sladenia, si kávu ľahko osoľte. A „turka“ nepite, hovorí barista a radí, akým kaviarňam sa vyhnúť
03 - Modified: 2025-06-03 06:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Trdelník, alebo odveká bitka medzi nami, Čechmi a Maďarmi, ktorú nakoniec aj tak vyhrávajú Rumuni
04 - Modified: 2025-05-30 06:29:35 - Feat.: - Title: Michelinský šéfkuchár Pavol Sekerka: Úspech jedla je z 20 percent na kuchárovi, zvyšok stojí na inom
05 - Modified: 2025-05-28 15:00:00 - Feat.: - Title: Ako skrotiť nadúvanie a plynatosť? Osvojte tieto jednoduché a účinné rady pre pokojnejšie trávenie