Nigiri v sójovej omáčke
"Nigiri suši si ľudia celé ponamáčajú do sójovej omáčky. Namiesto toho, aby si vychutnali jemné chute surovej ryby, cítia iba omáčku," hovorí Mark Edwards, šéfkuchár londýnskej reštaurácie Nobu. "Omáčka slúži iba na doplnenie chutí. Lepšia cesta je namočiť do nej iba kúsok z ryby. Ryža by mala zostať suchá".flickr.com
Šéfkuchári preto očakávajú, že zákazníci budú pozorne a správne jedlo aj jesť.
Ázijské jedlo sa nielen v Bratislave stalo mimoriadne obľúbeným. A to nehovoríme o lacných ázijských bufetoch ale o zážitkovej gastronómii. Máme na výber z kvalitných reštaurácií, ktoré dostávajú od zákazníkov top hodnotenia.
Zákazníci sa už pred rokmi naučili jesť s paličkami, no je čas posunúť sa o level vyššie a nerobiť ďalšie začiatočnícke chyby. Potom si môžu vychutnať ázijské delikatesy ako profesionáli.
Ázijská kuchyňa má totiž pravidlá, ktoré sa nám často pletú, prispôsobujeme si ich alebo sme o nich ešte nikdy nepočuli.
Tie najlepšie reštaurácie používajú vyberané prísady a varia špeciálnymi technikami, kupujú najkvalitnejšie ryby a špeciálnu ryžu.
Šéfkuchári preto očakávajú, že zákazníci budú pozorne a správne jedlo aj jesť.
The Independent sa pýtal špičkových japonských šéfkuchárov, aké najhoršie faux pas vo svojich reštauráciách zažili a čoho by sa mali zákazníci vyvarovať.
01 - Modified: 2022-01-13 15:33:24 - Feat.: 0 - Title: Aj vy skladujete tieto bežné potraviny v chladničke? Robíte zásadnú chybu, škodíte jedlu aj sebe
02 - Modified: 2022-01-18 08:42:52 - Feat.: 0 - Title: Viete, čo si kladiete na tanier? Tieto bežné potraviny sú najčastejšie kontaminované baktériami a toxínmi
03 - Modified: 2022-02-03 12:13:29 - Feat.: 0 - Title: Zradný superzdravý jedálniček: Ako nám škodí zelenina a čím klamú obľúbené potraviny?
04 - Modified: 2022-01-11 10:07:05 - Feat.: 0 - Title: Holdujete zásobovaniu jedla? O potraviny vás môže pripraviť bežný škodca, pomôžu vám tieto rady