StoryEditor

Radi si pochutnáte na pive? Potom by ste mali vedieť o najväčších chybách, ktoré robia výčapníci

15.05.2019, 00:00
Autor:
stlstlipip
Aké sú najčastejšie chyby, ktoré robia výčapníci?

Rovnako ako u našich západných susedov je aj na Slovensku dobrých výčapníkov stále ako šafranu. Preto sa tomu dobrému patrí vzdať úcta. Aj to totiž patrí k pivnej kultúre.

"Byť najlepší znamená neustále študovať, cestovať, degustovať, porovnávať a... nebáť sa „plytvať“ pivom," hovorí Peter Škripko, jeden z najznámejších slovenských výčapníkov, víťaz národnej súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2011.

Ako prezradil, on sám pred zrakom hostí z každého piva „odpúšťa“ do odpadu aj niekoľko mililitrov, čo sa v praxi bežných krčmárov veľmi nenosí. Počas dlhoročnej praxe ochutnal stovky rôznych pív, preto vie celkom presne pomenovať základné chyby, ktorých sa mnohí výčapníci (nielen) na Slovensku dopúšťajú.

O ktoré chyby ide, si pozrite v galérii:

01 - Modified: 2024-09-21 16:40:58 - Feat.: - Title: Nová verzia piva? Šľachtenie kvasiniek môže priniesť nové chute a arómy ležiakov 02 - Modified: 2024-07-22 18:00:00 - Feat.: - Title: Zdravé a lesklé vlasy za pár minút? Použite na ne tento obľúbený alkohol! 03 - Modified: 2024-07-20 12:18:21 - Feat.: - Title: Nový trend v pití piva: mladšie generácie sa začínajú obzerať po balení, ktoré pre Slovákov nebolo typické 04 - Modified: 2024-07-16 13:46:49 - Feat.: - Title: Globálna produkcia piva vlani klesla, obchodníci s chmeľom ostali prekvapení 05 - Modified: 2024-07-12 09:00:00 - Feat.: - Title: Ochutnal by si pivo vyrobené podľa 3500 ročného receptu? Američan jedno také vyrobil, recept čerpal zo starovekého papyrusu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
07. október 2024 23:32