StoryEditor

Radi si pochutnáte na pive? Potom by ste mali vedieť o najväčších chybách, ktoré robia výčapníci

15.05.2019, 00:00
Autor:
stlstlipip
Aké sú najčastejšie chyby, ktoré robia výčapníci?

Rovnako ako u našich západných susedov je aj na Slovensku dobrých výčapníkov stále ako šafranu. Preto sa tomu dobrému patrí vzdať úcta. Aj to totiž patrí k pivnej kultúre.

"Byť najlepší znamená neustále študovať, cestovať, degustovať, porovnávať a... nebáť sa „plytvať“ pivom," hovorí Peter Škripko, jeden z najznámejších slovenských výčapníkov, víťaz národnej súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2011.

Ako prezradil, on sám pred zrakom hostí z každého piva „odpúšťa“ do odpadu aj niekoľko mililitrov, čo sa v praxi bežných krčmárov veľmi nenosí. Počas dlhoročnej praxe ochutnal stovky rôznych pív, preto vie celkom presne pomenovať základné chyby, ktorých sa mnohí výčapníci (nielen) na Slovensku dopúšťajú.

O ktoré chyby ide, si pozrite v galérii:

01 - Modified: 2024-12-17 11:57:26 - Feat.: - Title: Krajina hlási nedostatok obľúbeného piva Guinness. Niektoré podniky dokonca zavádzajú prídelový systém 02 - Modified: 2024-12-12 13:38:32 - Feat.: - Title: Spevák Robo Opatovský: „Za niektoré veci z mladosti by som si dal facku!“ 03 - Modified: 2024-11-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Toto je päť údržbových omylov, ktoré vás môžu vyjsť draho: Nepodceňujte svoje auto 04 - Modified: 2024-11-17 23:00:00 - Feat.: - Title: Fanúšikov piva čaká zdražovanie. Výrobcom vzrastú náklady o niekoľko miliónov eur 05 - Modified: 2024-11-15 06:30:00 - Feat.: - Title: Ako sa treba baviť s ľuďmi, ktorí odmietajú priznať si chybu? Ľahko môžu zaútočiť, upozorňuje psychológ
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. január 2025 02:48