Nesprávnym výberom a skladovaním potravín sa aj pre mnohých obľúbené leto môže zmeniť na nočnú moru. Namiesto dovolenky alebo oddychu pri vode nám zaberú čas zdravotné ťažkosti. Aj taký je scenár tých, ktorí v lete zanedbajú základné zásady, týkajúce sa zaochádzania s potravinami.
Odborníčka a nutričná terapeutka Monika Tělupilová pre HN prezradila, na ktoré potraviny si v horúčavách dávať pozor a ktorých chýb sa vyvarovať.
V galérii si pozrite, ktoré potraviny sú v tomto období najrizikovejšie a ako sa z nich ľahko môžu stať zdroje nákazy:
Monika Tělupilová
- Odborníčka na zdravé stravovanie.
- Nutričný garant projektu CEFF (Certified E-Friendly Food, Potraviny a doplňky stravy bez zbytečné chemie) Česká republika.
- Svoje kvalifikácie aktuálne rozšírila o laktačné poradenstvo a koučovanie so zameraním sa na genderovú inteligenciu.