StoryEditor

Slovenské pistáciové maslo je najlepším na svete, rozhodla porota Great Taste Awards

14.08.2019, 09:31
Autor:
lezolezo
Great Taste Awards patrí medzi najprestížnejšie potravinárske súťaže na svete. Tento rok opäť zabodovali slovenské firmy. S orieškovými maslami uspeli InfiNuty, Powerlogy aj Slowlandia.

Slovenská firma InfiNuty zaznamenala v aktuálnom ročníku obrovský úspech. Ich 100% pistáciové maslo získalo ako jediné pistáciové maslo plný počet, 3 zlaté hviezdy, a môže sa teda pýšiť titulom najlepšie na svete. Podľa oficiálnych výsledkov za rok 2019,  z celkového počtu 12 772 zúčastnených produktov z celého sveta, sa iba 208 z nich môže pochváliť ziskom 3 zlatých hviezd.

 „Na takýto úspech čakajú niekedy firmy dlhé roky, nám sa to podarilo už po takmer dvoch rokoch, od kedy plne pôsobíme na trhu. No je to pre nás zároveň záväzok, aby sme nezaspali a stále na sebe tvrdo pracovali,“ hovorí jeden z dvoch majiteľov firmy InfiNuty Marek Halač.“

 InfiNuty prihlásili do súťaže aj ďalšie dve orieškové nátierky. Ich Kešu s kokosom dostalo od odbornej poroty Great Taste Awards 2 zlaté hviezdy a 100 % mandle jednu hviezdu. Spolu tak získali šesť zlatých hviezd. 

Infinuty

​ „Priznám sa, že na to, aby sme sa prihlásili do Great Taste Awards nás prehovorili naši zákazníci a známi. Práve ich sme sa prostredníctvom sociálnych sietí opýtali, ktoré naše orieškové maslá sú ich najobľúbenejšie. My sme ich len poslúchli a prihlásili sa do súťaže. Preto tento úspech nepatrí iba nám, ale aj všetkým našim verným zákazníkom,“ zdôraznil spoluzakladateľ firmy Ivan Pózel.

Slowlandia potvrdila minuloročný úspech

Ďalším trojhviezdičkovým výrobkom zo Slovenska je Neškvarková nátierka od firmy Slowlandia. „Tento rok sme sa rozhodli prihlásiť niečo nezvyčajné,“ vysvetľuje Michal Repík, autor produktu.

Vytvorili sme vegánsku verziu tradičnej oškvarkovej nátierky, ktorá pozostáva čisto z mandlí. Chrumkavé údené mandle jej dodávajú chuť na nerozoznanie od skutočných oškvarkov, s veľmi výraznou arómou po bukovom dyme.

Dochutili sme ju koreninami tak, aby boli chute perfektne vyvážené a oslovili aj zahraničných degustátorov. No nátierka má zároveň pripomínať aj tradičné slovenské pochutiny,“ dodáva.

Slowlandia

​Slowlandia v hodnotení zabodovala už vlani. Ich Mandľové maslo získalo vôbec ako prvé zo Slovenska tri hviezdičky. Tento rok majú dve hviezdy Lieskovce s malinovým pracom a Pistáciový krém dostal jednu hviezdu. 

Kešu krém od Powerlogy

Sladké orieškové maslá sú fenoménom a Slováci vedia robiť ich zdravé a funkčné verzie. Potvrdzuje to aj ďalšia firma, ktorá uspela na Great Taste - Powerlogy. Ich Power Cashew dostal dve hviezdy. 

Powerlogy

„Veríme, že kvalitné jedlo mení myslenie, a preto majú všetky naše produkty vysokú výživovú hodnotu. Našou vášňou je progresívna a efektívna životospráva. Ocenenie od odborníkov z Great Taste nám dodáva ešte väčšiu chuť na našich Powerlogy produktoch poctivo pracovať,“ dodáva zakladateľ Dušan Plichta. 

 Značka Powerlogy sa u svetových odborníkov zapísala viackrát. V rámci gastronomickej súťaže Great Taste Awards už zabodovali produkty Power Nougat, Power Pistacchio, Power Butter a najnovšie aj Power Cashew.

Tento produkt je vyrobený z kešu orechov v BIO kvalite bez akýchkoľvek prídavkov a cukru. Ďalšími ingredienciami, ktoré zvýrazňujú chuť a pozdvihujú prirodzenú sladkosť sú kokos a BIO vanilka. Kešu maslo obsahuje minimum sacharidov a je preto vhodné aj pre low carb, až keto štýl stravovania, vegánov či diabetikov a najnovšie oslovil aj odbornú verejnosť vrámci Great Taste Awards.

 Čo je Great Taste Awards

Guild of Fine Food každoročne organizuje prestížnu potravinársku súťaž Great Taste Awards, ktorej sa zúčastňujú produkty z celého sveta. Viac ako 500 členov odborej poroty, vrátane potravinových kritikov, šéfkuchárov, či žurnalistov počas 65 dní ochutnáva a hodnotí tisícky produktov v sídle spoločnosti, v Dorsete vo Veľkej Británii.

Iba tie najlepšie z nich sú ocenené niektorou z troch hviezdičiek, pričom 3 hviezdičky sú považované za absolútny vrchol a tieto produkty patria medzi najlepšie na svete. 

01 - Modified: 2018-12-11 08:04:50 - Feat.: 0 - Title: Zdravá výživa zažíva veľký boom a môžu za to sociálne siete, tvrdia majitelia InfiNuty 02 - Modified: 2019-07-07 20:53:41 - Feat.: 0 - Title: Do Slowlandie investujem viac, než si môžem dovoliť
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 17:06