StoryEditor

Čo do mikrovlnky patrí a čo nie? Na fakty o ohrievaní jedál sme sa pozreli s odborníkom

14.02.2020, 08:38
O vplyve ohrevu potravín v mikrovlnke sa popísalo veľa, mnohé zo správ však úplne nezodpovedajú realite.

O vplyve ohrevu potravín v mikrovlnke sa popísalo veľa, mnohé zo správ však úplne nezodpovedajú realite. Oslovili sme preto chemika a profesora z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU Jána Šajbidora, aby sa s nami pozrel na fakty. 

V krátkom rozhovore sme sa Šajbidora pýtali, či je naozaj ohrievanie jedla v mikrovlnke pre naše zdravie nebezpečné a ktorým potravinám sa v prípade ohrievania v mikrovlnke vyhnúť? 

Čo sa deje s jedlom a potravinami pri ohrievaní v m...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac 02 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje 03 - Modified: 2024-04-22 13:51:27 - Feat.: - Title: Riaditeľka televízie v Litve pre HN: U nás je spoločnosť jednotná, nechce sledovať žiadne proruské správy 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-19 13:50:00 - Feat.: - Title: Menšie slovenské reťazce ukázali vlaňajšie výsledky. Fresh či Sintra dosiahli miliónové tržby
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 20:42