StoryEditor

Toto leto patrí netradičným zážitkom na Slovensku: Spoznajte klenot uprostred vinohradov

25.07.2020, 00:00
V Tajnej už teraz plánujú prázdninové mesiace, chystajú degustácie, letné grilovačky a selektujú najlepšie vína.

Spojenie biznisu, vína, turistiky a zážitku. Vínny turizmus väčšinou spoznávame na cestách po Taliansku, Španielsku či Francúzsku. Toto leto bude zrejme priať slovenským vinárom a ich starostlivo vybudovaným vinárstvam. Medzi zaujímavé ciele by mohlo patriť aj rodinné butikové Vinárstvo Tajna.

Už názov napovedá, že sa nachádza kúsok nad dedinkou Tajná v okrese Nitra. Za mimoriadnu kvalitu výberového vína môžu prírodné podmienky – juhozápadný kopec nad Tajnou, na ktorý celé leto pražia slnečné lúče a kde pofukuje stabilný vánok, je ideálnym miestom na vinohrad.

Výnimočné miesto stojí aj za prázdninový výlet. „Tešíme sa, že čím ďalej, tým je väčší záujem o vínny turizmus, naše priestory sú veľmi útulné a v provensalskom štýle, zákazníci sa u nás preto cítia veľmi príjemne,“ tvrdí Dominika Nováková z vinárstva.

Verí, že cez leto si k nim návštevníci nájdu cestu a budú objavovať nepoznané kúty Slovenska. „V našom regióne je množstvo zaujímavých miest a program vieme naplánovať aj na celý víkend, samozrejme, v spojení s príjemnou degustáciou vín v našom vinárstve.“

V Tajnej už teraz plánujú prázdninové mesiace, chystajú degustácie, letné grilovačky a selektujú najlepšie vína. „Našich hostí prevedieme pivnicou a technologickou časťou, prípadne vinohradom. Počas celého dňa ich bude sprevádzať príjemná hudba. Veríme, že počasie nám bude priať. Pripravili sme aj možnosť vychutnať si víno priamo vo viniciach.“

V galérii nahliadnite do priestorov rodinného butikového Vinárstva Tajna v okrese Nitra:

​Na svoje si prídu aj zaľúbené dvojice, ktoré dostanú piknikový košík s občerstvením a vínom, deku a môžu vyraziť na romantický piknik do viníc. Aj pre vinárov z nitrianskeho regiónu bolo uplynulé obdobie mimoriadne ťažké.

Zákazníci nemohli chodiť priamo k nim, preto pre nich organizovali online degustácie a víno predávali najmä cez e-shop. „Hneď ako sa pouvoľňovali opatrenia, mali sme pripravené degustácie priamo vo vinohradoch vo forme piknikov alebo letné grilovačky.

V posledných týždňoch nám pribudlo množstvo rezervácií, ľudia si chcú u nás zorganizovať rodinné oslavy alebo sa zúčastniť na riadených degustáciách. Samozrejme, prichádzajú aj zákazníci, ktorí využívajú predaj z dvora.

01 - Modified: 2020-07-22 07:39:24 - Feat.: 0 - Title: Legendárna Zelená žaba: Jej podoba po rekonštrukcii vyráža dych nielen turistom
01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 05 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 17:54