StoryEditor

Rozhovor so šéfkuchárom: Žiadna exotika ani syry z Talianska, varíme podľa starých receptúr

08.07.2021, 00:00
V jeho kuchyni nenájdete exotické ingrediencie, ale ani morské ryby.

Prečo sa v reštauráciách, ktoré vediete ako šéfkuchár, varia prevažne klasické slovensko-maďarské jedlá?

Postupne som sa dopracoval k tomu, že musím byť hrdý na svoje korene. V našich reštauráciách preto varíme iba zo surovín, ktoré sa vychovajú alebo vypestujú v našom regióne. Pozrite sa do sveta, momentálne je asi najväčším gastronomickým trendom lokálnosť a sezónnosť, a my to robíme od začiatku. Našu reštauráciu Villa Rosa už štyrikrát vyhlásili za najlepšiu tematickú reštauráciu na Slovensku. Mojou hlavnou náplňou práce už nie je len variť, ale hľadať poctivých pestovateľov a chovateľov, ktorí by nám mohli dodávať svoje suroviny.

Varíte teda iba zo surovín, pri ktorých presne viete, kto ich dopestoval, dochoval?

Áno, viem to asi na 80 percent. Teraz sedíme v Chateau Amade Vrakúň a hneď za hotelom máme vlastný 400-hektárový sad, kde pestujeme ovocie a zeleninu. Sami si robíme džemy, sirupy, limonády, fermentujeme zeleninu. Teraz ...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2020-06-18 12:24:23 - Feat.: 0 - Title: Známy slovenský šéfkuchár: Zaujímavé jedlo pripravíte aj za pár centov 02 - Modified: 2021-06-13 11:24:57 - Feat.: 0 - Title: Známy šéfkuchár Vojto Artz pre HN: Aby gastro prežilo, potrebuje od štátu cielenú pomoc
01 - Modified: 2025-12-24 10:00:00 - Feat.: - Title: Nemecko dopláca na vypnutie jadra. Pán Boh zaplať za Mochovce 3 a 4, hovorí pre HN Žiarovský z VUJE (rozhovor) 02 - Modified: 2025-12-23 23:00:00 - Feat.: - Title: Do medicíny sa miešajú influenceri a ženy si podrážajú nohy. Ezoterické blbiny idú do extrémov, tvrdí lekárka 03 - Modified: 2025-12-23 18:00:00 - Feat.: - Title: ROZHOVOR s herečkou Danou Droppovou: „Nemusím každé predstavenie odohrať na 120 percent.“ 04 - Modified: 2025-12-21 15:00:00 - Feat.: - Title: Psychologička Ivana Havranová: Darovanie nie je len sezónna záležitosť, ale zrkadlo toho, ako vnímame seba aj druhých 05 - Modified: 2025-12-19 13:39:11 - Feat.: - Title: Štát sľubuje firmám dobrú povesť, nižšie náklady či udržanie talentov. A to cez zmeny v odmeňovaní (rozhovor)
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. december 2025 19:02