V jeho kuchyni nenájdete exotické ingrediencie, ale ani morské ryby.
Prečo sa v reštauráciách, ktoré vediete ako šéfkuchár, varia prevažne klasické slovensko-maďarské jedlá?
Postupne som sa dopracoval k tomu, že musím byť hrdý na svoje korene. V našich reštauráciách preto varíme iba zo surovín, ktoré sa vychovajú alebo vypestujú v našom regióne. Pozrite sa do sveta, momentálne je asi najväčším gastronomickým trendom lokálnosť a sezónnosť, a my to robíme od začiatku. Našu reštauráciu Villa Rosa už štyrikrát vyhlásili za najlepšiu tematickú reštauráciu na Slovensku. Mojou hlavnou náplňou práce už nie je len variť, ale hľadať poctivých pestovateľov a chovateľov, ktorí by nám mohli dodávať svoje suroviny.
Varíte teda iba zo surovín, pri ktorých presne viete, kto ich dopestoval, dochoval?
Áno, viem to asi na 80 percent. Teraz sedíme v Chateau Amade Vrakúň a hneď za hotelom máme vlastný 400-hektárový sad, kde pestujeme ovocie a zeleninu. Sami si robíme džemy, sirupy, limonády, fermentujeme zeleninu. Teraz ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2020-06-18 12:24:23 - Feat.: 0 - Title: Známy slovenský šéfkuchár: Zaujímavé jedlo pripravíte aj za pár centov
02 - Modified: 2021-06-13 11:24:57 - Feat.: 0 - Title: Známy šéfkuchár Vojto Artz pre HN: Aby gastro prežilo, potrebuje od štátu cielenú pomoc
01 - Modified: 2025-03-08 23:00:00 - Feat.: - Title: Autorka Sexu v meste: Mali by sme viac podporovať a oslavovať ženy, ktoré sa rozhodli nemať deti
02 - Modified: 2025-03-07 11:30:09 - Feat.: - Title: Nemusíš cestovať k moru, aby si si vychutnal čerstvé delikatesy. Kam v Bratislave na plody mora?
03 - Modified: 2025-03-07 20:09:51 - Feat.: - Title: Biznis prebral po náhlej smrti otca. Milujem luxusné športiaky a proti označeniu milionár z Lučenca už ani nebojujem, hovorí Marián
04 - Modified: 2025-03-03 23:00:00 - Feat.: - Title: Amerikanista pre HN: Donald Trump maže Putinovi med okolo úst. Ak mu však Rusi prejavia nevďak, tak ich poníži
05 - Modified: 2025-03-01 08:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Croissant vôbec nevznikol vo Francúzsku, ale v skutočnosti len 50 kilometrov od Bratislavy