V jeho kuchyni nenájdete exotické ingrediencie, ale ani morské ryby.
Prečo sa v reštauráciách, ktoré vediete ako šéfkuchár, varia prevažne klasické slovensko-maďarské jedlá?
Postupne som sa dopracoval k tomu, že musím byť hrdý na svoje korene. V našich reštauráciách preto varíme iba zo surovín, ktoré sa vychovajú alebo vypestujú v našom regióne. Pozrite sa do sveta, momentálne je asi najväčším gastronomickým trendom lokálnosť a sezónnosť, a my to robíme od začiatku. Našu reštauráciu Villa Rosa už štyrikrát vyhlásili za najlepšiu tematickú reštauráciu na Slovensku. Mojou hlavnou náplňou práce už nie je len variť, ale hľadať poctivých pestovateľov a chovateľov, ktorí by nám mohli dodávať svoje suroviny.
Varíte teda iba zo surovín, pri ktorých presne viete, kto ich dopestoval, dochoval?
Áno, viem to asi na 80 percent. Teraz sedíme v Chateau Amade Vrakúň a hneď za hotelom máme vlastný 400-hektárový sad, kde pestujeme ovocie a zeleninu. Sami si robíme džemy, sirupy, limonády, fermentujeme zeleninu. Teraz ...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2020-06-18 12:24:23 - Feat.: 0 - Title: Známy slovenský šéfkuchár: Zaujímavé jedlo pripravíte aj za pár centov
02 - Modified: 2021-06-13 11:24:57 - Feat.: 0 - Title: Známy šéfkuchár Vojto Artz pre HN: Aby gastro prežilo, potrebuje od štátu cielenú pomoc
01 - Modified: 2025-12-04 16:20:23 - Feat.: - Title: Umelá inteligencia vstupuje do fintechu. Rozumieť jej začínajú aj Slováci, hoci ešte nie sme tam kde Singapur
02 - Modified: 2025-12-01 14:41:15 - Feat.: - Title: Kenská diplomatka pre HN: Afrika tvorí budúcnosť celej planéty. Hlavnou témou sa tu stáva produkcia potravín
03 - Modified: 2025-11-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Nič sa nezmenilo. Gauneri a korupčníci ostali rovnakí a stále idú v tých svojich ušpinených igelitkách
04 - Modified: 2025-11-28 23:00:00 - Feat.: - Title: Epidemiológ: Naposledy vírus mutoval tak, aby nakazil čo najviac ľudí, ale neusmrtil veľa svojich hostiteľov
05 - Modified: 2025-11-26 15:00:00 - Feat.: - Title: Biznis vyjednávač: Nešliapem na ego. Ukazujem rešpekt, aj keď nesúhlasím, menej hovorím a počúvam