StoryEditor

Jedzte sezónne. Recepty na dobroty z júnového ovocia

18.06.2015, 00:02
Autor:
stlstl
Pochuťte si na karamelizovaných nektárinkách so slaninou a iných receptoch podľa portálu buzzfeed.com.

Karamelizované nektárinky so slaninou

Prísady:
2 plátky slaniny
2 nektárinky
1/4 šálky cukru (ja som použil kokosový)
Ako na to:
Predhrejte rúru na 260 stupňov. Nakrájajte slaninu na kocky. Opečte ju na panvici na stredne nízkej teplote, až kým nie je úplne upečená. Odstráňte ju z tepla, položte na papier a nakrájajte na malé kúsky. Nektárinky rozdeľte na polovicu a odstráňte kôstky. Posypte ich cukrom, položte na plech alebo zapekaciu misku a nechajte asi minútu v rúre. Potom nektárinky posypte slaninou, ďalším cukrom a nechajte piecť ďalších päť minút.  Servírujte.


Čokoládovo-jahodový grilovaný syr

Prísady:
4 husté plátky chleba (viaczrnného alebo celozrnného)
6 jahôd, rozdelených na polovicu
pol lyžičky kokosového oleja
60 až 90 gramov hermelínu, nakrájaného
30 až 60 gramov horkej čokolády
1 až 2 lyžičky maslo
Ako na to:
Predhrejte rúru na 190 stupňov. Na zapekaciu misku pokvapkanú kokosovým olejom položte jahody a pečte ich 15 až 20 minút, alebo kým nezačnú vytekať šťavy. Plátky natrite maslo, položte naň hermelín, horkú čokoládu, jahody a priklopte druhým plátkom. Opražte toasty na panvici alebo vložte do toastovača. Podávajte ihneď.
 

Jahodovo-klementínkové smoothie

Prísady:
1 a pol šálky jahôd (mrazených alebo čerstvých)
1 klementínka
pol šálky vody
2-3 lyžice ľanových semienok
čerstvé jahody (na ozdobu)
Ako na to:
Jahody, vodu a oplúpanú klementínku vložte do mixéra. Ak sa vám zmes zdá príliš silná, pridajte  viac vody. Zmixujte do hladka, pridajte semienka a čerstvé ovocie.

 

01 - Modified: 2007-06-27 13:09:00 - Feat.: 0 - Title: Kukan: Fico zlyhal ako líder Slovenska
01 - Modified: 2024-04-17 10:30:00 - Feat.: - Title: Foodblogerka Kristína Suchánková: Nie som fanúšikom jaterníc či držiek, vyskúšam však hocičo​ 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 05 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 14:25