Leto nám ponúka naozaj širokú škálu ovocia. Na toto sme sa predsa tešili celú zimu, a tak sladké maškrty plné cukru môžeme vymeniť za zdravšiu alternatívu a tí kreatívnejší si môžu pochutiť napríklad na ovocnej delikatese. Ponúkam tip na skvelý dezert, ktorý je zdravší a konzumovať ho môžeme bez výčitiek. Ale samozrejme, vždy všetko s mierou.
Jahodovo - čokoládové ľadové osvieženie
(zdravšia alternatíva pre maškrtné jazýčky a nepotrebujete ani krémeš)
Potrebujeme:
jahody
5 PL kokosového oleja
horké sypané kakao
javorový sirup (prípadne agáve či med)
Ako na to: Jahody si nakrájame a vložíme do nádoby na ľad (ovocie sa dá meniť podľa sezónnosti). Kokosový olej, horké sypané kakao (prisypávame podľa potreby, aby bola zmes hutnejšia, ale stále sa dala liať) a javorový sirup spolu zmiešame na ohni, až kým nám nevznikne poleva. Tou zalejeme jahody v nádobke a dáme to mrazničky. Necháme 2 hodinky na chlade a dezert je na svete.
Kto je ALEXANDRA MACHANOVÁ
Alexandra Machanová vyštudovala Strednú pedagogickú školu a neskôr sociálnu prácu v Bratislave. Osobnú trenerku robí už viac ako 15 rokov. Začínala ako precvičovateľka aerobicu a neskôr si spravila "trénera 3 triedy - SAFA". Cvičí na Slovensku aj v zahraničí a projekt TRÉNER NA DOSAH vznikol v októbri 2013 ako prirodzené vyústenie jej pôsobenia v športovom živote. Snaží sa ľuďom priblížiť pohyb ako taký a základy zdravej stravy. Dnes pri množstve klientov pracuje aj formou virtuálneho koučovania.