StoryEditor

Pripravte si tekvicové špagety. A ďalšie jedlá bez sacharidov

28.08.2014, 00:02
Autor:
stlstl
Nízkosacharidový jedálniček láka stále viac ľudí. Tu sú tri tipy na originálne a výživné obedy s minimom sacharidov.

Tri netradičné recepty podľa portálu brit.co.

Karfiolové poháre

Prísady:
polovica stredne veľkého karfiolu
dve veľké hrste umytého a nakrájaného kelu
pol šálky nastrúhanej mozzarelly, plus malú hrsť na posypanie
štvrť šálky sušených paradajok
štvrť šálky vaječných bielkov
30 gramov tvarohu
slnečnicové semiačka na ozdobu
Ako na to:
Predhrejte rúru na 190 stupňov. Karfiol (bez stonky) si rozoberte na malé ružičky a mixujte ho v mixéri, až získa podobu ryžových zrniek. Asi na šesť minút ho vložte do mikrovlnnej rúry. Medzičasom vložte do kuchynského robotu kel, sušené paradajky a syr a všetko dohromady rozsekajte a zmiešajte so zmixovaným karfiolom. Do zmesi pridajte bielky, tvaroh a dobre premiešajte lyžicou. Zmes porozdeľujte do formičiek na pečenie a každý kúsok posypte syrom a slnečnicovými semienkami. Dajte zapiecť do rúry na približne 20 minút, prípadne do zhnednutia.


Raw čínsky šalát s mätou

Prísady:
za hrsť lístkov čínskej kapusty
hrsť mungo výhonkov
polovica červenej sladkej papriky
1 stredne veľká mrkva
polovica stredne veľkej uhorky
malá hrsť kešu
malá hrsť čerstvej mäty
malá hrsť čerstvého koriandra
malá hrsť hráškových strukov
za hrsť listov červenej kapusty
2 alebo 3 malé ružičky brokolice
Zálievka:
pol šálky nakrájaných datlí (môžu byť aj sušené)
štvrť šálky pomarančovej šťavy
1 čajová lyžička limetky
pol lyžičky soli
1 polievková lyžica za studena lisovaného sezamového alebo olivového oleja
pol lyžičky čínskeho korenia piatich vôní
Ako na to:
Zmiešajte všetky zálievkové prísady. Rovnako zmiešajte všetky prísady na šalát. A premiešajte dohromady. Dobrú chuť.


Tekvicové „špagety“ s rukolovým pestom

Prísady:
veľká tekvica
extra panenský olivový olej
soľ a korenie, podľa chuti)
Pesto:
3 šálky čerstvej rukoly
1 šálka parmezánu
1 šálka píniových orieškov
2 olúpané strúčiky cesnaku
1 a pol šálky extra panenského olivového oleja
soľ a korenie, podľa chuti
Ako na to:
Predhrejte rúru na 290 stupňov. Pozdĺžne prekrojte tekvicu, lyžičkou odstráňte semienka. Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Vložte kusy tekvice do pekáča, narezanou stranou nadol. Pečte asi 35 až 40 minút a nechajte 5 až 10 minút chladnúť. Potom vidličkou dôkladne vyškrabte „špagety“.
Ešte počas pečenia tekvice si môžete pripraviť pesto. A to veľmi jednoducho: všetky prísady (okrem olivového oleja) vložte do mixéru a pomaly dolievajte olej. Pesto premiešajte so „špagetami“ a okamžite podávajte.


Zdroj: brit.co

01 - Modified: 2006-09-28 11:32:37 - Feat.: 0 - Title: Klientom bánk chýbajú informácie
01 - Modified: 2024-04-17 10:30:00 - Feat.: - Title: Foodblogerka Kristína Suchánková: Nie som fanúšikom jaterníc či držiek, vyskúšam však hocičo​ 02 - Modified: 2024-04-13 06:05:15 - Feat.: - Title: Lákavé vône a chute Dubaja 03 - Modified: 2024-03-18 09:00:43 - Feat.: - Title: Bageta či bolonské špagety. Zoznám sa s ostro stráženými potravinami, kvôli ktorým sú niektoré krajiny ochotné sa súdiť 04 - Modified: 2024-03-13 10:38:48 - Feat.: - Title: Ľahký recept s obľúbeným ovocím: Tvarohové knedličky s jahodami 05 - Modified: 2024-03-06 14:34:45 - Feat.: - Title: Pripomína rybí trh pri mori, nájdete ho však v centre Bratislavy. Chernomorka láka čerstvosťou a konceptom
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 03:24