StoryEditor

Na poradu chodia do lesa. Funguje to, pochvaľuje si šéfka

27.01.2015, 11:32
Prečítajte si osemnásty diel seriálu Fit s HN, kde vám každý druhý týždeň spolu s Trénerom na Dosah ukážeme, ako zdravšie žiť a ako vydržať.

V dnešnej dobe chce väčšina z nás zdravo žiť, hýbať sa, ale pracovné povinnosti nám často nedovolia realizovať toľko fyzického pohybu, koľko naše telo v skutočnosti potrebuje. Dovoľte, aby som vám dnes predstavila outdoor meeting alebo porady v pohybe.

S mojou klientkou sme začali jeden experiment: meetingujeme, brainstormujeme a plánujeme priamo na vzduchu a v pohybe. Čerstvý vzduch a okysličenie tela pôsobia na náš mozog blahodárne a s výsledkom našej aktivity sme vždy veľmi, veľmi spokojné. Nepotrebujete k tomu nič zložité, ani špeciálnu výbavu. Stačí vám len správna obuv.

Ako to vlastne v praxi vyzerá? Rada vám uvediem príklad:

Moja klientka pracuje vo vyššom manažmente, nemá času nazvyš, a tak sa rozhodla, že aspoň jeden meeting týždenne bude s kolegami absolvovať vonku. Vznikli z toho outdoor štvrtky, kedy všetci na jej úseku vedia, že sa namiesto zasadačky stretávajú vonku, v známom bratislavskom lesoparku. Skôr, ako padne prvá veta porady, sa dvanásť ľudí vydá rezkou chôdzou vopred vytýčenou trasou , ktorú som im naplánovala tak, aby sedela do časového harmonogramu. Tempo chôdze je také, aby bol vzájomný rozhovor zrozumiteľný, ale verte, nie je to žiadne také to „loudání se“ po prírode. Najdôležitejšie je, že tempo určujem tak, aby vyhovovalo každému. Takto to funguje počas celého roku - či je leto alebo znesiteľná zima. Okrem trasy, ktorá nie je vždy tá istá, zabezpečujem pre chodiaci a pracujúci tím pitný režim, teda fľaše s minerálkami, ktoré dostanú všetci do rúk hneď na začiatku outdoor meetingu. Neskôr sme pridali celému tímu aj nordic walking palice, ktoré však nie sú podmienkou, najmä ak s týmto typom porád začínate.

Pri outdoor meetingoch nie je podstatou podať športový výkon a spotiť sa, práve naopak, ide o to, aby ste svoje telo rozhýbali, prekrvili, zrýchlili metabolizmus. Rátam s tým, že celý tím sa zhruba po hodine či hodine a pol vracia do práce, celú aktivitu realizujeme v biznis oblečení, v ktorom všetci normálne fungujú v úrade. Teda žiadne vypäté výkony, ale rýchla prechádzka, ktorá vás preberie a podporí koncentráciu a nové nápady. Verte, že na vzduchu prídete aj na riešenia, ktoré by vás v uzavretej miestnosti bez vzduchu a s tromi kávami ani nenapadli.

Takže, ak chcete vyskúšať niečo nové aj v práci, prekvapte svojich kolegov alebo biznis partnera a pozvite ich na outdoor meeting. Rada poradím s výberom trasy, tempom chôdze, v prípade menšej skupinky môžeme pridať pár cvikov alebo strečink....

Nebojte sa nových vecí, pravidelný pohyb robí divy ... A nezabúdajte aj na správny jedálniček - moje tipy sú tu.


Kto je ALEXANDRA MACHANOVÁ
Alexandra Machanová vyštudovala Strednú pedagogickú školu a neskôr sociálnu prácu v Bratislave. Osobnú trenerku robí už viac ako 15 rokov. Začínala ako precvičovateľka aerobicu a neskôr si spravila "trénera 3 triedy - SAFA". Cvičí na Slovensku aj v zahraničí a projekt TRÉNER NA DOSAH vznikol v októbri 2013 ako prirodzené vyústenie jej pôsobenia v športovom živote.  Snaží sa ľuďom priblížiť pohyb ako taký a základy zdravej stravy. Dnes pri množstve klientov pracuje aj formou virtuálneho koučovania.

01 - Modified: 2007-02-27 13:18:00 - Feat.: 0 - Title: Apple preložila uvedenie iTV na trh z februáru na marec
01 - Modified: 2016-01-05 14:24:23 - Feat.: - Title: 8 bodov, s ktorými môžete zvládnuť novoročné predsavzatia 02 - Modified: 2015-12-08 16:20:20 - Feat.: - Title: Zostaňte fit aj v zime. Skúste tieto cviky z obývačky 03 - Modified: 2015-11-25 15:00:01 - Feat.: - Title: Tip na zdravú večeru, nad ktorou vám nikto neohrnie nos 04 - Modified: 2015-11-24 18:16:31 - Feat.: - Title: Zostaňte fit aj na jeseň a v zime. Cvičte doma tieto cviky 05 - Modified: 2015-10-27 12:25:49 - Feat.: - Title: Toto je spôsob, ako motivovať deti naozaj zjesť špenát
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 04:55