Ľahký dezert, pri ktorom nemusíte stráviť viac ako 20 minút v kuchyni. Aj tak by sa dala nazvať táto karamelová pochúťka, pri ktorej stačí mať základné kulinárske "skills" ako je rozoznať mascarpone od mlieka či vedieť zapnúť mixér.
Základom sú karamelové sušienky, nadýchaný krém bez cukru a namiesto čerešničky na vrchu si dáme exotické figy. Toto ovocie má v sebe šťavnatú dužinu so sladkou príchuťou a obsahuje minimum kalórií, čím vás bezpečne zbaví výčitiek svedomia. Obsahujú minerály, vitamíny a antioxidanty, ktoré chránia organizmus pred rôznymi ochoreniami ako diabetes či rôzne infekcie. Karamelový dezert s medom a figami nedoplní energiu po namáhavej práci, skôr sa hodí ako dezert po príjemnom nedeľnom obede.
Ingrediencie (2 porcie):
70 g karamelových sušienok
50 ml smotany na šľahanie 33%
50 g mascarpone
4 čerstvé figy
1 polievková lyžica medu
Najskôr karamelové sušienky rozdrvíme nadrobno, aby z nich vznikla "mrvenička". Potom vyšľaháme smotanu na šľahanie úplne do tuha a zmiešame s mascarpone tak, aby nám vznikol jednotný krém. Teraz už stačí vrstviť sušienky s krémom až po vrch pohára. Na poslednú krémovú vrstvu poukladáme pokrájané figy, ktoré polejeme medom. Najlepšie je nechať odstáť pred podávaním aspoň 6 hodín v chladničke, aby sa krém so sušienkami mohol spojiť.
Pripravené v spolupráci s: