Ak patríte k ľuďom, ktorí sa snažia variť zdravšie a chcete obmedziť príjem cukrov a bielej múky, ponúkam zdravý, ale hlavne chutný recept na víkendové raňajky. Sama sa snažím pri varení a pečení nahrádzať rafinovaný cukor prírodným, a preto sú aj tieto lievance sladké vďaka banánom.Keďže banán okrem iného dodáva plno energie, odporúčam ho jesť v prvej polovici dňa. Obsahuje totiž tri prírodné cukry – sacharózu, glukózu kombinovanú s vlákninou a fruktózu a aj vďaka tomuto zloženiu a obsahu látok, ktoré banán má, vám dokáže podstatne zvýšiť energiu. Obľubujú ho športovci pred tréningom.
Okrem toho banány pomáhajú aj pri:
- depresii
- menštruačných bolestiach
- chudokrvnosti
- krvný tlak
- tráviace ťažkosti
takže banán by v našom jedálničku rozhodne nemal chýbať.
Vždy po ňom siahnem, keď ma chytí mlsná a ja potrebujem vyčarovať v kuchyni zdravú sladkosť.
ZDRAVÉ LIEVANCE BEZ MÚKY A CUKRU
Potrebujete: 2 vajíčka, 2 banány a škoricu
Postup: Banán rozmačkajte vidličkou a pridajte vajíčka, poriadne zmiešajte na cesto a dajte na panvicu ako klasické lievance (napríklad polievkovou lyžicou). Poleva je moja obľúbená - kokosový olej, horká sypaná čokoláda a trochu medu alebo javorového sirupu. A samozrejme nesmie chýbať čerešnička na lievanci. Dobrú chuť.
Kto je ALEXANDRA MACHANOVÁ
Alexandra Machanová vyštudovala Strednú pedagogickú školu a neskôr sociálnu prácu v Bratislave. Osobnú trenerku robí už viac ako 15 rokov. Začínala ako precvičovateľka aerobicu a neskôr si spravila "trénera 3 triedy - SAFA". Cvičí na Slovensku aj v zahraničí a projekt TRÉNER NA DOSAH vznikol v októbri 2013 ako prirodzené vyústenie jej pôsobenia v športovom živote. Snaží sa ľuďom priblížiť pohyb ako taký a základy zdravej stravy. Dnes pri množstve klientov pracuje aj formou virtuálneho koučovania.