StoryEditor

Fit s HN: Nie krémy a tabletky. Takto sa zbavíte celulitídy

29.07.2014, 10:23
Autor:
stlstl
Pozrite si šiesty diel seriálu Fit s HN, kde vám každý druhý týždeň spolu s Trénerom na Dosah ukážeme, ako zdravšie žiť a ako vydržať.

Desíme sa jej, keď ju zbadáme, nikto ju nechce a tvrdo proti nej bojujeme...spoločníčka väčšiny žien – CELULITÍDA. 
 
Pod pojmom celulitída rozumieme zápal podkožného tkaniva, my ju však nazývame aj pomarančovou kožou. Označenie vcelku presne vystihuje nerovný, zošúverený povrch kože, s drobnými uzlíkmi a priehlbinkami. Boj s celulitídou mnohým dámam pripomína boj s veternými mlynmi. Áno, pravdou je, že sa jej nemožno úplne zbaviť, môžeme ju ale eliminovať. Čím skôr si uvedomíme tento fakt, tým skôr sa prestaneme spoliehať na krémy, tabletky či lasere a začneme k tomuto problému pristupovať aktívne a s nadhľadom. Verte, ak by nejaký zázračný liek na celulitídu existoval, zaručene by ju nemali Beyoncé či Sharon Stone.
 


Vedeli ste že:  

- Ázijské ženy či černošky pomarančovú kožu nemajú. Majú hrubšie podkožie a lepšiu genetickú výbavu, celulitídové vankúśiky cez takýto typ kože nepresvitajú. Šťastné to ženy. Zato u Európaniek nájdeme celulitídu aj na štíhlej žene.
- Aj muži môžu mať pomarančovú kožu. Vyskytuje sa u nich síce iba občas, ale ako vidno, nie je to výlučne ženská záležitosť.
- Ak sa rozhodnete riešiť celulitídu, na vašom veku nezáleží.
- Nie je to otázka len obezity. Skôr otázka aktivity a vôle.

 
AKO PROTI NEJ BOJOVAŤ: 
Dôležité je, aby ste neverili na všetky zaručené anticelulitídne prípravky a stroje. Bohužiaľ, gély ani krémy nefunguje na 100 percent, ak vôbec fungujú. Najlepším spôsobom, ako sa celulitídy čiastočne zbaviť, je kombinácia domáceho a odborného ošetrenia.

Podstata boja proti celulitíde je poriadne prekrvenie kože.
Zárukou úspechu sú štyri slová: POHYB - VODA - ZDRAVÁ STRAVA - MASÁŽE

Rozmenené na drobné to znamená:
- šport a fyzická aktivita
- dodržiavanie pitného režimu
- vyvážená strava plná vitamínov a minerálov
- masáže
- sauna
- anticelulitídová kefka 

OBMEDZIŤ alkohol, nikotín, mastné jedlá, váľanie sa pred telkou či dlhé vysedávanie v kancelárii.

Boj s celulitídou je beh na dlhé trate... myslím, že je dôležitejšie zamerať sa celkovo na zdravý životný štýl a neriešiť svoje stehná a zadok. Ak si stále naivne myslíte, že sa natriete anticelulitídnym krémom, zjete tabletku a do týždňa sa stane zázrak, musím vás sklamať. Čo si neoddrieme, to nemáme. Howk!


V prvom diele nášho seriálu Fit s HN sme ukázali ako vydržať. Pokračovali sme o tom, že ak ste zaneprázdnení, nemusíte byť aj produktívni, potom sme pridali abecedu cvikov a rady ako schudnúť do plaviek. Naposledy sme sa pozreli na súboj biela vs. špaldová múka.

 

Kto je ALEXANDRA MACHANOVÁ
Alexandra Machanová vyštudovala Strednú pedagogickú školu a neskôr sociálnu prácu v Bratislave. Osobnú trenerku robí už viac ako 15 rokov. Začínala ako precvičovateľka aerobicu a neskôr si spravila "trénera 3 triedy - SAFA". Cvičí na Slovensku aj v zahraničí a projekt TRÉNER NA DOSAH vznikol minulý rok ako prirodzené vyústenie jej pôsobenia v športovom živote.  Snaží sa ľuďom priblížiť pohyb ako taký a základy zdravej stravy. Dnes pri množstve klientov pracuje aj formou virtuálneho koučovania.

01 - Modified: 2006-08-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rozhlas prepustil desatinu zamestnancov
01 - Modified: 2023-11-03 12:31:16 - Feat.: - Title: Deti často naberajú tukové zásoby pred obdobím rýchleho rastu 02 - Modified: 2024-01-29 12:32:36 - Feat.: - Title: Žijete ZDRAVO? Otestujete sa! 03 - Modified: 2023-10-14 06:00:00 - Feat.: - Title: Aj týchto päť zmien vo vašom živote bude mať pozitívny vplyv na vaše zdravie 04 - Modified: 2023-06-29 12:31:32 - Feat.: - Title: Aj zdravé jedlo vás môže zničiť, varuje odborníčka. Kedy si už naozaj dať pozor? 05 - Modified: 2023-04-20 09:39:19 - Feat.: - Title: Podpora zdravého životného štýlu u detí je dôležitá: toto sú 3 oblasti, na ktoré sa oplatí zamerať
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 05:24