StoryEditor

Bez cukru aj smotany. Tipy na zdravé zmrzliny

21.07.2014, 00:02
Autor:
stlstl
Milujete zmrzlinu a zároveň sa vyhýbate cukru a mlieku? Máme pre vás dva tipy. Kúpte si zmrzlinovač (postačí 20 eur) a inšpirujte sa našimi receptmi.

Vanilková zmrzlina

Prísady:
1 plechovka kokosového mlieka (plnotučného, chladeného aspoň dve hodiny v chladničke)
1 a 1/4 šálky sójového mlieka (vychladeného)
pol šálky agávového nektáru
1 polievková lyžica vanilkového extraktu
Ako na to:
Všetky prísady vo veľkej mise zmixujte a zmes nalejte do zmrzlinovača. Mala by byť hotová do 15 až 20 minút.

Banánovo-kokosová zmrzlina

Prísady:
6 banánov (veľmi zrelých, stredne veľkých)
1 lyžica citrónovej šťavy (z polovice citróna)
1 šálka kokosového mlieka
3/4 šálky light kukuričného sirupu
1/4 šálky panenského kokosového oleja
1 polievková lyžica hnedého rumu
štvrť lyžičky soli
Ako na to:
Banány a citrónovú šťavu zmixujte dohladka a postupne pridávajte kokosové mlieko i olej, kukuričný sirup, rum a soľ. Hotovú zmes nechajte odležať v uzavretej nádobe a v chladničke (aspoň 3-4 hodiny), neskôr ju vložte do zmrzlinovača a pripravte podľa pokynov výrobcu.

Mangový sorbet

Prísady:
2 mangá (veľké a veľmi zrelé)
pol šálky vody
pol šálky stévie (v akejkoľvek podobe)
1 a pol polievkovej lyžice čerstvej limetkovej šťavy
Ako na to:
Stéviu a pol šálky vody priveďte v malej panvici do varu. Vypnite a nechajte zmes odpočívať. Medzitým si olúpte a nakrájajte mangá. Tie potom s limetkovou šťavou zmixujte na pyré. Pridajte vychladenú stéviovú zálievku a celú zmes vložte v plastovej miske s tesniacim viečkom do mrazničky. Nechajte v mrazničke 3-4 hodiny.

Čerešňová zmrzlina

Prísady:
1 plechovka kokosového mlieko (okolo 420 ml)
2 šálky sladkých tmavých čerešní
2 lyžičky vanilky
šťava z jedného citróna
štipka soli
stévia (podľa chuti)
2 lyžice rumu alebo brandy
Ako na to:
Všetky prísady okrem stévie a alkoholu zmixujte na pyré. Stéviu a alkohol doplňte podľa chuti. Zmes vložte do zmrzlinovača a postupujte podľa pokynov výrobcu.

Tekvicová zmrzlina

Prísady:
pol šálky surových kešu
štvrť šálky kokosového mlieka
2 šálky pečenej tekvice
1 a 1/4 šálky vody
pol šálky agávového nektáru (alebo medu)
1 lyžica vanilkového extraktu
1 polievková lyžica škorice
1 lyžička zázvoru
1/2 lyžičky muškátového orieška
Ako na to:
Zmixujte spoločne kešu, kokosové mlieko, tekvicu, vodu a agáve. Pridajte vanilku, škoricu, zázvor a muškátový oriešok. Nalejte do zmrzlinovača a postupujte podľa pokynov výrobcu.

 

Zdroj:  www.yummly.com

01 - Modified: 2006-08-09 16:28:00 - Feat.: 0 - Title: Slovensko vyváža najviac čokoládu
01 - Modified: 2024-04-17 10:30:00 - Feat.: - Title: Foodblogerka Kristína Suchánková: Nie som fanúšikom jaterníc či držiek, vyskúšam však hocičo​ 02 - Modified: 2024-04-03 07:04:43 - Feat.: - Title: Sú aktívne a posadnuté kvalitným jedlom: Tieto znamenia patria k milovníkom zdravej stravy 03 - Modified: 2024-03-18 09:00:43 - Feat.: - Title: Bageta či bolonské špagety. Zoznám sa s ostro stráženými potravinami, kvôli ktorým sú niektoré krajiny ochotné sa súdiť 04 - Modified: 2024-03-13 10:38:48 - Feat.: - Title: Ľahký recept s obľúbeným ovocím: Tvarohové knedličky s jahodami 05 - Modified: 2024-02-29 10:53:55 - Feat.: - Title: Stávka na istotu: Plnené zemiakové knedličky
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 06:24