StoryEditor

8 japonských jedál, o ktorých ste pravdepodobne ešte nepočuli

07.07.2016, 00:00
Autor:
mabmab

Keď sa aj do našich končín dostala japonská kuchyňa, spoznali sme sushi, ramen, karí aj knedličky gyoza. Ale japonská kuchyňa je aj niečo viac. Existuje hneď niekoľko regionálnych variácií a špecialít, ktoré sú typické pre jednotlivé prefektúry a sú ich znakom.

Tohoku, najsevernejší región japonského ostrova Honšú, je už čiastočne zrelý na kulinárske objavovanie. Tamojšia expertka na jedlo Elizabeth Andoh je autorkou knihy „Kibo – Prekypujúce nádejou“, ktorá je kolekciou receptov a príbehov z Tohoku.

Knihu publikovala v roku 2011 po tragédii japonského zemetrasenia a výťažok z nej šiel na hospodársku obnovu. Po piatich rokoch táto krásna, hornatá oblasť opäť víta turistov a dáva ďalšie dôvody na objavovanie kuchyne. A v článku z portálu edition.cnn.com nájdete 8 japonských špecialít populárnych v Tohoku.

01 - Modified: 2025-12-05 22:14:30 - Feat.: - Title: Zomrel herec Cary-Hiroyuki Tagawa známy z filmov Mortal Kombat či Posledný cisár 02 - Modified: 2025-12-04 13:40:40 - Feat.: - Title: Silný signál Japonska 03 - Modified: 2025-12-05 19:29:58 - Feat.: - Title: Aký scenár prisúdia Japonci Košiciam? Žiadny by znamenal skorý koniec celej fabriky 04 - Modified: 2025-12-02 07:10:37 - Feat.: - Title: Priaznivci japonskej princeznej Aiko chcú zmeniť zákon tak, aby trón zdedila žena 05 - Modified: 2025-11-29 08:30:00 - Feat.: - Title: 10 bežných potravín, ktoré ťa môžu zabiť. Na zozname nájdeš aj zemiaky, rebarboru či kešu
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. december 2025 03:11