StoryEditor

8 japonských jedál, o ktorých ste pravdepodobne ešte nepočuli

07.07.2016, 00:00
Autor:
mabmab

Keď sa aj do našich končín dostala japonská kuchyňa, spoznali sme sushi, ramen, karí aj knedličky gyoza. Ale japonská kuchyňa je aj niečo viac. Existuje hneď niekoľko regionálnych variácií a špecialít, ktoré sú typické pre jednotlivé prefektúry a sú ich znakom.

Tohoku, najsevernejší región japonského ostrova Honšú, je už čiastočne zrelý na kulinárske objavovanie. Tamojšia expertka na jedlo Elizabeth Andoh je autorkou knihy „Kibo – Prekypujúce nádejou“, ktorá je kolekciou receptov a príbehov z Tohoku.

Knihu publikovala v roku 2011 po tragédii japonského zemetrasenia a výťažok z nej šiel na hospodársku obnovu. Po piatich rokoch táto krásna, hornatá oblasť opäť víta turistov a dáva ďalšie dôvody na objavovanie kuchyne. A v článku z portálu edition.cnn.com nájdete 8 japonských špecialít populárnych v Tohoku.

01 - Modified: 2025-01-04 10:18:29 - Feat.: - Title: Zomrela najstaršia osoba na svete. Japonka sa dožila 116 rokov 02 - Modified: 2025-01-03 21:46:45 - Feat.: - Title: Americké ministerstvo zahraničných vecí schválilo predaj rakiet Tokiu za tri miliardy 03 - Modified: 2025-01-02 09:00:00 - Feat.: - Title: Konečne sme sa dočkali. Prvá aerolinka bude od tohto roka počas letov podávať na palube kebab 04 - Modified: 2024-12-31 08:10:34 - Feat.: - Title: Husté sneženie skomplikovalo na Silvestra leteckú dopravu v Japonsku 05 - Modified: 2024-12-31 06:05:00 - Feat.: - Title: Stravovanie za socializmu: Priemerná rodina dávala za potraviny viac peňazí ako dnes, hovorí historik
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. január 2025 05:50