StoryEditor

V Taliansku hrával volejbal, dnes v rodnej Šali pozdvihol kaviarenský život

09.08.2016, 13:30

Zažiť príjemný gastronomický zážitok na nezvyčajných miestach, je vždy osviežujúce. Hoci sa nedá povedať, že Šaľa je miestom nezvyčajným, nejak podvedome by sme v nej kvalitné espresso nehľadali. A tobôž nie šťastný a usmievavý personál. Aj takto sa rozvíja regionálny turizmus. Vitajte v City Cafe Šaľa, ďalší z tipov v spolupráci s portálom kávičkári.sk.

Keď sa spojí láska k športu a miestu, na ktorom vďaka nemu žijete, môže to dopadnúť všelijako. V prípade úspešného volejbalistu Braňa Pistoviča, ktorý pôsobil v Taliansku, mala práve táto krajina silný dopad na zvyšok jeho života. Z Talianska si odniesol lásku, a to kaviarenský život, ktorý chcel pretaviť do slovenskej podoby.... O mieste bolo rozhodnuté. Bola ním Šaľa, Braňova domovina. A samozrejme priamo na malom korze v centre mesta, kde to trošku žije.


Pri výbere kávy neváhal a oslovil známeho, Radoslava Bystrianskeho, z Marco Polo Cafe. Práve on sa stal jeho mentorom a učiteľom, ktorý mu ukázal, že 3v1 nie je to pravé orechové. A naopak prehĺbil v ňom znalosti o príprave dokonalého espressa a dokonca aj jeho špeciality – triple espressa.

V Šali tak nájdete miesto, kde si môžete vychutnať dokonalú kávu s bonusom navyše. Dobrou náladou. Usmievavé baby, ktoré pôsobia dojmom, že sú na párty a nie v práci dotvárajú kolorit tohto miesta. “Základom je skvelá nálada a dokonalé espresso,” tvrdí Braňo. “To je to, čo by ste u nás vždy mali nájsť. A keď nájdete aj čašníčku sediacu za stolom, aby robila spoločnosť hosťovi, môžete si povedať – tí v tej Šali sa asi šalia. Ale aj toto je cesta, ktorá očividne funguje a kapacita hostí sa v malom meste akoby nafúkla. ”Odrazu k nám chodia ľudia, ktorí boli doteraz možno aj doma. Teraz musia aspoň raz za deň prísť do City Café Šaľa.”

Samozrejmosťou sú aj koláče, o ktorých blúdia chýry až do ďalších miest. A aj to je dôkazom toho, že malá kaviareň vie krásne podporiť turistický ruch. O to viac, keď z vlastného rozpočtu sa niekoľkokrát do roka stará o kultúru v meste a organizuje aj rôzne koncerty. Bravó, Šaľa, máš pred sebou peknú budúcnosť.

Pripravené v spolupráci s:

Logo kávičkári.sk

01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 13:17