StoryEditor

V Trnave sme objavili reštauráciu, z ktorej sa vám nebude chcieť odísť

23.08.2016, 18:30

Všetky cesty vedú do Ríma. Do Slovenského Ríma, Trnavy, zaviedli aj nás.  Na historickej Kapitulskej ulici, v bývalej židovskej škole, blízko synagógy, sme objavili rodinnú reštauráciu. Ako bonus možno očakávať chutné jedlo, milú obsluhu s profesionálnym prístupom ku klientovi. Prečítajte si ďalší zaujímavý tip z portálu kávičkári.sk. 

Trnava počas posledných rokov kvitne. Nielen vizuálne, ale aj gastronomicky. Našim posledným objavom je reštaurácia, ktorá sa nachádza v tichom prostredí historickej časti mesta - v blízkosti Baziliky Sv. Mikuláša, ktorú miestni nazývajú „hrubý kostol“, a nádherného parku, plného zelene a čvirikajúcich vtákov.

Názov reštaurácie, Forhaus, znamená v trnavskom jazyku predsieň. Predsieň je miesto na vítanie hostí, miesto, kde sa strieda veľa ľudí, zážitkov a spomienok. Predsieň Forhausu ponúka možnosť výberu, kde si svoj gastronomický zážitok vychutnáte naplno. Môžete si vybrať z kaviarenskej časti, reštauračných priestorov, terasy pred vstupom, alebo zadnej letnej terasy doplnenej o ručne vystrúhaných hojdacích koníkov pre najmenších zákazníkov, krásnych kvetov a čerstvých byliniek, o ktoré sa starajú majitelia na čele s ich dcérou, ktorá vedie podnik spolu s otcom.

Pri vstupe do reštaurácie vás očarí príjemná vintage atmosféra. Priestor, do ktorého prirodzene plynie denné svetlo, dopĺňa moderná hudba, ktorá vás pri obede nevyruší, ale spríjemní vašu chvíľku oddychu. Interiér reštaurácie dotvárajú čerstvé kvety zo záhrady architektky, ktorá reštauráciu spolu s majiteľmi navrhovala a dnes ju pravidelne navštevuje, ako zákazníčka. V reštauračnej časti na strope visia zaujímavé lampy, ktoré sa skladajú so žiaroviek a kovových lemov. V tej kaviarenskej zase pohodlné tmavé kreslá, ideálne na dlhé debaty, alebo pracovné rokovania.

Ondrej Bobek

Sivé tapety, drevené stoličky a stoly vytvárajú príjemný mix medzi vintage a industrialnym štýlom. Na stenách nájdete obrazy so životnými múdrosťami. V reštauračnej časti môžete cez sklenené okno nakuknúť pánom kuchárom do kuchyne. V tíme kuchárov reštaurácie vládne priateľská atmosféra, vidieť to na tvárach samotných kuchárov. O vaše gurmánske jazýčky sa ochotne postará každý z kuchárskeho kvarteta v zložení Rastislav Varga, Miroslav Horváth, Palo Kuchta a Dušan Drinka. V reštaurácií nájdete obľúbené chuťovky ako krevety na grile, grilované ryby, ale i krémové rizotá. V ponuke je aj denné menu s polievkou a nesmie chýbať ani pizza.

Forhaus je reštaurácia pre celú rodinu a vyberie si každý. Chuťové poháriky pošteklí čerstvý stejk podávaný na dreve, ktorý si na lávovom kameni „dokončíte sami“. Chutné sú aj ľahké cestoviny, ktoré vám naservírujú s hoblinkami parmezánu aj v bezlepkovej verzii.

Fanúšikov slovenských výrobkov potešia kvalitné Herbert sirupy, my sme neodolali ani domácim zákuskom, ktoré sú čerešničkou za skvelým obedom alebo večerou. Obľúbené sú cheesecaky, tvarohové torty s ovocím alebo orechami. A ak sa však rozhodnete začať svoj deň práve tu, pripravia vám aj skvelé raňajky.

Forhaus je rodinná reštaurácia s čarovnou atmosférou, kde si môžete užiť rodinnú oslavu, posedenie s priateľmi, konferenciu, školenia a dokonca aj svoju vysnívanú svadbu. Verte, či nie, vo Forhause je možné všetko, dokonca nájsť aj tu pravú lásku. Tak ako sa to stalo mnohým z kolektívu reštaurácie. Je to miesto pre všetky generácie, kde sa budete cítiť príjemne a uvoľnene, tak ako my.

Pripravené v spolupráci s:

Logo kávičkári.sk

01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-08 05:32:07 - Feat.: - Title: Začína sa rozsiahla rekonštrukcia mosta v križovatke D1 a R1 pri Trnave 03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 05 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
15. apríl 2024 09:37