Mindy Haarová, certifikovaná dietetička z newyorského technologického inštitútu hovorí, že v tom období sa uskutočnil masový prechod na rastlinné tuky. Margarín bol považovaný za zdravú a dobrú náhradu za maslo získané zo zvierat. Keď sa ľudia vtedy rozhodli pre" nízkotučné "diéty, vyhýbali sa orechom, olivovému oleju a avokádu."Pixabay
StoryEditorZdravé stravovanie: Pozrite sa, čo tento pojem znamenal pred 50 rokmi
Ak ste niekto, kto sa pokúša jesť zdravo, viete, že to nie je vždy prechádzka ružovým sadom. Čo jeden odborník odporúča, to ďalší považuje za zastarané a nezdravé. To čo sme si pred časom mysleli, že nášmu zdraviu prospieva, je zrazu úplne zle.
Máme sa zameriavať na konzumáciu celých obilnín a potravín s nízkym obsahom tuku alebo jesť zdravé tuky? A čo všetky tie super potraviny? Ak si myslíte, že zdravá strava je dnes samý zmätok, pravdepodobne vás nepoteší, že pred 50 rokmi ľudia zvádzali rovnaký boj.
Takže čo sa považovalo za zdraviu prospešné pred 50 rokmi? The List sa na to opýtal odborníkov a tiež tých, ktoré toto obdobie zažili.
01 - Modified: 2023-09-22 12:22:46 - Feat.: - Title: Extrémny pôst skúša čoraz viac ľudí. Odborníčka vysvetľuje, prečo jedno jedlo denne prináša viac problémov ako pozitív
02 - Modified: 2023-08-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Mikrovesmír v črevách: Za sklon k obezite môže zloženie mikrobiómu, hovorí v rozhovore mikrobiológ
03 - Modified: 2023-08-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Žiadna múka, všetko raw a éra influencerov. Ako sa menia trendy vo výžive a kedy ide len hlúposti?
04 - Modified: 2023-08-05 13:36:50 - Feat.: - Title: Valentína Sedileková, zakladateľka projektu Chuť žiť: Každá diéta len zvyšuje riziko depresie
05 - Modified: 2023-08-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Chémia, éčka a superpotraviny: Čo nám v jedle naozaj škodí a čomu sa vyhýbať?