Mindy Haarová, certifikovaná dietetička z newyorského technologického inštitútu hovorí, že v tom období sa uskutočnil masový prechod na rastlinné tuky. Margarín bol považovaný za zdravú a dobrú náhradu za maslo získané zo zvierat. Keď sa ľudia vtedy rozhodli pre" nízkotučné "diéty, vyhýbali sa orechom, olivovému oleju a avokádu."Pixabay
StoryEditor

Zdravé stravovanie: Pozrite sa, čo tento pojem znamenal pred 50 rokmi

26.04.2017, 17:30
Autor:
sansan
Ak ste niekto, kto sa pokúša jesť zdravo, viete, že to nie je vždy prechádzka ružovým sadom. Čo jeden odborník odporúča, to ďalší považuje za zastarané a nezdravé. To čo sme si pred časom mysleli, že nášmu zdraviu prospieva, je zrazu úplne zle.

Máme sa zameriavať na konzumáciu celých obilnín a potravín s nízkym obsahom tuku alebo jesť zdravé tuky? A čo všetky tie super potraviny? Ak si myslíte, že zdravá strava je dnes samý zmätok, pravdepodobne vás nepoteší, že pred 50 rokmi ľudia zvádzali rovnaký boj.

Takže čo sa považovalo za zdraviu prospešné pred 50 rokmi? The List sa na to opýtal odborníkov a tiež tých, ktoré toto obdobie zažili.

01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 02 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Stratíte 15 percent hmotnosti: Ide o najúčinnejšie lieky na chudnutie histórie, tvrdí prednosta diabetológie 03 - Modified: 2024-03-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Kto chce pribrať, nech drží diéty: Ako správne chudnúť? Prečítajte si návod na získanie správnej hmotnosti 04 - Modified: 2024-03-20 09:10:35 - Feat.: - Title: Sladené nápoje pravidelne pije každý tretí Slovák, sladkosti je každý druhý. V tomto sme sa však zlepšili 05 - Modified: 2024-03-19 15:00:00 - Feat.: - Title: Prestať diétovať, učiť sa jesť: Imunita je o správnych rozhodnutiach, tvrdí odborníčka
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 18:02