StoryEditor

Šéf Orangeu pre HN magazín: Keď treba, tak aj povysávam

20.01.2016, 23:00

On je šéfom najväčšieho mobilného operátora u nás. Ona žena, vďaka ktorej to celé roky zvláda. Navyše automechanikova dcéra. Pavol a Sylvia Lančaričovci pre HN magazín prezradili, na čom sa počas 26-ročného spolužitia zhodli a na čo majú iný názor.





ZOZNÁMENIE
Pavol: Stretli sme sa pred internátom dnešnej Ekonomickej univerzity, kde sme vtedy bývali. A ktorý bol zavretý. Silvia bola asistentka na katedre financií, ja interný ašpirant na katedre svetovej ekonomiky. Ujo vrátnik bol na obhliadke objektu a nechal ceduľku, že príde o päť minút. Stáli tam dve dievčence a ja som jednej z nich, ale nie tejto (ukazuje na manželku), požičal kabát, lebo bola zima. Dobre som to povedal, či zle?
Sylvia: Dobre. Alici Mikušincovej z Trenčína. Obidvom sa nám páčil, tak sme začali zisťovať, ako sa volá. Kamarátka prišla s tým, že Ľubo. Ale potom sa Alica zapáčila manželovmu kolegovi. Prišli obaja na internát a zaklopali na našu izbu. Vtedy sme vlastne zistili...
Pavol: … že sa nevolám Ľubo a čo som zač.
Sylvia: Potom Laco chodil neúspešne za tou Alicou. A Pavol úspešne za mnou.


DOMÁCNOSŤ

Sylvia: Tým, že manžel robil kariéru, ja som „prevádzkovala“ náš dom a všetko okolo neho.
Pavol: A teraz už trochu podnikáš.
Sylvia: No, s kmotrom sme kúpili nejaké pozemky a staviame tam obytný dom, takže okolo toho chodím. No celkovo starostlivosť o rodinu, o dom a o všetko mám na starosti ja. Ale keď mu poviem, tak aj pomáha. Kým sme nemali chalupu, tak som si myslela, že nevie vysávať...
Pavol: ... máme chalupu na Motyčkách na Donovaloch...
Sylvia: ... ale keď sme ju kúpili, tak sme mali taký zvyk, že v nedeľu po raňajkách sme vždy upratali, aby sme mali poriadok na ďalší raz. Manželovi to bolo asi blbé, že on bude stáť a ja upratovať. Tak sa ponúkol, že povysáva. Pýtam sa ho: a ty vieš vysávať? On vraj jasné, veď ja som ako chlapec každú sobotu doma vysával. Len to si dovtedy neprezradil, však?
Pavol: Ale ty si ma nikdy k tomu ani nepustila, tak som sa nemal ako prezradiť.
Sylvia: Keď ja som si myslela, že to neurobí tak dobre ako ja.
Pavol: Toto bola pravdivá odpoveď (smiech).
Sylvia: Ale naozaj, keď treba, tak doma povysáva, nakúpi, urobí, čo treba.
 


Nový HN magazín je každý piatok vložený v HN. Hľadajte Hospodárske noviny vo svojom stánku alebo nákupnom centre po celý víkend. Sledujte nás aj na Facebooku.


 

FINANCIE
Sylvia: Financie máme spoločné a spolu aj rozhodujeme, čo kúpiť. Napríklad teraz vianočné darčeky deťom, lebo sme boli spolu vo Francúzsku.
Pavol: Ale to bola skôr náhoda. Toto uvediem trochu na správnu mieru, lebo okrem veľkých vecí rozhoduješ takmer o všetkom ty. Keď sme stavali dom alebo sa kupovalo auto, to bolo spolu. Ale veď ty sa ma nepýtaš, ideš a kúpiš, čo treba.
Sylvia: Nepýtam, ale nie som vôbec márnivá, takže sa ani nemusím pýtať.
Pavol: Výpisy z účtu nám chodia každý mesiac, ale ja sa do nich pozriem tak raz do roka.
Sylvia: Výpisy kontrolujem viac ja.


VARENIE
Sylvia: Manžel varieva kávu, ktorú mi nosí ráno do postele. Keby sa hecol, uvaril by aj čaj, samozrejme. Ale inak sa veľmi do varenia nepúšťa.
Pavol: No počkaj, keď boli deti malé...
Sylvia: ... tak ťa volali kašovar, áno (smiech). Varil kašičky deťom. A kakao a mlieko s medom, to ešte teraz robíš Zuzke. Už má dvadsať rokov, ale keď povie: ocičko... tak manžel sa už len pýta: mliečko s medom alebo kakavko?
Pavol: Nikdy som sa k tomu nedostal a ani neviem variť.
Sylvia: Ale miluje miešať v hrnci. Keď sme doma cez víkend a varím, trebárs chili con carne, to zbožňuje miešať. Hovorievam mu, ale to sa musí aj trošku dusiť, už to zakry.
Pavol: Ja mám celkovo rád, keď som doma, lebo som v podstate stále preč.
Sylvia: On je stejkový a miluje paradajky. Aj ho volali rajčina, keď bol malý. Rajčiny, rajčinovú polievku, surovú zeleninu...
Pavol: … nemám rád varenú zeleninu, ale v zásade zjem všetko.
Sylvia: Deti sú tiež „mäsiari“ (smiech). Zuzanka dokonca, keď mala štyri alebo päť rokov a boli sme v reštaurácii, si objednala stejk. Ešte to poriadne ani vysloviť nevedela, ale vraví čašníkovi, že medium rare a on sa pýta: a dievčatko vie, čo si objednáva? Ja na to, že áno, vie (smiech).


SPOLOČNÉ ZÁUJMY
Sylvia: Nemáme spoločné ani oddelené záujmy... ale nie, spoločné máme, že radi cestujeme.
Pavol: Toto určite.
Sylvia: Ale nemáme také, že šport alebo niečo podobné. Cestujeme alebo sme na chalupe.
Pavol: Golfu sme zatiaľ nepodľahli, ešte nie sme takí starí (smiech).
Sylvia: Tým, že máme deti v zahraničí, tak za nimi často cestujeme. Odmalička sme aj s nimi chodili po celom svete.
Pavol: A ony to mali rady a všetko si pamätajú.
Sylvia: Doteraz majú rady cestovanie a nevydržia dlho ležať na pláži. Nechodievame na lyžovačku, stačí nám na Záhradišti sa trochu spustiť. V poslednom čase, keď ideme na chalupu, vždy si urobíme niekam výlet, lebo Motyčky sú príjemné v strede Slovenska. A radi tancujeme.
Pavol: Amatérsky, ale radi.
Sylvia: Na plesoch, ale aj len tak na chalupe, keď púšťaš hudbu alebo doma pri bazéne večer. Aj v nedeľu, keď varím, tak sedí pri mne a púšťa pesničky.
Pavol: Na moje aj na Sylviino želanie...
Sylvia: ... ale jedna musí byť vždy...
Pavol: ... My first, my last, my everything... (smiech)


TECHNIKA
Sylvia: Ja robím všetky technické veci – vymieňam žiarovky, tesnenia, aj keď sa mi pokazil drvič odpadu, tak som si ho opravila. Som automechanikova dcéra. Takže aj keď sme dostali defekt na diaľnici, on stopoval autá a ja som vymenila koleso, lebo nikto nezastal.
Pavol: Len mlčky súhlasím.
Sylvia: Prišli sme potom na najbližšiu pumpu a šla som sa umyť, lebo som bola celá špinavá a manžel mal ruky čisté ako chirurg. A pumpár s takým ironickým úsmevom: no tuším ste pomáhali (smiech).


Pavol Lančarič
Dlhoročný top manažér pôsobil na Protimonopolnom úrade SR, ale aj ako generálny riaditeľ spoločnosti Tchibo Slovakia či vydavateľstva Rheinishe Post pre Slovensko a Česko. Od roku 1997 je súčasťou spoločnosti Orange Slovensko (pôvodne Globtel), na ktorej čele stojí už šestnásť rokov.

Sylvia Lančaričová
Vyštudovaná ekonómka sa dlhé roky venovala najmä zabezpečeniu zázemia pre manžela a rodinu. V súčasnosti okrem toho aj podniká v oblasti realít a stavebníctva. Spolu s Pavlom Lančaričom majú dve deti – syna a dcéru.
 


01 - Modified: 2008-01-14 08:30:00 - Feat.: 0 - Title: Slovak Telekom sa odvolal voči rozhodnutiu o pokute
01 - Modified: 2022-04-04 20:24:38 - Feat.: - Title: Bez televízie, no s high-tech kuchyňou. Architekti na 55 metroch štvorcových vytvorili plnohodnotné bývanie pre rodinu 02 - Modified: 2021-05-18 20:21:39 - Feat.: - Title: Americký prezident Franklin Delano Roosevelt: Prekonal obrnu, no víťazstva sa nedožil 03 - Modified: 2021-05-17 14:50:49 - Feat.: - Title: Novodobí kreslení hrdinovia: Prečo Spiderman nahradil Mickeyho Mousa? 04 - Modified: 2021-05-14 10:56:49 - Feat.: - Title: Prejdite sa unikátnym mezonetom v Starom meste: Kraľuje mu priestor a zimná záhrada s džungľou 05 - Modified: 2021-04-20 18:09:26 - Feat.: - Title: Od mechaničky sanitiek po hlavu (ne)chcenej monarchie. Kto je neúnavná babička na tróne?
menuLevel = 2, menuRoute = style/hn-magazin, menuAlias = hn-magazin, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 12:57