StoryEditor

Máš hrad, kam sa prisťahujem? Nevadia mi veľké priestory. Odhaľte týchto 12 typov zo zoznamiek

Zoznamovací inzerát žije! Nepokoril ho ani drvivý atak sociálnych sietí a zoznamovacích aplikácií ako Tinder.

Preč sú časy, kedy sa v platenej riadkovej inzercii šetril každý úder, a preto záujemcovia o zoznámenie krátili oznámenie o sebe na pár najnutnejších formálnych údajov. Aj vtedy sa však našli osobité výnimky, uvádza portál iDnes.cz.

„Nepraktický Ing., CSc., 37-ročný, hľadá sympatickú partnerku so znalosťou angličtiny,“ čítame v štedrovečernom vydaní Rudého práva z roku 1989. Vyčnieval aj inzerát v Mladom svete z jari 1990: „ Moja vlastná mama ma chce oženiť. Mňa, ktorý má ešte len 25/188. Prosím Vás, dievčatá, pomôžte mi! Zn.: Ďakujem.“

Potom prišiel internet. Zoznamovací inzerát odvtedy nelimituje počet riadkov, pisatelia sa môžu bezplatne a neobmedzene rozpísať. A týchto inzerentov môžeme zaradiť do niekoľkých kategórií.

Pozrime sa na to, o ktoré ide:

1. Prednášajúci

Typickým prednášajúcim je človek, z ktorého autentického inzerátu citujeme, skutočné sú však všetky inzeráty, ktoré sme pozbierali v posledných dňoch. „Volám sa Petr a fyzicky mám okolo 60 rokov, duševne je to premenlivé. Žijem v meste, ktorému sa hovorí brána Jeseníkov alebo aj malá Viedeň,“ rozpisuje sa chlapík, ktorý priložil fotografiu, na ktorej stojí široko rozkročený pred svojím ojazdeným autom značky Citroen s „ešpézetkou“ PETA 007.

„Mnoho žien mužov a žien má nereálne predstavy a vysnívané nároky a nepoznajú empatiu. Bohužiaľ za to môže aj doba s jej povrchnosťou a materializmom,“ ponára sa do výkladu Petr, ktorý už zabudol, že pôvodne chcel písať inzerát.

Zasnene upadol do predstáv ako kazateľ stojaci v kostole obrátený k veriacim. Celá jeho prednáška by zabrala aj pár minút čítania. Tak vám prinesieme už len záver, kde sa blysla citácia z knihy Malý princ, ku ktorej dodal: „Obsah tohto citátu je - obzvlášť pre mňa - veľmi zrozumiteľný a pokiaľ ťa oslovil nielen tento citát, ak mu dokonale rozumieš, potom sa teším na tvoju reakciu a snáď aj záujem pokúsiť sa dať praktický obsah a zmysel mojim písmenkám,“ uzatvára svoju hádankovú výzvu.

2. Personalista

Ďalšia špecifická skupina. Pri prečítaní týchto inzerátov si uvedomíte, že personalisti nehľadajú rovnocenný náprotivok, ale vyhlasujú výberové konanie na družku či druha na plný úväzok. Nepíšu o sebe, ponúkajú len súhrn požiadaviek.

„Hľadám kresťanskú ženu do prekrásnej Kanady. Moja partnerka musí vedieť po anglicky a mať pevný zmysel pre demokraciu a kapitalizmus, čo v Česku nie je možné, a hlavne by mala byť pokrstená protestantka, modliť sa v jazykoch a čítať bibliu,“ diktuje muž, ktorý sa nepredstavil, ale tušíme v ňom predrevolučného emigranta....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2020-12-20 12:48:33 - Feat.: 0 - Title: Podvodné zoznamky vábia seniorov na rande na jednu noc. Z účtov im začnú sťahovať desiatky eur 02 - Modified: 2020-12-21 14:24:49 - Feat.: 0 - Title: Zoznamky a ich úskalia: Ak si nedáte pozor, môžete prísť nielen o peniaze a dobrú povesť
01 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 02 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 03 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman 04 - Modified: 2024-04-05 14:00:00 - Feat.: - Title: Účinok ako viagra. Problémy s erekciou majú alternatívnu a účinnú verziu terapie, tvrdí štúdia 05 - Modified: 2024-03-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo na seba prezradili Katka a Michal? Búrajú genderové stereotypy a ich príbeh znie ako telenovela
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 15:09