Reuters
StoryEditor

Princ Harry chce byť finančne nezávislý. Spolu s Meghan sa vzdajú úlohy v kráľovskej rodine

08.01.2020, 19:54
Autor:
ČTKČTK
Princ Harry a jeho manželka Meghan budú tráviť čas v Británii aj v Severnej Amerike, odkiaľ pochádza Meghan.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan sa vzdajú svojej úlohy v kráľovskej rodine a začnú pracovať, aby sa stali finančne nezávislými.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu to dnes oznámili na Instagrame. Doplnili, že svoj čas chcú deliť medzi Britániou a Severnou Amerikou. Naďalej ale budú dodržiavať záväzky voči kráľovnej a organizáciám, nad ktorými prevzali patronát.

"Máme v úmysle vzdať sa úlohy 'popredných' členov kráľovskej rodiny a pracovať, aby sme sa stali finančne nezávislými, zatiaľ čo budeme naďalej plne podporovať Jej Veličenstvo kráľovnú," uviedli Harry a Meghan vo vyhlásení.

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

K rozhodnutiu podľa neho dospeli po "mnohých mesiacoch uvažovania a interných diskusií". K rozhodnutiu im podľa vyhlásenia pomohla aj podpora verejnosti.

To, že budú tráviť čas v Británii aj v Severnej Amerike, Harrymu a Meghan podľa vyhlásenia umožní vychovávať syna Archieho tak, "aby si vážil kráľovskú tradíciu, do ktorej sa narodil", zároveň im ale umožní sústrediť sa na "novú kapitolu". Jej súčasťou má byť aj "nový charitatívny subjekt". Podrobnosti "vzrušujúceho ďalšieho kroku" sľúbili Harry a Meghan zverejniť "v pravý čas".

35-ročnému Harrymu, ktorý je teraz šiestym v poradí v následníctve na britský trón, a o tri roky staršej bývalej herečke Meghan sa vlani v máji narodil syn Archie.

Britské bulvárne médiá v minulom roku špekulovali o napätých vzťahoch Harryho a jeho brata Williama, synov princa Charlesa a zosnulej princeznej Diany.

V októbri Harry priznal, že sú s bratom "v tomto okamihu určite na rozdielnych cestách". Pozornosť vyvolala tiež skutočnosť, že Harry, Meghan a Archie netrávili minuloročné Vianoce s kráľovskou rodinou na vidieckom zámku Sandringham, ale v Kanade, kde sa k nim pripojila Meghanina matka.

01 - Modified: 2022-05-04 08:13:31 - Feat.: - Title: Rana pre Meghan Markle. Netflix ruší projekty, stopku dostala aj vojvodkyňa 02 - Modified: 2022-04-20 14:26:44 - Feat.: - Title: Briti nežijú len vojnou. Harry a Meghan na seba opäť strhli pozornosť, vojvodkyňa sa obklopila luxusom 03 - Modified: 2022-03-23 08:22:14 - Feat.: - Title: Príchod britského páru na Jamajku vyvolal protest: Prišli bez ľútosti v srdci, urážajú našich predkov, znelo z davu 04 - Modified: 2022-03-14 10:23:22 - Feat.: - Title: Šašo a kráľ? Príbeh rozhádaných britských princov pokračuje a siaha hlboko do minulosti, tvrdí odborník 05 - Modified: 2022-01-18 14:17:32 - Feat.: - Title: Princ Harry: Ja a moja rodina už nie sme vo Veľkej Británii v bezpečí. Pomoc hľadá na súde
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 10:07