StoryEditor

Takí slušní ľudia, otec vysokoškolský profesor a mama učiteľka. Rodine však vládol teror a zvrátenosti

25.02.2023, 09:00
  • Hrôza v panelákovom byte vyrazila dych aj skúseným vyšetrovateľom.
  • Čo sa dialo medzi niekoľkými stenami sa dlho v rodine držalo pod pokrievkou. Všetko zmenila šokujúca výpoveď dcéry Milady. 
  • Akú úlohu hrala matka, učiteľka základnej školy a prečo ohavné činy kryl titulmi ovenčený profesor?

Muž, ktorý v ten decembrový deň prišiel na miestne oddelenie VB Strašnice, vyzeral veľmi rozpačito. „Bude sa to zdať asi neuveriteľné, ale už nejaký čas sa k nám do bytu niekto viackrát vlámal. Nie, nič sa nestráca, ale neznámy za sebou necháva spúšť, tiež nám čmára po stenách strašné veci,“ vysvetľoval. A tak sa pomaly začali odkrývať zločiny, ktoré sa odohrávali za múrmi bytu navonok „dobrej“ rodiny.

image

Sériový vrah Nilsen o Jeffrey Dahmerovi: Keby ho nechytili, telá by mu z bytu vyliezali z okien

Václav D., titulmi ovenčený vysokoškolský profesor, oznámil vyšetrovateľovi, že už niekoľko týždňov vyčíňa v jeho byte, kde žije spolu s manželkou, dvadsaťročným synom a šestnásťročnou dcérou, neznámy páchateľ.

„Vždy urobí hrozný neporiadok, necháva mi na stole výhražné odkazy a podpisuje sa ako Himmler alebo Goebbels. A tiež nám po stenách čmára hákové kríže!“ vysvetľoval prekvapenému kriminalistovi. „A predstavte si, že sa mi vyhráža likvidáciou aj telefonicky!“

Potom siahol do aktovky, z ktorej vybral balíček úhľadne zložených listov. Vyšetrovateľ teraz hľadel na hrubý balík odkazov, ktoré boli „vyzdobené“ symbolmi SS. Stálo v nich napríklad: „Nedožiješ Vianoc, ty sviňa! Osobne ťa popravím! Tvoj Joseph Goebbels.“

Šokujúca výpoveď

Technici skúmali zámku na dverách bytu Václava D., ale žiadne stopy po násilnom vniknutí nenašli. Zámka bola úplne neporušená. A tak sa prvé vypočúvania zamerali práve na pána profesora a jeho rodinných príslušníkov.

Podľa vzoriek písma všetko nasvedčovalo tomu, že za anonymami aj „vlámaním“ stojí syn Vratislav. Ten však kategoricky popieral, že by sa na čomkoľvek, z čoho je podozrivý, podieľal a postavila sa za neho celá rodina.

Teda takmer celá. Niekoľko dní na to, v decembri 1985, prišla na oddelenie šestnásťročná Milada a šokovanému vyšetrovateľovi začala rozprávať príbeh svojej rodiny.

„Všetko sa to rozbehlo už pred šiestimi rokmi, keď sa Vraťo ujal vedenia rodiny. Hovoril, že preberá žezlo a my ho musíme vo všetkom počúvať,“ spustila svoje rozprávanie. Poslušnosť si vynucoval vyhrážkami a sústredil sa hlavne na otca. 

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 66% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-06-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Týmto ľuďom sa oblúkom vyhnite, sú ako mor. Náklonnosť a súcit vám oplatia útokmi, ponížením či problémami 02 - Modified: 2022-12-29 17:55:37 - Feat.: 0 - Title: Skutočný Hačikó a jeho pán: Prečítajte si až neuveriteľný príbeh oddanosti a priateľstva
01 - Modified: 2024-04-25 10:46:10 - Feat.: - Title: Pohreb zosnulého Laufera má prísne pravidlá. Dvom blízkym už dala rodina zákaz! 02 - Modified: 2024-04-24 13:32:32 - Feat.: - Title: Naši vedci preukázali, že v skupine sú ľudia zákernejší, aj keď tým nič nezískajú 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 06:23