StoryEditor

Zatiaľ čo kráľ bojuje s rakovinou, Harry a Meghan ukázali svoju novú webovú stránku s titulmi

15.02.2024, 15:57
Autor:
ČTKČTKsubsub
  • Britský kráľ Karol III. sa vrátil z východoanglického Sandringhamu do Londýna, kde ho čaká ďalšia liečba nedávno diagnostikovanej rakoviny.
  • Princ Harry s manželkou Meghan zas naopak spustili v pondelok novú internetovú stránku Sussex.com, na ktorej budú informovať o svojich aktivitách.
  • Prečítajte si článok, ktorý priniesol portál iDnes.cz.

Buckinghamský palác minulý týždeň oznámil, že lekári Karolovi III. diagnostikovali rakovinu, kvôli ktorej odkladá verejné akcie. O aký typ rakoviny ide, oznámené nebolo, ale podľa britských médií nejde o rakovinu prostaty (kvôli jej zväčšeniu podstúpil panovník na konci januára zákrok). 

Karol III. zatiaľ pokračuje v niektorých súkromných aj administratívnych povinnostiach a chce naďalej organizovať pravidelné týždenné audiencie pre premiéra. Sedemdesiatpäťročný Karol III. a jeho žena, kráľovná Camilla v utorok prileteli helikoptérou do areálu Buckinghamského paláca zo svojho sídla Sandringham v Norfolku vo východnom Anglicku.

Panovník bol videný, ako máva svojim priaznivcom, potom spoločne s manželkou odcestoval do neďalekého paláca Clarence House. Kráľ minulý týždeň podstúpil prvú liečbu rakoviny. Potom sa prvýkrát od oznámenia diagnózy objavil v kostole svätej Márie Magdalény v Sandringhame.

Cez víkend prostredníctvom Buckinghamského paláca poďakoval verejnosti za početné odkazy podpory. Camilla, ktorá pokračuje v plnení svojich kráľovských záväzkov, minulý týždeň uviedla, že jej manželovi sa „za daných okolností darí veľmi dobre“.

image

Rastú fámy o abdikácii aj tlak na Williama, bulvár čaká veľká dilema. Aké scenáre sú v hre?

Zatiaľ čo kráľ bojuje s chorobou, princ Harry s manželkou Meghan spustili v pondelok svoj novú webovú stránku Sussex.com. Stránka prináša najnovšie správy o vojvodovi a vojvodkyni zo Sussexu, životopisy Harryho a Meghan aj internetové odkazy na ich spoločnosti Archewell Foundation a Archewell Productions.

Na hlavnej stránke nového webu je erb vojvodov a nápis „Kancelária princa Harryho & Meghan, vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu“ doplnený fotografiou páru na športových hrách Invictus Games pre invalidných vojnových veteránov z minulého roku v Nemecku. Snímka, na ktorej sa dvojica usmieva a tlieska, je jej obľúbený.

Princ Harry je tu popisovaný ako vojenský veterán, humanitárny pracovník a ekologický aktivista, u Meghan je okrem iného uvedené „feministka a bojovníčka za ľudské práva a rovnosť pohlaví“.

Stránky Archewell Foundation prešli zmenou v súlade s vizuálnou podobou stránok Sussex.com. Namiesto béžového pozadia je domovská stránka neziskovej organizácie teraz ladená do modrej.

image

Princ Harry urovnal spor s vydavateľom britských bulvárnych novín

Na novú adresu sa teraz automaticky presmerujú aj bývalé stránky páru SussexRoyal.com, ktorý bol založený v roku 2020 ešte predtým, ako sa Harry a Meghan odsťahovali do Spojených štátov. V tom istom roku, keď sa taktiež vzdali svojich kráľovských povinností i privilégií, prestali na Instagrame aktualizovať svoj oficiálny účet @SussexRoyal.

01 - Modified: 2024-01-01 07:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bádateľka Madeline Vadkerty: Mám u vás čo skúmať milión rokov 02 - Modified: 2024-02-10 23:00:00 - Feat.: 0 - Title: Podnikateľ Ahmed Al-Fayed: Príbeh pouličného predavača túžiaceho po smotánke, z ktorého sa stal milionár 03 - Modified: 2024-02-06 14:51:15 - Feat.: 1 - Title: Rastú fámy o abdikácii aj tlak na Williama, bulvár čaká veľká dilema. Aké scenáre sú v hre? 04 - Modified: 2024-02-06 10:38:56 - Feat.: 1 - Title: Harry priletí domov, cirkev sa modlí. Británia je otrasená Karolovou rakovinou
01 - Modified: 2024-04-22 09:51:27 - Feat.: - Title: Zomrel Fedor Flašík. Nepomohli mu ani v českej prominentnej nemocnici 02 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 04 - Modified: 2024-04-18 14:45:15 - Feat.: - Title: Princ William sa vrátil k oficiálnym povinnostiam, pomáhal v kuchyni na charitatívnom podujatí 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
24. apríl 2024 00:02