StoryEditor

Audi to po plastike pristane, tvrdí biznismen

03.12.2014, 17:27
Autor:
stlstl
Jeden respondent a tri novinky luxusu. Ako dopadlo ich hodnotenie?

Audi A6


Testované auto pre mňa nebolo veľkým prekvapením, pretože ja sám už niekoľko rokov na podobnom jazdím. Najzásadnejším rozdielom bol nový facelift modelu, ktorý sa len tento mesiac začína predávať. No práve optická zmena bola aj najpríjemnejšia. Audi sa tradične vie veľmi pekne vyhrať so svetlami a inak to nebolo ani pri najnovšej „á-šestke“. Čo sa týka dizajnu, je auto vyvážené, takisto interiér je veľmi príjemný. V ňom oceňujem najmä výborný audio systém, ktorý Audi dodáva Bang & Olufsen a vďaka ktorému som okrem jazdy mal aj kvalitný hudobný zážitok. 

Ako som spomínal, na Audi mám najazdených veľa kilometrov a mám ho takpovediac ohmatané. Napriek tomu som cítil väčšiu svižnosť, ktorú má na svedomí silnejší motor. Vďaka pohonu na všetky štyri kolesá auto dobre sedelo na ceste, čo ocenila aj moja manželka, keď ma viezla z husaciny. 
Audi A6, info o cene u distribútorov, predáva Audi

Víno Don Maximiano
Toto legendárne čilské víno bolo pre mňa najlepšou voľbou z trojice testovaných. Doslova ma očarilo. So značkou Errázuriz som sa síce ešte nestretol, ale vína z tohto regiónu mi nie sú neznáme. Už na prvý pohľad sa dalo vytušiť, že pôjde o vážne víno. Mohutná fľaša a minimalistická etiketa naznačovali, že ukrývajú výnimočný obsah. Určite to nie je víno na každodennú konzumáciu, ale na výnimočnú príležitosť. Tá sa mi naskytla po prvej tohtoročnej lyžovačke v kruhu dobrých známych. Víno bolo naozaj vynikajúce – v chuti som zachytil tóny ríbezlí a horkej čokolády, bolo podľa očakávania hlboké, no lahodné. Ja používam pri vínach vlastnú stupnicu hodnotenia a na škále od jedna do desať by si toto určite zaslúžilo devinu. Jediným negatívom bolo, že som už nemal druhú fľašu.


Víno Don Maximiano od Errázuriz Aconcagua Valley, Čile, cena 64,85 eura, predáva wineplanet.sk


Transformer Book Flip


Keď sa mi do rúk dostal tento kúsok, bol som veľmi zvedavý. Už päť rokov totiž používam všetku elektroniku od Applu, s ktorou som veľmi spokojný. Novinka od Asusu mala teda pred sebou ťažkú úlohu. Prvými, kto ho u nás doma uchmatol, boli moje dcéry. Spoločne nás nadchla kombinácia dotykového displeja s notebookom. Páčil sa mi aj dizajn, ako i možnosť ohnúť displej do obidvoch strán, čo uľahčovalo napríklad pozeranie filmov. Keďže som už niekoľko rokov nepoužíval operačný systém Windows, prekvapil ma skok, aký absolvoval. Z môjho pohľadu je prehľadnejší, usporiadanejší a viac používateľsky prístupný. Čo ma, naopak, nepotešilo, bola pomerne nízka výdrž batérie. A na môj vkus je zariadenie dosť ťažké, pri dotykovom displeji by som asi očakával väčšiu ľahkosť a spratnosť. 
Transformer Book Flip, odporúčaná cena od 609 eur, predáva asus.com

 

01 - Modified: 2007-01-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bush: Neúspech by bol katastrofou
01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy?
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 14:21