StoryEditor

Máme právo byť sentimentálni!

26.11.2015, 10:52



Facebook začal pred časom svojim používateľom ponúkať novú funkciu. Možnosť pozrieť si, čo zdieľali na sociálnych sieťach pred rokom, dvomi, tromi, presne v ten istý deň. Fotky, statusy, priateľstvá, jednoducho spomienky. A tak sa pozeráme s odstupom na oslavy, promócie, čítame sentimentálne statusy na začiatku vzťahov aj pomerne jasné a zrozumiteľné správy o ich koncoch. Čítame fatálne odkazy, čo všetko nám zmenilo život a čo sme chceli. Medzi tými mojimi sa objavila pomerne zaujímavá správa: nechcem od života veľa, len vlastný byt a vývrtku na víno. Presne pred šiestimi rokmi. Medzitým som si kúpila byt a hneď v prvý deň, aby som dostála svoju predsavzatiu, aj vývrtku na víno. A človeka zrazu chytí taký sentiment, ľuďom viac ako len vlastný, čo všetko sa medzitým stalo. S kým v tom byte trávil čas a s kým zničil tú úplne prvú vývrtku.




A práve rovnaký sentiment ľudí chytá vždy, keď sa končia nielen banality, ale aj dôležité veci. Možno by nás mohol prepadnúť aj v momente, keď sa objavila správa, že na čele svojej značky končí legendárny Ralph Lauren. Áno, tá ikona, na ktorého kolekcie sme sa pozerali pred rokmi (a niektorí možno ešte stále) len spoza skla vo výklade. Človek, ktorý nechal v módnom biznise jednu z tých hlbších a zásadnejších stôp. My sme sa v prečo nie?! rozhodli pozrieť na viacero fenoménov, ikon, ktoré sa rozhodli, že s tým jednoducho seknú. A nechali nás v tom samých. Už nám oni osobne neukazujú, čo je krásne, respektíve čo by podľa nich malo byť krásne.

Legendy a ikony, aj keď odídu, robia náš život pestrejším. Vďaka nim sa vieme pozerať za tie výklady a snívať. Predstavovať si, aké by to asi mohlo byť... A aké to možno aj bude. Inšpirujú a učia nás, ani nevedia, že často ťahajú dopredu, keď sa im chceme vyrovnať. Pritom to nemusia byť vždy len legendy a ikony, ktoré vidíme v magazínoch alebo v televízii. Niekedy sa tie legendy a ikony našich životov skrývajú aj tých x rokov dozadu na Facebooku. Len sme na ne možno zabudli.

Je november a človek, teda aj ja, má právo byť v tomto počasí sentimentálny. Tak si to užite. Spomínajte, učte sa a inšpirujte. Ale nielen Facebookom, ale aj novým prečo nie?!, ktoré vyšlo dnes.


 

01 - Modified: 2021-06-09 12:47:13 - Feat.: - Title: Akademia prichádza s novými lákadlami: Veríme, že hostia na nás nezabudli, odkazujú 02 - Modified: 2020-12-02 13:33:36 - Feat.: - Title: Celosvetový úspech nadanej Slovenky: Jej čelenkou sa pýši aj Khloe Kardashianová 03 - Modified: 2020-03-01 21:07:11 - Feat.: - Title: Komentár šéfredaktorky Marcely Šimkovej: Matovič a Pellegrini sa budú potrebovať. A vedia o tom 04 - Modified: 2019-03-31 22:05:35 - Feat.: - Title: Komentár šéfredaktorky HN: Čaputová je preventívne opatrenie proti extrému 05 - Modified: 2019-03-17 20:31:10 - Feat.: - Title: Komentár šéfredaktorky HN: Môže prísť zmena. Ale iná, akú sme čakali
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 10:33