StoryEditor

Ako sledovať futbalový šampionát na mobile a aké aplikácie by vám nemali chýbať?

13.06.2018, 17:00
Aj slovenskí futbalisti nám prezradili, aké aplikácie majú vo svojich smartfónoch. 

Zajtra začína ďalší ročník futbalového sviatku – Majstrovstvá sveta vo futbale. Kvalifikované mužstvá z celého sveta si zmerajú sily tento raz v Rusku. Ak nebudete môcť počas majstrovstiev sledovať futbal nerušene doma či v podnikoch, môžete si zápasy pozrieť online za pomoci mobilného telefónu. Máme pre vás hneď niekoľko tipov, ako na to:

RTVS

RTVS odvysiela zo svetového šampionátu všetkých 64 zápasov v 56 priamych prenosoch a 8 záznamoch. RTVS pripravila k MS v futbale svoju špeciálnu webstránku futbal.rtvs.sk, kde nájdu fanúšikovia všetky potrebné informácie ohľadom šampionátu. Sledovanie zápasov cez webstránku je bezplatné, no je dostupné len na území Slovenska. 

Práve na tejto stránke ponúkne RTVS naživo online stream zo všetkých 64 zápasov šampionátu, denné spravodajstvo, články, výsledky a krátke zostrihy zo zápasov. Futbalový šampionát bude rezonovať aj v éteri Rádia Slovensko.

V televíznom štúdiu RTVS uvidíte unikátnu veľkú LED stenu a virtuálnu grafiku. Zaujímavosťou je, že LED stena má dĺžku 14 metrov s celkovou rozlohou vyše 40 m2. V európskom kontexte je to výnimočné a viac sa dočítate v tomto článku

Antik TV

Majstrovstvá sveta sa dajú sledovať aj prostredníctvom známych mobilných TV aplikácií. Jednou z nich je Antik TV Go. Na sledovanie zápasov je potrebné mať aktivovaný niektorý z balíkov Antik TV GO.

Najlacnejšia verzia je dostupná za cenu 1,99 eur/mesiac pre existujúceho klienta a od 2,30 eur/mesiac pre nového klienta. Zápasy sa dajú sledovať aj zo zahraničia. Tu appku stiahnete pre Android, na tomto linku pre iOS.

Magio GO

Futbal si vychutnáte aj cez digitálne televízie našich operátorov. Zákazníci Telekomu, ktorí si platia Magio televíziu majú aplikáciu Magio GO automaticky bezplatne.

Samostatne sa však dá tiež objednať. Magio GO môžete sledovať kdekoľvek v rámci Európskej únie.

Na tomto linku appku stiahnete pre Androidtu pre iOS

O2 TV

Vďaka službe O2 TV v mobile vedia aj zákazníci O2 sledovať MS vo futbale. Zákazník sa môže pripojiť prostredníctvom WiFi, pričom minimálna požadovaná rýchlosť je 1 Mbps.

O2 TV SK je k dispozícii okrem Slovenska v rámci celej Európskej únie. Aktiváciu môže klient vykonať skutočne len pár minút pred začiatkom zápasu. Dá sa stiahnuť pre Android na tomto odkaze a pre iOS na tomto linku.

Orange TV

Zákazníci Orange si môžu aktivovať doplnkovú službu O2 TV v mobile k svojmu hlasovému alebo mobilnému paušálu. Tak ako u spomínaných operátorov, aj v prípade Orange TV môžete sledovať zápasy aj zo štátov Európskej únie.  Aplikáciu si stiahnete do smartfónu z aplikačného obchodu Google Play pre Android tua z iTunes pre iOS tu.

Aké aplikácie sa vám hodia?

Navyše, s aplikáciami sa môžete nechať inšpirovať aj našimi futbalovými reprezentantmi. Spýtali sme sa ich, aké aplikácie bežne využívajú počas dňa: 

​Počas majstrovstiev sa vám však môžu zísť aj aplikácie špeciálne určené pre priaznivcov športu, ale aj stávok:

Fortuna

V aplikácii nájdete veľa športových informácií, ako napríklad aktuálne štatistiky, výsledky, stávkové ponuky, priame prenosy športových udalostí.

Túto aplikáciu si však netiahnete rovno z obchodov s aplikáciami. Politika aplikačných obchodov ju totiž nepovoľuje, a tak si aplikáciu stiahnete prostredníctvom webstránky iFortuna.

Niké Livescore

Obdobná aplikácia ako Fortuna, ktorá ponúka športové výsledky, štatistiky, analýzy zápasov, upozornenia na zápasy, ale aj sledovanie vybraných zápasov online.

Aplikáciu tiež nenájdete v aplikačných obchodoch, takže vám ponúkame linky na stiahnutie: Pre iOS získate aplikáciu na tomto odkaze a pre Android tu

FIFA 2018

Nekorunovaným kráľom aplikácií k MS vo futbale by mohla byť appka FIFA World Cup 2018. Tá ponúka prehľady, tabuľky, rôzne sprievodné videá, ale aj počasie.

Pre iOS ju stiahnete tu a pre Android na tomto odkaze.

01 - Modified: 2018-06-05 19:31:03 - Feat.: 0 - Title: Futbalový šampionát „oblečie“ Adidas 02 - Modified: 2018-06-10 10:35:09 - Feat.: 0 - Title: Futbalový šampionát nebude mať výraznejší vplyv na ruskú ekonomiku 03 - Modified: 2018-06-12 11:31:55 - Feat.: 0 - Title: RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov MS vo futbale 04 - Modified: 2018-06-13 12:10:51 - Feat.: 0 - Title: Jeden z najväčších favoritov prepustil trénera dva dni pred futbalovým šampionátom
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 03:18