StoryEditor

Najlepší kamaráti na cesty...Alebo top produkty do terénu

24.10.2013, 04:30
Mimo kancelárie oceníte ľahkosť, dobrú výdrž baterky a to, že sa vám telefón pripojí ľahko do firemnej siete.

Samsung Galaxy Note 3

Je jedným z najlepších biznis telefónov na trhu. Jeho cieľovým segmentom sú najmä manažéri či kreatívni ľudia. Samsung pripravil špičkové a nadčasové zariadenie, ktoré ponúka ochranu dát v špeciálnom prostredí či výborné dotykové pero. Písanie po obrazovke je jednoduché a aj najspoľahlivejšie z telefónov, ktoré túto možnosť ponúkajú. Zabalený je v štýlovom dizajne, ktorý sa však nemusí páčiť každému kvôli imitácii kože na zadnej strane.

Cena: 700 eur

Nokia Lumia 1520

Nedávno predstavená novinka od spoločnosti Nokia rovnako patrí k top telefónom na trhu. Srdce biznismena si môže získať veľkou batériou či operačným systémom Windows Phone, ktorý ponúka klasický balík Office. Spolu s ním je celý systém pripravený pohodlne vstupovať do vnútropodnikovej siete a prehliadať tak napríklad SharePoint dokumenty. Telefón ponúka detailnú, až šesťpalcovú Full HD obrazovku, ktorá by rozhodne nemala sklamať. Na slovenský trh sa zariadenie dostane zrejme koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka.

Cena: 750 eur

Phone 5s

Malý, kompaktný a navyše veľmi obľúbený. Zariadenie od spoločnosti Apple vie rovnako vstupovať do zabezpečenej VPN siete podniku či prehliadať a tvoriť dokument. Smartfón je obľúbený aj vďaka množstvu dostupných aplikácií či pokročilej bezpečnosti systému, ktorý teraz navyše chráni aj odtlačok prsta. iPhone je najlepším malým telefónom na trhu, ktorý nesklame ani v súkromí, kde vie snímať vynikajúce fotografie. V predaji bude na Slovensku od 25. októbra.

Cena: 700 eur

Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)

Čaro dotykového pera vie Samsung využívať aj pri tabletoch. Okrem všetkých multimediálnych funkcií dokáže pero spolu s obrazovkou rozoznávať napríklad tlak, a tak sa môže Note používať na zachytávanie digitálneho podpisu. Práve ten má niektoré špeciálne požiadavky, ktoré Note 10.1 spĺňa. Zariadenie ponúka vynikajúcu obrazovku, ktorá je detailnejšia ako pri najnovšom iPade, a silný štvorjadrový procesor. Tablet by mal byť dostupný v najbližších týždňoch.

Cena: 700 eur

iPad Air

Novinku od spoločnosti Apple často využívajú manažéri či biznismeni. Šikovná platforma ponúka reprezentatívny dizajn, ktorý v najnovšej verzii prešiel renováciou. iPad tak bude ľahší a tenší. Konkrétne jeho hmotnosť nepresiahne v základnej verzii 470 gramov a hrúbka 7,5 mm. Na obrazovke iPadu sa veľmi pohodlne pracuje s dokumentmi či rôznymi poznámkami. Nový iPad Air bude dostupný na Slovensku už 1. novembra.

Cena: 479 eur

Microsoft Surface 2 Pro

Zdá sa, že do rovnakej rieky nevstúpiš dvakrát. Microsoft na druhý pokus vyrobil výborný tablet, ktorý sa križuje aj s ultrabookom. Nechýba mu skvelý hardvér, slušná výdrž či prepojiteľná klávesnica, s ktorou sa už bude dať „normálne“ pracovať. Výhodou pre firemné prostredie je aj systém Windows, ktorý vie spolupracovať s rôznymi platformami. Bohužiaľ, nového Surface 2 sa na Slovensku zrejme tak skoro nedočkáme, ak vôbec. Pokiaľ hľadáte tablet s Windowsom, kúpte si Surface 2 aj v zahraničí.

Cena: 850 eur

MacBook Air (13-palcový)

Ľahký, štýlový a funkčný. Jedno z najlepších riešení prenosného počítača, aké môžete zvoliť. Nový MacBook Air dokáže vydržať na jedno nabitie 12 hodín a jeho hardvér vás určite nesklame. Navyše teraz už môžete čerpať z výhod nového operačného systému Mavericks. Teda napríklad, pokiaľ si kúpite tento prístroj, dostanete celý kancelársky balík iWork spolu s iLife úplne zadarmo.

Cena: 1 000 eur

Lenovo IdeaPad Yoga 2

Zariadenie je zaujímavé svojou stavbou. Yoga dokáže preklopiť svoj displej až na opačnú stranu, teda pánty ho otočia takmer o 360 stupňov. Šmrnc tomu navyše dodáva dotykový displej, ktorý je však lepší ako v MacBooku Pro s Retina obrazovkou. Lenovo použilo exkluzívnu obrazovku s rozlíšením 3 200 x 1 800 bodov. Notebook poskytuje rovnako výkonný hardvér, a tak v malom tele nájdete skutočne výnimočného pomocníka pri práci s Windowsom 8.1. Na trh by sa mal dostať ešte tento rok.

Cena: od 1 200 eur

HP EliteBook Folio 9470m

Zariadenie bolo tvorené priamo pre podnikové prostredie. Notebook tak napríklad obsahuje aj čítačku odtlačkov prstov alebo oproti klasickým notebookom s Windowsom pokročilejší stupeň bezpečnosti. EliteBook Folio má osadenú 14-palcovú obrazovku s rozlíšením 1 600 x 900 bodov a jeho batéria vydrží približne 10 hodín. Výrobca do notebooku integroval aj vnútorný modem pre dátový internet. Nie je teda nutné mať so sebou klasický, ktorý zväčša zaberá jeden USB port.

Cena: 1 300 eur

TP-Link Nano Router

Šikovný malý router dokáže vyriešiť mnoho problémov s internetom. Napríklad ak máte k dispozícii len káblové pripojenie a chcete na internet pripojiť aj mobil alebo kolegov notebook. Malý router stačí len pripojiť na internetový kábel, napájanie mu zabezpečí cez USB aj počítač. Vynikajúce sú jeho vreckové rozmery.

Cena: 20 eur

Verbatim Media Share Wireless

Malá škatuľka slúži ako „bezdrôtový most“ medzi SD kartou, externým diskom či USB kľúčom s počítačom alebo mobilom. Jednoducho stačí na Verbatim pripojiť dátové zariadenie a cez aplikáciu sa dostanete aj z iPhonu na USB kľúč. Výrobok navyše obsahuje tiež vnútornú batériu a vie dobíjať i smartfón.

Cena: 40 eur

PowerTraveller Powergorilla

Táto externá batéria vám prinesie slobodu aj na niekoľko dní bez elektrickej energie. Obsahuje batériu s 21-tisíc mAh hodinami, a tak nie je žiadnym problé- mom dobíjať aj notebook. Ak vám neprekáža hmotnosť vyše 600 gramov či väčšie rozmery, elektrickou energiou na dobíjanie telefónu sa počas pracovných ciest vôbec nemusíte zaoberať.

Cena: 180 eur

Western Digital 2.5” Elements Portable

Prenosný až 1 TB disk od známej značky poskytuje obrovské dátové úložisko pre rôzne dokumenty, fotografie, či dokonca aj filmy. Pokiaľ disponujete ultrabookom s malou kapacitou úložiska, podobné príslušenstvo je pre vás takmer povinnou výbavou, ktoré využijete navyše aj doma.

Cena: 70 eur

Asus prenosný monitor

Pokiaľ ste zvyknutý pracovať s viacerými monitormi naraz, môžete tento zvyk prenášať aj mimo domova či kancelárie. Asus začína vyrábať malé prenosné monitory, ktoré stačí zapojiť len do USB 3.0 konektora. Zariadenia majú mať 15- palcovú uhlopriečku s Full HD rozlíšením a ich predaj by sa mal začať onedlho.

Cena: neznáma

Snímky: Výrobcovia

01 - Modified: 2005-08-05 10:20:08 - Feat.: 0 - Title: V Helsinkách slovenské ambície v rukách vrhačov
01 - Modified: 2024-04-18 08:21:17 - Feat.: - Title: Nokia oznámila nárast zisku napriek nižším tržbám. Dôvodom sú menšie náklady na technológiu 5G 02 - Modified: 2024-04-16 05:30:00 - Feat.: - Title: Sony predstavila slúchadlá a reproduktory novej série. Prinesú silný zvuk a mohutné basy 03 - Modified: 2024-04-17 14:00:00 - Feat.: - Title: Sony pristúpi k razantnému kroku. Zo svojho vlajkového smartfónu odstráni vlastnosť, ktorá ho robí výnimočným 04 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka 05 - Modified: 2024-03-26 06:30:00 - Feat.: - Title: Dočkáme sa návratu legendy? V máji sa zrejme vráti ikonická a kedysi prelomová Nokia 3210
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 20:54